mAKaron, τα macaroon αλλιώς

mAKaron, τα macaroon αλλιώς

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου τολμάει και εμείς απολαμβάνουμε

mAKaron, τα macaroon αλλιώς

Έχεις μια ιδέα, θέλεις πολύ να την υλοποιήσεις αλλά φοβάσαι πως δεν θα είναι επιτυχημένη. Βάζεις κάτω τα υπέρ και τα κατά, κάνεις λίστες, ρωτάς κόσμο, αλλά στο μυαλό σου τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά. Καταλήγεις να μην το δοκιμάσεις ποτέ και μετά μαθαίνεις πως κάποιος που είχε παρόμοια ιδέα την πραγματοποίησε και πέτυχε ή και όχι.. αλλά την υλοποίησε.

Κανείς ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως τα όνειρα πραγματοποιούνται και εξελίσσονται με τον τρόπο που θέλουμε, αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί και το αντίθετο.

Υπάρχουν success stories πολύ γλυκιές και αγαπησιάρικες, ανθρώποων που προσπάθησαν, αρνήθηκαν να το βάλουν κάτω και πέτυχαν. Ανθρώπων πολύ τρυφερών αλλά ταυτόχρονα δυναμικών.

Παράδειγμα προς μίμηση και «φάγωμα» είναι ο Ανδρέας Κωνσταντίνου και τα macaroon του.

Ο Ανδρέας, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Αμερική, επισκέφθηκε τον αδελφό του στο San Francisco. Εκεί όπου εκεί είχε την πρώτη του επαφή με τα συγκεκριμένα γλυκά, αφού ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα εκεί.

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και αποφάσισε να παρακολουθήσει σεμινάριο για να μάθει ακόμη περισσότερα.

Όταν επέστρεψε στην Κύπρο, αποφάσισε να κάνει το πάθος του επάγγελμα και πήρε την απόφαση να ανοίξει κατάστημα αφιερωμένο στα macaroon παρόλο που οι συνθήκες στην Κύπρο ήταν πολύ δύσκολες καθώς μόλις είχε πραγματοποιηθεί το κούρεμα καταθέσεων.

Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και το mAKaron του Ανδρεά Κωνσταντίνου, άνοιξε για τους λάτρεις του είδους αλλά και των προσεγμένων γεύσεων.

Ο Ανδρέας θυμάται πως «Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα γιατί πολύ λίγοι γνώριζαν για το συγκεκριμένο γλυκό και τις δυσκολίες παρασκευής του, όμως με το πέρασμα του χρόνου όλα δείχνουν να έχουν πάρει το δρόμο τους.»

Ο chef συνεχώς εξελίσσεται, μαθαίνει και δημιουργεί ακατάπαυστα. Συνεχώς μαθαίνει τόσο για το συγκεκριμένο είδος αλλά και για τα εξελισσόμενα είδη μοντέρνας ζαχαροπλαστικής. Σεμινάρια σε Γαλλία και Βέλγιο, πραγματοποιούνται συνεχώς με τον Ανδρέα να τα παρακολουθεί φανατικά βελτιώνοντας τις γνώσεις του και μαθαίνοντας νέα πράγματα που υλοποιεί στο κατάστημά του.

«Kάθε βδομάδα δημιουργώ μια νεά γεύση σε macaroon ανάλογα με την εποχή. Η έμπνευση μπορεί να προέρχεται από τις εποχές -Φθινόπωρο, Άνοιξη, Χριστούγεννα, Halloween- ή και τα διαθέσιμα υλικά. Επίσης κάθε Παρασκευή και Σάββατο, προσφέρει στο κατάστημά του νέα, μοντέρνα γλυκά».

Κάντε μια βόλτα από το μαγαζί και ενημερωθείτε για τα events που διοργανώνονται στο χώρο.

Μπουμπουλίνας 12, Λευκωσία. Τηλ. 99 77 34 56

Τo mAKaron είναι περήφανο μέλος του Green Cluster network.

Loader