Ποιος κρύβεται πίσω από το Alchemies στην Λάρνακα;

Ποιος κρύβεται πίσω από το Alchemies στην Λάρνακα;

Ο Θεόδωρος Μανιταράς, ιδιοκτήτης και CEO της Manitaras Group δεν το έβαλε ποτέ κάτω

Ποιος κρύβεται πίσω από το Alchemies στην Λάρνακα;
  • Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρνακα, το 1983. Το 2008 μετακόμισε στην Αθήνα και απέκτησε το πρώτο του πτυχίο στην Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση και Σχεδιασμό Αντικειμένων. Το 2016 αποφάσισε να γίνει πιλότος και ολοκλήρωσε την φοίτηση του στο Aviator Flight Centre, όπου και απέκτησε την άδεια πιλότου ελαφρών αεροσκαφών (PPL). Παράλληλα φοιτά στο Τμήμα Νομικής τους Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και απέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ανικανοποίητος από τις γνώσεις που απέκτησε, συνεχίζει με διαδικτυακά μαθήματα στην Θεωρία Παιγνίων (Game Theory) από το Stanford University και ολοκληρώνει και το Contract Law, από το Harvard. Στον τομέα επιχειρήσεων της Λάρνακας, δραστηριοποιείται από το 2014!

(embed: https://www.instagram.com/p/BsFbewGlftw/)

Πότε αποφάσισες να επιστρέψεις στην Κύπρο;

Το 2008 και αφού τέλειωσα τις σπουδές μου, επέστραψα στην Κύπρο, κυρίως για να είμαι κοντά στην οικογένεια μου, που τότε αντιμετωπίζαμε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας της μητέρας μου. Άνοιξα το δικό μου Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης το 2010 και απ'ότι διαφινόταν τότε, το μέλλον θα ήταν λαμπρό! Δυστυχώς, το όνειρο κράτησε μόνο 3 χρόνια. Οι πολλές ευκαιρίες έγιναν λίγες, και σύντομα οι λίγες, καμιά.

Είναι ό,τι χειρότερο να ξυπνάς το πρωί και να ξέρεις ότι καμιά ευκαιρία δεν θα σου κτυπήσει την πόρτα.

Και πότε ιδρύθηκε η Manitaras Group;

Ας αρχίσουμε από το ότι η Manitaras Group είναι όμιλος εταιρειών και περιλαμβάνει 4 εταιρείες, την Manitaras Bros Ltd, την Manitaras Investments Ltd, την Manitaras Aviation Ltd και την FlyUnique Ltd.

Η Manitaras Bros Ltd ιδρύθηκε το 2014 και δραστηριοποιήται στο χώρο μαζικής εστίασης αριθμώντας σήμερα 3 μονάδες (Alchemies, Glykopolis & Joel), ενώ σύντομα θα προχωρήσει και στην κατασκευή τέταρτης μονάδας, του 2ου Alchemies στην περιοχή Κιτίου!

(embed: https://www.instagram.com/p/BqR3rc0liyS/)

(embed: https://www.instagram.com/p/Brczr-Klcj1/ )

Η Manitaras Investments, ιδρύθηκε 2 χρόνια αργότερα και δραστηριοποιείται στον τομέα επένδυσης ακινήτων και η Manitaras Aviation ιδρύθηκε το 2017 και δραστηριοποιείται στην αεροπορική βιομηχανία. Είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία ενός υπερσύγχρονου δικινητήριου αεροσκάφους Diamond DA-42 TwinStar, με το συγκεκριμένο αεροσκάφος να χρησιμοποιείται για εκπαίδευση επαγγελματιών πιλότων.

H FlyUnique Ltd, ιδρύθηκε το 2018 σε συνεργασία με την Aviator Flight Centre και στο εταιρικό στρατηγικό πλάνο της περιλαμβάνεται η δημιουργία της πρώτης μίνι αεροπορικής εταιρείας στην Κύπρο, που θα προσφέρει υπηρεσίες ιδιωτικής ναύλωσης.

(embed: https://www.instagram.com/p/Bm55V7kFais/)

(embed: https://www.instagram.com/p/BmIcNN5lLDT/)

Πες μας, ποιο είναι το μυστικό συστατικό της επιτυχίας σου;

Κατ' αρχήν να τονίσω ότι η δεν πρέπει να ερμηνεύεται με οικονομικούς όρους. Η επιτυχία βρίσκεται στα πιο μικρά και καθημερινά, στις λεπτομέρειες. Το πιο σημαντικό συστατικό των εταιρειών μας είναι οι άνθρωποι, η ομάδα μας. Η ομάδα της "Manitaras Bros", και τα 40 και πλέον άτομα, που μας πλαισιώνουν. Η επιτυχία είναι βεβαίως και δικός τους καρπός, της δικής τους επίμονης και σκληρής δουλειάς. Αυτοί είναι, το πιο ισχυρό και "μαγικό" συστατικό της επιτυχίας μας.

(embed: https://www.instagram.com/p/BtOIyzmFSKQ/)

Loader