Luxury χειροποίητες ρόμπες, φτιαγμένες στην Κύπρο

Luxury χειροποίητες ρόμπες, φτιαγμένες στην Κύπρο

Η Βανέσσα Χατζηιωσήφ δημιούργησε το brand «The Robe Romance», αποδεικνύοντας ότι οι ρόμπες είναι ένα signature item

Luxury χειροποίητες ρόμπες, φτιαγμένες στην Κύπρο

Πώς αποφάσισες να αρχίσεις να φτιάχνεις ανδρικές και γυναικείες ρόμπες, καθώς και νεγκλιζέ; Παρόλο που δεν σπούδασα σχέδιο μόδας, η μόδα ήταν πάντα μέσα στη ζωή μου. Λόγω της ενασχόλησης της μητέρας μου με το ράψιμο, μεγάλωσα μέσα στα υφάσματα. Οι ρόμπες πάντα ήταν το πάθος μου! Όταν υπάρχει ανάγκη για κάτι και δεν το βρίσκεις, τότε το δημιουργείς εσύ. Κάπως έτσι, σκέφτηκα την ιδέα και το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκε το «The Robe Romance».

Το αντικείμενο των σπουδών σου, βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο μόδας. Έχεις εργαστεί ως σκηνοθέτης; Εργάστηκα ως βοηθός σκηνοθέτη και όσο βρισκόμουν στο Λονδίνο για σπουδές, σκηνοθέτησα τις δικές μου ταινίες μικρού μήκους. Δεν θα έλεγα, όμως, ότι τώρα ασχολούμαι μ΄ένα εντελώς διαφορετικό αντικείμενο, καθώς η μόδα και η σκηνοθεσία είναι δυο παραπλήσιες τέχνες. Σε κάθε ταινία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο τα κουστούμια και τα ρούχα.

Από τη θεωρία στην πράξη, πόσο δύσκολο ήταν να υλοποιηθεί το εγχείρημα; Σίγουρα, πάντα είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι το έχεις στο μυαλό σου. Υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν έχεις σκεφτεί καν. Παρά τις δυσκολίες, όμως, αξίζει και με το παραπάνω.

Οι ρόμπες πάντα ήταν το πάθος μου! Όταν υπάρχει ανάγκη για κάτι και δεν το βρίσκεις, τότε το δημιουργείς εσύ

Ποια ήταν αντίδραση του περίγυρου σου όταν μοιράστηκες μαζί του την ιδέα σου για το «The Robe Romance» ; Δεν ήταν σοκ για κανέναν. Αντιθέτως, όλοι μου είπαν ότι μου ταίριαζε. Βανέσα και ρόμπες, είναι συνυφασμένα.

Διατηρείς το δικό σου κατάστημα; Ναι, το οποίο λειτουργεί ως pop up shop, δηλαδή είναι κατόπιν ραντεβού, καθώς θέλω να έρχομαι σε προσωπική επαφή με τους πελάτες μου. Είναι σημαντικό να αισθανθούν την υφή κάθε υφάσματος κι εγώ τους κατευθύνω με βάση την προσωπικότητά τους. Κάθε ρόμπα είναι customize και όχι μαζικής παραγωγής.

Πέραν από την προσωπική ανάγκη, θεωρείς ότι το «The Robe Romance» ήταν κάτι έλειπε από την κυπριακή αγορά; Γενικότερα, λείπουν οι customize δημιουργίες. Πλέον, όμως, οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να τις ζητούν. Σε ό,τι αφορά τις ρόμπες, ναι, απουσίαζαν από την κυπριακή αγορά, καθώς δεν μπορούσε να βρει κανείς μια ολοκληρωμένη συλλογή. Η ρόμπα μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό luxury δώρο και μάλιστα customize, ανάλογα με το στιλ και την προσωπικότητα του καθενός.

Έχουμε την εντύπωση πως οι ρόμπες είναι κάπως ξεπερασμένες, με την έννοια ότι δεν τις επιλέγουν πολλοί. Λανθασμένη αντίληψη; Μέχρι τώρα, πολλοί άνθρωποι τις θεωρούσαν ξεπερασμένες. Μια αντίληψη που άλλαξε εξαιτίας του «The Robe Romance», καθώς ο κόσμος βλέπει ότι είναι ένα όμορφο και συνάμα πρακτικό κομμάτι. Μάλιστα, πολλές γυναίκες επιλέγουν να τις φοράνε είτε πάνω από το μαγιό τους, είτε σαν κιμονό στις εξόδους τους. Το lingerie, άλλωστε, έχει επιστρέψει ως τάση στη μόδα. Γι΄αυτό κι εγώ, θέλω οι δημιουργίες μου να είναι luxury και πρακτικές, ώστε να μην είναι περιορισμένη η χρήση τους.

Παρά την προσωπική σχέση που έχεις με τους πελάτες σου, πώς αισθάνεσαι όταν δεις να φοράνε τις δημιουργίες σου εκτός; Είναι απερίγραπτο το αίσθημα. Νιώθεις τεράστια χαρά όταν βλέπεις ο άλλος να απολαμβάνει εκείνο που εσύ δημιούργησες.

Φορείς κι εσύ τις ρόμπες σου εκτός σπιτιού; Ναι, φυσικά. Είναι το brand που έχω δημιουργήσει και τα ρούχα που μου αρέσει να φοράω. Είναι προέκταση του εαυτού μου.

Οι ρόμπες απουσίαζαν από την κυπριακή αγορά, καθώς δεν μπορούσε να βρει κανείς μια ολοκληρωμένη συλλογή. Η ρόμπα μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό luxury δώρο και μάλιστα customize, ανάλογα με το στιλ και την προσωπικότητα του καθενός

Πώς έχεις σκοπό να εξελίξεις το brand σου; Συνεχίζω με τα home luxury κομμάτια -κάποια εκ των οποίων μπορούν να φορεθούν κι εκτός σπιτιού- ενώ σύντομα θα είναι έτοιμη η bridal collection, η οποία θα απευθύνεται σε νύφες και παρανύφους. Με αργά και σταθερά βήματα, θέλω να επεκταθώ και στον τομέα του entertainment industry -στον χώρο της μουσικής, του σινεμά και της τηλεόρασης- καθώς η ρόμπα είναι κι ένα backstage item.

Nα υποθέσω ότι αυτή η αγάπη για τις ρόμπες πηγάζει από προσωπικά βιώματα; Έχεις, δηλαδή, την εικόνα της μητέρας σου να φοράει ρόμπες στο σπίτι; Όχι μόνο η μητέρα μου, αλλά και ο πατέρας μου. Όλη μου τη ζωή έβλεπα αυτήν την εικόνα. Εκτός από το σπίτι μου, αυτή ήταν μια εικόνα που είχα από διάφορες ταινίες εποχής. Όλες οι glamorous film stars φορούσαν διαρκώς ρόμπες. Όπως και να το δεις, είναι ένα signature item!

Loader