Σήμερα, ακόμη και το γοβάκι της Σταχτοπούτα θα ήταν Martello Oro

Σήμερα, ακόμη και το γοβάκι της Σταχτοπούτα θα ήταν Martello Oro

Μια εγχώρια επιχείρηση υποδηματοποιίας που αγαπήθηκε ακόμη και στο εξωτερικό, από όπου και γίνονται συχνά παραγγελίες.

Σήμερα, ακόμη και το γοβάκι της Σταχτοπούτα θα ήταν Martello Oro

Συνέντευξη στην Νίκολα Καρατζιά

Τα Martello Oro, χωρίς καθόλου να αποκλείουν τον παράγοντα «άνεση», επενδύουν πολύ τόσο στην ποιότητα και κομψότητα, όσο και στη μοναδικότητα, αφού αντιμετωπίζονται ως έργα τέχνης από τους δημιουργούς- artisans τους. Από τα tailor-made capri sandals που φτιάχνονται μπροστά στον πελάτη, μέχρι και τα βραδινά πέδιλα που γίνονται personalised με τη δική μας επιλογή διακόσμησης, φέρουν μέσα τους βαθιά γνώση του αντικειμένου, αφοσίωση και ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης. Οι εμπνευστές και ιδιοκτήτες της επιτυχημένης επιχείρησης, Άριστος Τσίγκης και Ιακωβία Σοφούλη, υποθέτουμε πως θα μπορούσαν να «ντύσουν» ακόμη και το πόδι της Σταχτοπούτας αν αυτή «ζούσε» στο σήμερα.

Martello Oro. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση; Μιλήστε μας λίγο για την ιστορία και πορεία του brand, πότε και πως ξεκίνησε, ποιό το έναυσμα και ο εμπνευστής του. Το Martello Oro είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια. Το έναυσμα ωστόσο δόθηκε πολλά χρόνια πριν, αφού η οικογένεια μου βρίσκεται στο χώρο της υποδηματοποιίας από το 1944. Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου Ιακωβία, θεωρούμαστε ως οι εμπνευστές και ιδιοκτήτες της επιχείρησης, αφού θελήσαμε να συνδυάσουμε την παλιά τέχνη της υποδηματοποιίας με τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή και να προσφέρουμε στους πελάτες μας κάτι ξεχωριστό. Το brand ξεκίνησε με τα tailor-made capri sandals, τα οποία φτιάχνονται μπροστά στον πελάτη και με βάση τις μετρήσεις του ποδιού. Αργότερα, προσθέσαμε στη συλλογή μας και τα πέδιλα, τα οποία διακοσμούνται στο χέρι αποτελώντας έτσι ένα μοναδικό ζευγάρι για την κάθε γυναίκα.

Πόσο απαιτητικό ή δύσκολο είναι να διατηρείς στην εποχή μας, τη δική σου επιχείρηση στην Κύπρο και ποιες οι καθημερινές προκλήσεις που συναντάτε; Είναι αρκετά απαιτητικό να διατηρείς τη δική σου επιχείρηση. Καθημερινή πρόκληση είναι το να δημιουργείς και προσφέρεις κάτι διαφορετικό καθώς και να βρίσκεις τους κατάλληλους τρόπους για να το «μεταφέρεις» στο κοινό.

Μάλλον το έχετε καταφέρει αφού δέχεστε παραγγελίες και από το εξωτερικό εάν δεν κάνω λάθος; Ναι, αυτό ισχύει. Δεχόμαστε παραγγελίες και από χώρες του εξωτερικού όπως η Ελλάδα και η Γερμανία. Η εμπιστοσύνη και προτίμηση του κόσμου, μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ποια υλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των Martello Oro και κατά πόσο αυτά διαφοροποιούνται αναλόγως εποχής; Τα capri sandals κατασκευάζονται με δερμάτινες λωρίδες και κρυστάλλους Swarovski. Τα βραδινά πέδιλα κατασκευάζονται από δέρμα και διάφορα υφάσματα όπως το σατέν ενώ η διακόσμησή τους γίνεται με πολλά διαφορετικά υλικά, όπως υφάσματα, κρυστάλλους, πέρλες, και κλωστές. Έχουμε επιλέξει την καλύτερη ποιότητα στα υλικά που χρησιμοποιούμε και η διαφοροποίηση γίνεται στα χρώματα ή στις υφές ανάλογα με την εποχή.

Δέχεστε και personalised -made to measure- παραγγελίες; Όσον αφορά στα capri sandals, εκτός από την made-to-measure κατασκευή τους, ο πελάτης μπορεί να δημιουργήσει δικό του σχέδιο και να διαλέξει από τη συλλογή μας το υλικό, το χρώμα ή την υφή που προτιμά.Τα βραδινά πέδιλα γίνονται personalised με την επιλογή διακόσμησης. Μπορούν δηλαδή να διακοσμηθούν με διάφορα αξεσουάρ όπως κρυστάλλους Swarovski, λουλούδια, φιόγκους, ώστε η κάθε κοπέλα να έχει ένα μοναδικό ζευγάρι παπούτσια που να ταιριάζει στην περίσταση που θέλει να τα φορέσει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ: Μαρίνα Νικολαΐδου - «That was me and this is now»

Πόσο καιρό προηγουμένως πρέπει να δοθεί μια παραγγελία για να είναι εγκαίρως έτοιμη και κατά πόσο τα σχέδια είναι από δική σας γκάμα ή μπορούν να γίνουν από την αρχή, όπως ακριβώς τα φαντάζεται μια κοπέλα; Τα φλατ σανδάλια ετοιμάζονται στο χώρο μας την ίδια στιγμή της παραγγελίας και χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να τελειοποιηθούν με βάση τις μετρήσεις. Εάν κάποια κοπέλα προτιμά τα σανδάλια με τους κρυστάλλους, τότε επιλέγει ένα σχέδιο από τη συλλογή μας και κατασκευάζονται με βάση τις μετρήσεις στα πόδια της. Σε περίπτωση που διαλέξει τις δερμάτινες λωρίδες χωρίς τους κρυστάλλους, μπορεί να δημιουργήσει το δικό της σχέδιο ή να επιλέξει κάποιο από τα δικά μας προτεινόμενα. Τα βραδινά πέδιλα ωστόσο, επιλέγονται μέσα από τη συλλογή που διατίθεται στο κατάστημά μας. Η διακόσμηση γίνεται με παραγγελία και χρειάζεται από δυο ημέρες μέχρι μια βδομάδα πριν την παράδοση.

(embed:https://www.instagram.com/p/ByHh9OlHJoW/)

Σε ποιους χρωματισμούς θα επενδύσετε περισσότερο; Η συλλογή μας διατηρείται όλο το χρόνο σταθερή και διαφοροποιείται με μερικά σχέδια που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2019/20 έχουμε προσθέσει κάποια σχέδια στη συλλογή μας τα οποία θα μπορούν να εξατομικευτούν με τη διακόσμηση. Εμείς προτείνουμε πιο glamourous διακόσμηση, με λουλούδια και κρυστάλλους Swarovski τόσο για τα events αυτής της σεζόν, όσο και για τις γιορτές των Χριστουγέννων που πλησιάζουν. Οι διαχρονικοί χρωματισμοί nude, ασημί, χρυσό και μαύρο είναι πάντα αυτοί που προτιμούμε, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση επάνω στην οποία θα δημιουργήσουμε μια εντυπωσιακή διακόσμηση.

(embed:https://www.instagram.com/p/BxhtuFEnbff/)

Προς το παρόν σας βρίσκουμε στη Λεωφ. Αρχιεπισκοπου Μακαρίου στη Λευκωσία. Υπάρχουν βλέψεις για ακόμη ένα κατάστημα, ίσως σε άλλη επαρχία; Προσπαθούμε συνεχώς να εξελισσόμαστε σε όλα τα επίπεδα και όσον αφορά στις δημιουργίες μας αλλά και όσον αφορά σε θέμα καινούριων συνεργασιών. Προς το παρόν, διατηρούμε συνεργασίες με ορισμένα καταστήματα σε άλλες επαρχίες, όπως το Neutral Gallery, καθώς και το Fior στη Λεμεσό. Εντούτοις, μελλοντικά δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ακόμη δικού μας χώρου.

Φωτογραφίες: Μάριος Ιωσηφίδης


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ: Kάνουμε «στροφή» και ψωνίζουμε στο Do Twist

Loader