Περιζήτητοι οι απόφοιτοι του CIM από κυπριακές και ξένες επιχειρήσεις

Περιζήτητοι οι απόφοιτοι του CIM από κυπριακές και ξένες επιχειρήσεις

Ο Αναπληρωτής Γεν. Διευθυντής του CIM, Γιάγκος Χατζηγιάννης, μιλά στο Impossible Works για την 40χρονη επιτυχία του Ιδρύματος

Περιζήτητοι οι απόφοιτοι του CIM από κυπριακές και ξένες επιχειρήσεις

Της Αριάνας Χαριλάου

Τα 40 χρόνια λειτουργίας του συμπληρώνει φέτος το Cyprus Institute of Marketing (CIM) και από το 1978 μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει πέραν των 10,000 φοιτητών από Κύπρο και εξωτερικό. Σε συνέντευξή του στο Impossible Works, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του CIM Γιάγκος Χατζηγιάννης σημειώνει πως η μεγαλύτερη επιτυχία του CIM, έγκειται στο ότι οι απόφοιτοι του διοικούν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σε Κύπρο και εξωτερικό. Στόχος μας, ανέφερε, είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς και να αναβαθμίζουμε τα προγράμματα μας συνεχώς, έτσι ώστε να μπορούν οι απόφοιτοι μας να αυξάνουν τις πιθανότητες τους για εργοδότηση, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η καινοτομία διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στις δραστηριότητες του Ιδρύματος. Πρόσθεσε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων του CIM εργοδοτείται εντός έξι μηνών και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας του CIM, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την ιστορία του και για την επιτυχημένη λειτουργία του;

To Cyprus Institute of Marketing (CIM) ιδρύθηκε το 1978 και είναι έτσι το πρώτο Κυπριακό Business School. Ξεκίνησε την λειτουργία του από τον Θεοφάνη Χατζηγιάννη και ομάδα διακεκριμένων καθηγητών τον Σεπτέμβριο του 1978 με κύριο σκοπό να δώσει μία άλλη διάσταση στα ακαδημαϊκά δρώμενα της Κύπρου και να συμπληρώσει ένα κοινό που υπήρχε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του τόπου. Όταν το 1978 το CIM πρωτοπορούσε με το να προσφέρει πτυχία στο Μάρκετινγκ πολλοί αγνοούσαν εντελώς την σημασία του Μάρκετινγκ για την επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης. Μπορεί σήμερα το Μάρκετινγκ να είναι κάτι το πολύ διαδεδομένο σαν έννοια αλλά σίγουρα χωρίς την παρουσία και συνεισφορά του CIM, πολλές επιχειρήσεις δεν θα γνώριζαν την επιτυχία που γνωρίζουν σήμερα.

Τα τελευταία 40 χρόνια έχουν αποφοιτήσει πέραν των 10,000 φοιτητών από Κύπρο και εξωτερικό και η μεγαλύτερη μας επιτυχία έγκειται στην τεράστια επιτυχία των αποφοίτων μας οι οποίοι διοικούν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σε Κύπρο και εξωτερικό. Το Cyprus Institute of Marketing είναι το κατεξοχήν Κυπριακό Ίδρυμα όσο αφορά την εκπαίδευση στελεχών αφού προσφέρει αποκλειστικά βραδινά μαθήματα και η όλη φιλοσοφία του εδράζεται στην ανάπτυξη των στελεχών των επιχειρήσεων.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι του CIM;

Στόχος μας είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς και να αναβαθμίζουμε τα προγράμματα μας συνεχώς έτσι ώστε να μπορούν οι απόφοιτοι μας να αυξάνουν τις πιθανότητες τους για εργοδότηση. Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα μας, είναι το M.Sc. Digital Marketing (12 months FT or 24 months PT) σε συνεργασία με το UWL που είναι άκρως καινοτόμο και το πρώτο του είδους του στην Κύπρο. Αξίζει να τονιστεί ότι έχει συναφθεί στρατηγική συνεργασία για το εν λόγω πρόγραμμα με 4 από τις κορυφαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο: Cablenet, ForexTime, IBM, Τράπεζα Κύπρου αναδεικνύοντας το κύρος το CIM από τον επιχειρηματικό κόσμο. Επίσης έχουμε συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με δύο από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες για το πρόγραμμα MBA Shipping: Tototheo Maritime, Columbia Shipmanagement. Πρόσφατα έχουμε υπογράψει στρατηγικές συνεργασίες και με την Χαραλαμπίδης/Κρίστης, McDonalds & Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας.

Τι κλάδους σπουδών μπορεί να βρει κάποιος στο CIM; Τι σας κάνει να διαφέρετε από άλλα ινστιτούτα ή σχολές;

Το CIM προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε τομείς όπως Marketing, Business Administration, Tourism, Banking, Finance, Human Resource κτλ. Όλα τα προγράμματα προσφέρονται με βραδινά μαθήματα σε Λευκωσία & Λεμεσό και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του εργαζόμενου φοιτητή.

Ποια τα απαραίτητα προσόντα για να φοιτήσει κάποιος στο CIM;

Οι φοιτητές στο Ίδρυμα μας είναι κυρίως επαγγελματίες που ψάχνουν ποιοτική μόρφωση και απόσβεση στην επένδυση τους παρά ωραία φοιτητική ζωή χωρίς περιεχόμενο. Οι φοιτητές πρέπει να έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας αλλά κυρίως όρεξη για σκληρή δουλειά και επικέντρωση στην ακαδημαϊκή αριστεία.

Ποια επαγγέλματα επιλέγουν να σπουδάσουν οι μαθητές που φοιτούν στο CIM;

Εμείς εδώ και πέραν των 20 χρόνων έχουμε σαν σλόγκαν ότι «Το ερώτημα δεν είναι τι θα σπουδάσεις αλλά τι θα κάνεις όταν σπουδάσεις». Σήμερα και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα επικεντρώνονται επιτέλους στις πιθανότητες εργοδότησης παρά στην ευχάριστη φοιτητική ζωή. Τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολα και οι δείκτες της ανεργίας συνεχώς αναρριχώνται. Στο CIM είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων μας εργοδοτούνται εντός 6 μηνών και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Οι εξαιρετικές μας σχέσεις με τις επιχειρήσεις, το γεγονός ότι οι περισσότεροι καθηγητές μας είναι επαγγελματίες και το γεγονός ότι στο CIM η θεωρία συναντάται με την πρακτική, δίνουν στους αποφοίτους μας εξαιρετικές προοπτικές εργοδότησης. Καθημερινά, ακόμα και σήμερα, εταιρείες επικοινωνούν ζητώντας φοιτητές και απόφοιτους μας για εργοδότηση για θέσεις που δεν δημοσιεύονται αφού οι απόφοιτοι μας είναι πολύ πιο καλά καταρτισμένοι από απόφοιτους άλλων Ιδρυμάτων.

Με βάση πρόσφατη έρευνα που έγινε ανάμεσα στους αποφοίτους του CIM, οι σπουδές στο Cyprus Institute of Marketing μεγιστοποιούν τις πιθανότητες επαγγελματικής επιτυχίας και δίδουν την μέγιστη απόσβεση επί της επένδυσης. Επίσης καταστούν το Cyprus Institute of Marketing ως πιθανόν το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο όσο αφορά την εργοδοσιμότητα των αποφοίτων του για αυτό και οι απόφοιτοι του Cyprus Institute of Marketing είναι περιζήτητοι από τις Κυπριακές και Ξένες επιχειρήσεις.


Η συνεργασία με το University of West London (UK) Πέραν από τα δικά του προγράμματα, το CIM προσφέρει την μοναδική επιλογή στους φοιτητές του CIM να αποκτήσουν Βρετανικά πτυχία στην Κύπρο μέσω της κορυφαίας συνεργασίας με το Νο 1 Μοντέρνο Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο, το University of West London (UK) Η συνεργασία αφορά τα εξής προγράμματα σε Λευκωσία & Λεμεσό: -BA(Hons) in Business Studies with Marketing (3 years) -BA(Hons) Accounting & Finance (3 years) -LL.M. (Masters of Laws) in International Business & Commercial Law (12 months FT or 24 months PT) -M.Sc. Digital Marketing (12 months FT or 24 months PT)

Τα προγράμματα είναι Αναγνωρίσιμα από το ΚΥΣΑΤΣ και λαμβάνουν κρατικής χορηγίας.

Η καινοτομία διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στις δραστηριότητες του Ιδρύματος μας. Την ίδια στιγμή οι βασικές αρχές μας παραμένουν αναλλοίωτες τα τελευταία 40 χρόνια, δηλαδή η εκπαίδευση των στελεχών των κυπριακών επιχειρήσεων και των αυριανών ηγετών με βραδινά μαθήματα από επαγγελματίες καθηγητές και με προσιτά δίδακτρα. Η βράβευση από τα European Awards σαν National Champion 2015/2016 έχει τεράστια σημασία και έρχεται να επιβραβεύσει την σκληρή και μεθοδική δουλειά που κάνει το ίδρυμα μας τα τελευταία 40 χρόνια. Ειδικότερα το γεγονός ότι η κατηγορία για την οποία έχουμε βραβευθεί είναι η κατηγορία ‘Customer Focus’ μας τιμά ιδιαίτερα αφού είμαστε ένα ανθρωποκεντρικό ίδρυμα και η μεγαλύτερη μας επιτυχία είναι η ανέλιξη και η επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων μας.

Loader