Τρία πουλάκια Κάθονταν και τα έπιναν!

Τρία πουλάκια Κάθονταν και τα έπιναν!

Το πιο φωτογενές μαγαζί της Λάρνακας είναι και το πιο γουστόζικο.

Τρία πουλάκια Κάθονταν και τα έπιναν!

Πολύ δραστήρια μας προέκυψαν τα Πουλάκια της Ειρήνης Στυλιανού. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στην εντός των τειχών Λευκωσία. Άντεξαν περιτειχισμένα για περίπου 2 χρόνια. Θέλησαν να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια παραθαλάσσια πόλη και το 2013 μετακόμισαν στην πόλη του Ζήνωνα. Πες και να πεις, ήρθε η ώρα να πες και να πιείς. Έτσι τα Πουλάκια αποφάσισαν να εγκατασταθούν σε μια περιοχή που ξεχειλίζει χαρακτήρα, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου και να δημιουργήσουν έναν χώρο όπου η φωτογραφία και ο καλός καφές θα συνυπάρχουν αρμονικά και δημιουργικά.

Πού βρίσκονται τα Πουλάκια και τι κάνουν; Τα Πουλάκια έχουν βρει νέα φωλιά στην οδό Νικολάου Ρώσσου 38, στη Λάρνακα. Κάνουν… ό,τι μπορούν για να ξεχωρίσουν και να προσφέρουν στο niche κοινό της Κύπρου κάτι το εναλλακτικό!

Πώς προέκυψε αυτή η αλλαγή; Η αλήθεια είναι πως από την αρχή είχα στο μυαλό μου τον συνδυασμό camera / coffee shop. Δεν προέκυψε το 2011, αλλά νομίζω άξιζε τον κόπο η αναμονή!

Τι προσφέρουν πλέον τα Πουλάκια; Έκτός από τα προϊόντα Lomography και ότι έχει σχέση με την αναλογική φωτογραφία, τώρα προσφέρουμε και καφέδες, ζεστά και κρύα ροφήματα, μπύρες, κρασιά και κάποια σπιτικά snacks. Α! Και δωρεάν wi-fi!

Πρόκειται για τραντισιονέλ καφενείο δηλαδή; “Τραντισιονέλ” με την έννοια της φιλοξενίας, της καλής παρέας και του χαλαρού περιβάλλοντος, σίγουρα!

Το βράδυ τι παίζει; Παίζει αλκοόλ, snacks, διάφορα platters. Και καλή επιλεγμένη μουσική φυσικά.

Από μουσική τι ακούν τα πουλάκια; Rock, funk, soul, jazz, blues.

Ο χώρος φαντάζομαι είναι διακοσμημένος με φωτογραφίες από τις lomo εξορμήσεις σου; Ναι, δε θα μπορούσε να λείπει από το διάκοσμο το στοιχείο αυτό. Αυτές οι εξορμήσεις μου θυμίζουν πόσο με στηρίζει ο κόσμος από το 2011 μέχρι σήμερα.

Πόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος τις αναλογικές κάμερες; Πολύ! Αυτή η αγάπη και η αφοσίωση κρατάει ζωντανό το film και στην Κύπρο.

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις πως αυτή η κάμερα είναι αναλογική ή σε ρωτούν πόσα Megapixels είναι; Με ρωτούν, αλλά δεν είναι δύσκολο να τους εξηγήσω. Υπάρχει κόσμος που συγχέει τη φωτογραφία με τα κινητά και τα apps. Μέρος της δουλειάς μου είναι να τους εξηγώ ότι αναλογικό και ψηφιακό μπορούν άνετα να συνυπάρχουν.

Πόσο αισιόδοξη είσαι; Όσο χρειάζεται, όποτε χρειάζεται. Είμαι θετική και πιστεύω ότι ο κόσμος υποδέχεται ζεστά κάθε τι το καινοτόμο, εφόσον αυτό σέβεται την ιδιοσυγκρασία του.

Ποιές είναι οι προσδοκίες σου για τη νέα δημιουργική φωλιά; Θα ήθελα “η δημιουργική αυτή φωλιά”, όπως την λες, να γίνει αγαπημένο στέκι, να συχνάζει κόσμος όλων την ηλικιών και να φεύγει από τα “Τρία Πουλάκια Κάθονταν” χαμογελώντας!

————–

Τα «πουλάκια» της Ειρήνης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας μικρής επιχείρησης που επιμένει, πεισμώνει και προσαρμόζεται προκειμένου να επιβιώσει και να γίνει καλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας προσπάθειας που η δημιουργικότητα και η επιχειρηματικότητα συνεργάζονται και πετυχαίνουν. Για αυτό αγαπάμε την Ειρήνη και τα ταξιδιάρικα πουλάκια της. Επέλεξαν να ασχοληθούν με κάτι «δύσκολο» που χρειάζεται πείσμα για να πετύχει και να το μάθει ο κόσμος. Δεν φοβάται και προσπαθεί. Η Ειρήνη μας είναι υπέροχη και πίνουμε στην υγειά της!

Loader