Ένας Sir, ανάμεσά μας

Ένας Sir, ανάμεσά μας

Το Sir Paul, στη Λεμεσό, είναι ο ιδανικός χώρος για καφέ, φαγητό, διαμονή, χαλάρωση

Ένας Sir,  ανάμεσά μας

Από το ΤΕΠΑΚ προς το παραλιακό μέτωπο, χρησιμοποιώντας την οδό Ιφιγενείας, λίγα μέτρα πριν την παραλιακή λεωφόρο, το διακριτικό αλλά κομψό λογότυπο του boutique Hotel Sir Paul θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας.

Η υπέροχη πόρτα, η λιτή αλλά απέριττα κομψή reception, η εσωτερική αυλή αλλά πάνω από όλα η ηρεμία του χώρου είναι ότι πιο ελκυστικό μπορεί να ζητήσει κανείς.

Κέντρο αλλά απόκεντρο, τόσο κοντά στα πάντα αλλά με την ιδιωτικότητα που προσδοκάς και προσβλέπεις, είτε πρόκειται για διαμονή αναψυχής, είτε επαγγελματική.

Πρόκειται για ένα μικρό σε χωρητικότητα ξενοδοχείο, μια μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία προέκυψε μετά από επένδυση ύψους €1.5 εκατομμυρίου. Αυτή τη στιγμή, το ξενοδοχείο απασχολεί περισσότερα από 15 άτομα, και εκπαιδεύει νέους εργαζόμενους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, ενώ αναμένεται ότι θα υποδέχεται 3,000 φιλοξενούμενους τον χρόνο.

(embed:https://www.instagram.com/p/BuImTGWlk-B/)

Το κτίριο του 19ου αιώνα, στο οποίο στεγάζεται το Sir Paul Hotel, άνηκε στην οικογένεια της νεαρής επιχειρηματίας Ναταλί Μαρτίνη για 200 χρόνια αλλά παρέμενε αναξιοποίητο πάνω από τρεις δεκαετίες. Εντοπίζοντας την ανάγκη για ένα boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της Λεμεσού, η Ναταλί, με σπουδές στα ξενοδοχειακά, αποφάσισε να μετατρέψει το κτίριο σε ένα ζεστό χώρο όπου οι φιλοξενούμενοι να νιώθουν σαν το σπίτι τους.

Αναμένεται ότι θα υποδέχεται 3,000 φιλοξενούμενους τον επόμενο χρόνο και αποτελεί ορόσημο για το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού.

«Η επένδυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η ώθηση που χρειαζόμουν για να δημιουργήσω μια επιτυχημένη επιχείρηση», δήλωσε η Ναταλί Μαρτίνη.

«Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Sir Paul Hotel ανήκει στην οικογένειά μας εδώ και 200 χρόνια και έχει μεγάλη ιστορία. Πριν από 4 χρόνια εντοπίσαμε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός boutique ξενοδοχείου στο κέντρο της Λεμεσού κι έτσι αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε το εν λόγω κτίριο και να το μετατρέψουμε σε ένα φιλόξενο χώρο με τη φιλοσοφία “your home away from home”, όπου δηλαδή οι φιλοξενούμενοι να νιώθουν σαν στο σπίτι τους μας είπε η Νάταλι αναφορικά με την ιδέα και το όραμα της οικογένειάς της για το κτήριο.

(embed:https://www.instagram.com/p/BxM678QFTw0/)

Η ηλικία του κτηρίου αλλά και το ότι είχε μείνει αναξιοποίητο για τόσα χρόνια, έκανε την εκπόνηση και ολοκλήρωση του έργου πολύ δύσκολη. «Το έργο αυτό ήταν πολύ δύσκολο και απαιτητικό. Αντιλαμβάνεστε ότι ένα κτίριο το οποίο είναι διατηρητέο σίγουρα δημιουργεί προκλήσεις στην οποιαδήποτε ανακαίνιση. Κατ’ αρχάς όλοι οι τοίχοι είναι φέροντες από πάνω μέχρι κάτω, που σημαίνει ότι στηρίζουν τμήματα του οικοδομήματος, και άρα δεν μπορούσαμε να τους ρίξουμε για να κάνουμε π.χ. μεγαλύτερα δωμάτια. Έπρεπε λοιπόν να κρατήσουμε τη δομή του ακινήτου όπως ήταν πριν από 200 χρόνια. Επιπλέον, επειδή θα γινόταν ξενοδοχείο έπρεπε να γίνουν ειδικές μελέτες πυρόσβεσης και ηχομόνωσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κλάδου Διατήρησης και φυσικά της Πυροσβεστικής.».

Οι απαιτήσεις του έργου αλλά και οι πολύ υψηλές προδιαγραφές που είχε θέσει η οικογένεια ευθύς εξαρχής, έκαναν το project πολύ δαπανηρό. «Σίγουρα όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς οικονομική στήριξη. Για να γίνει λοιπόν το Sir Paul Hotel πραγματικότητα απευθυνθήκαμε στην Τράπεζα Κύπρου με την οποία συνεργαζόμασταν και τους παρουσιάσαμε την ιδέα κι εκεί μας πρότειναν ένα από τα προγράμματα στήριξης της Ε.Ε. σε επιχειρηματίες, που αφορούσε δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου και εγγύηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Κύπρου (ΤΕΚ), το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.».

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της κυπριακής οικονομίας και γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει στηρίξει εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις στην Κύπρο. Όπως το Sir Paul Hotel, πολλές άλλες επιχειρήσεις στην Κύπρο αξιοποιούν ευκαιρίες στήριξης που παρέχει η ΕΕ, όπως η χρηματοδότηση, η εξεύρεση κεφαλαίων, η εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού, η συμβουλευτική υποστήριξη κ.α.

«Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία είναι σημαντικοί τομείς ανάπτυξης για τα Κράτη Μέλη της Ευρώπης, και ιδιαίτερα για την Κύπρο. Στόχος της Ε.Ε. μέσω των χρηματοδοτικών σχεδίων που προσφέρει είναι να βοηθά τους πολίτες να υλοποιήσουν τα δικά τους καινοτόμα έργα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και προώθηση νέων ιδεών, μεθόδων, προϊόντων και υπηρεσιών, και στη δημιουργία ενός υγιούς και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος», δήλωσε σχετικά ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ε.Ε. στην Κύπρο, κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος.

(embed:https://www.instagram.com/p/Bz46zBInbuG/)

Σημειώνεται πως κατά την επταετία 2021-2027, η Ε.Ε. πρόκειται να εφαρμόσει το πρόγραμμα Invest EU που στόχο έχει να ενισχύσει περαιτέρω τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να στηρίξει τις επενδύσεις και την καινοτομία. Το πρόγραμμα θα συνενώσει τα πολυάριθμα χρηματοδοτικά μέσα που διαθέτει η ΕΕ για στήριξη επενδύσεων, καθιστώντας απλούστερη, αποδοτικότερη και πιο ευέλικτη την ενωσιακή χρηματοδότηση.

Το InvestEU σκοπεύει να ενεργοποιήσει τουλάχιστον 650 δις ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη.

Loader