Ευρωεκλογές 2019-Who is who: Μαρίνος Μουσιούττας (ΔΗΚΟ)

Ευρωεκλογές 2019-Who is who: Μαρίνος Μουσιούττας (ΔΗΚΟ)

Εργάστηκε στο Υπ. Οικονομικών, στο Υπ. Εργασίας και στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Ευρωεκλογές 2019-Who is who: Μαρίνος Μουσιούττας (ΔΗΚΟ)

Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Μιχαήλ από την Αμμόχωστο, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα γιό και δύο κόρες.

Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο State University of New York at Albany, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης στη Λευκωσία.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου επικεντρώθηκε σε θέματα προσωπικού. Διετέλεσε για δέκα έτη Δημοτικός Γραμματέας στο Δήμο Λευκωσίας, θέση που κατείχε μέχρι και την εκλογή του στις Βουλευτικές εκλογές του 2016.

Ως Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λευκωσίας, διαχειρίστηκε, σημαντικό αριθμό επιτυχημένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων των Ευρωπαϊκών Ταμείων.

Ηγήθηκε προγραμμάτων των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), το Ταμείο Συνοχής κ.α. Ταυτόχρονα, διηύθυνε σημαντικές πρωτοβουλίες του Δήμου σε συμμετοχή προγραμμάτων από το Ταμείο Ασύλου , Μετανάστευσης και Ένταξης προγραμμάτων Interreg Europe, Connecting Europe Facility και Horizon 2020.

Ο Μαρίνος Μουσιούττας διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Καϊμακλίου, μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος. Από το 2014 μέχρι και το 2018 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.

Στις Βουλευτικές εκλογές του 2016 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, και Μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση και τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής, καθώς επίσης και μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση. ( Inter -Parliamentary Union ) IPU.

Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αθλητικού σωματείου «Αχιλλέας Καϊμακλίου», του οποίου προεδρεύει από το 2013.

Loader