STOXOMIND: Το παιχνίδι δεν είναι μόνο διασκέδαση!

STOXOMIND: Το παιχνίδι δεν είναι μόνο διασκέδαση!

Το κατάστημα δημιουργήθηκε με στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με παιχνίδια έξυπνα και δημιουργικά

STOXOMIND: Το παιχνίδι δεν είναι μόνο διασκέδαση!

Μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης μας με τα παιδιά διαφόρων ηλικιών, η Δέσποινα Καϊσή και η Σαβέλλα Χοιρομερίδου, ιδιοκτήτριες του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΣΤΟΧΟΘΕΤΩ, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά, εθίζονται όλο και περισσότερο στην “μαγεία” των ηλεκτρονικών συσκευών, αφήνοντας το μυαλό τους κλειδωμένο, αδούλευτο και απαίδευτο.

Ίσως για τους ενήλικες το παιχνίδι να θεωρείται ένας τρόπος διασκέδασης και ευχαρίστησης, αλλά για τα παιδιά, το παιχνίδι μπορεί να είναι ταυτόχρονα και ένας τρόπος μάθησης!

Έτσι, οι δύο συναδέλφοι, αποφάσισαν να δράσουν και έφτιαξαν το ηλεκτρονικό κατάστημα STOXOMIND, με στόχο να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με έξυπνα και δημιουργικά που θα αντικαταστήσουν τα ηλεκτρονικά. Εκτός από παιχνίδια, το STOXOMIND προτείνει και συγκεκριμένα βιβλία, που σε συνδυασμό με τα παιχνίδια, δημιουργούν τα σωστά ερεθίσματα για κάθε παιδί ξεχωριστά!

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και ποια η αφορμή? Εδώ και 10 χρόνια βρισκόμαστε στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης. Ασχολούμαστε καθημερινά με μαθητές όλων των ηλικιών, με μαθητές που αντιμετωπίζουν διάφορα μαθησιακά θέματα (δυσλεξία, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής) και μαθητές που απλά χρειάζονται καθοδήγηση για το πώς να χειριστούν το καθημερινό τους διάβασμα, οπότε σε κάποια στιγμή θελήσαμε να ενώσουμε την εκπαίδευση με το παιχνίδι. Αναμφισβήτητα η τεχνολογία έχει γίνει μέρος της ζωής μας. Η εικόνα που αντικρίζουμε πλέον είναι παιδιά «αγκαλιά» με ένα tablet ή κινητό εγκλωβισμένα στην μαγεία του internet. Με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμελούν συχνά τις υποχρεώσεις τους, να απομονώνονται από φίλους, να πέφτει η απόδοση τους στο σχολείο, να γίνονται επιθετικά γεμάτα άγχος και θυμό. Έτσι και εμείς ερχόμενες σε επαφή καθημερινά με παιδιά όλο και περισσότερα ανακαλύπταμε ότι τίποτε πια δεν μπορούσε να τους δελεάσει κρατώντας τους μακριά από τα ηλεκτρονικά. Η αρχική μας σκέψη ήταν να βρούμε παιχνίδια τα οποία θα είχαν την ικανότητα να ιντρικάρουν ένα παιδικό μυαλό και όχι μόνο…

Ποια ήταν η εξέλιξη του καταστήματος μέχρι και τώρα? Εννοείται πως σε κάθε νέο ξεκίνημα ή σε κάθε νέα ιδέα όσο και αν την πιστεύεις, πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού αν όλο αυτό θα πάει καλά. Ευτυχώς σιγά σιγά ο κόσμος μας έμαθε, αγκάλιασε την ιδέα μας και πίστεψε σε αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε. Αυτό που μας χαροποίησε ιδιαίτερα όμως, κάτι το οποίο δεν αναμέναμε, ήταν ότι κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, συνειδητοποιήσαμε ότι τα παιχνίδια του STOXOMIND κατάφεραν να κατακτήσουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Επιπλέον, καταφέραμε τουλάχιστο με τους δικούς μας μαθητές να τους κρατήσουμε μακριά από τα ηλεκτρονικά, να μάθουν να περνούν εποικοδομητικά τον ελεύθερό τους χρόνο, ακονίζοντας το μυαλό τους, χρησιμοποιώντας την φαντασία τους.

Υπήρξαν δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσετε? Ήταν αρκετά δύσκολο διότι έπρεπε να μπούμε σε ένα χώρο που δεν γνωρίζαμε καθόλου. Αφού εντοπίσαμε τα παιχνίδια που μας άρεσαν, έπρεπε να επικοινωνήσουμε μαζί με τους προμηθευτές και να διασφαλίσουμε την ποιότητα τους. Επίσης έπρεπε και να δημιουργήσουμε την ιστοσελίδα του STOXOMIND. Όλα αυτά χρειάζονταν επιπλέον χρόνο, τον οποίο και δεν είχαμε.

Πως οι τεχνολογικές εξελίξεις επηρέασαν το STOXOMIND, αλλά και το Εκπαιδευτικό σας Κέντρο ΣΤΟΧΟΘΕΤΩ? Η αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο επιφυλακτικές με το ρυθμό που εξελίσσετε η τεχνολογία γενικότερα και το πώς αυτή επηρεάζει κυρίως τα παιδία μας γι΄ αυτό άλλωστε γεννήθηκε και η ιδέα του STOXOMIND. Αναμφισβήτητα η τεχνολογία έχει γίνει μέρος της ζωής μας, γι΄ αυτό και το FACEBOOK και η (link μας ήταν ο τρόπος για να προωθήσουμε τα παιχνίδια και την ιδέα μας παράλληλα. Αυτό που πιστεύουμε και προσπαθούμε να πετύχουμε είναι η ισορροπημένη χρήση της τεχνολογίας τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τα παιδιά μας.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας που σας κάνει να ξεχωρίζετε? Η δική μας φιλοσοφία ήταν να φέρουμε πρωτότυπα και έξυπνα εκπαιδευτικά παιχνίδια που να δημιουργούν σωστά ερεθίσματα για κάθε παιδί ξεχωριστά, σε πολύ προσιτές τιμές που να μπορεί κάποιος με ευκολία να αποκτήσει από την άνεση του σπιτιού του.

Ποιο είναι το όραμα σας και ποιες οι επόμενες κινήσεις? Όραμα μας είναι να βλέπουμε όλο και περισσότερα παιδιά να ασχολούνται και με κάτι άλλο εκτός από ηλεκτρονικά. Να παίζουν με δημιουργικά παιχνίδια, να συνεργάζονται και να πρωτοτυπούν. Στόχος μας καθώς και οι επόμενες κινήσεις, είναι να μεγαλώσουμε την αρχική μας ιδέα, να την πάρουμε ένα σκαλί πιο πέρα, να γίνει ακόμα πιο γνωστή η προσπάθεια μας.

Πως μπορούμε να δούμε τα προϊόντα, να μάθουμε τις υπηρεσίες και να ενημερωθούμε για τις τιμές? Μέσα από την ιστοσελίδα μας, και την σελίδα μας στο Facebook, (link, καθώς και στο τηλέφωνο 22264624. Επίσης μπορεί και να περάσει από το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΣΤΟΧΟΘΕΤΩ και να παραλάβει τα παιχνίδια του.

Loader