Και όμως, κολλέγιο στην Κύπρο μοιράζει υποτροφίες δωρεάν σπουδών

Και όμως, κολλέγιο στην Κύπρο μοιράζει υποτροφίες δωρεάν σπουδών

Στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς και θέλοντας να βοηθήσει κύπριους που ενδεχομένως να δυσκολεύονται οικονομικά

Και όμως, κολλέγιο στην Κύπρο μοιράζει υποτροφίες δωρεάν σπουδών

Ανακοίνωση κολλεγίου στην Κύπρο, όπου κάνει λόγο για "απεριόριστο" αριθμό δωρεάν υποτροφιών, σπουδαστικών προγραμμάτων διάρκειας τεσσάρων ετών, μας έκανε εντύπωση, οπότε θέλοντας να βεβαιωθούμε για την εγκυρότητα της, επικοινωνήσαμε με το ίδιο το CBS – College of Business Studies.

Υπεύθυνοι του, δήλωσαν στο Impossible Works, ότι αυτό είναι ένα εγχείρημα που πρώτη φορά πραγματοποιείται και εντάσσεται στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς του κολλεγίου, έχοντας ως στόχο να βοηθηθούν κύπριοι που ενδεχομένως και σε διαφορετική περίπτωση, να δυσκολεύονται οικονομικά να συνεχίσουν να λαμβάνουν μόρφωση σε επίπεδο ανώτερης εκπαίδευσης.

Απαντώντας στην ερώτηση, πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι εφικτό και από πού αντλείται το κονδύλι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του κολλεγίου και η μισθοδοσία καθηγητών, μας διευκρινίστηκε ότι η διεύθυνση αποφάσισε να εξαντλήσει το μεγαλύτερο κομμάτι της διαφήμισης, για αυτόν τον σκοπό.

Με λίγα λόγια, θεωρήθηκε ορθότερο, όπως επενδυθούν ελάχιστα χρήματα σε διαφημιστικές καμπάνιες, με τα υπόλοιπα να διοχετεύονται στην κάλυψη των εξόδων που προκύπτουν από τις δωρεάν υποτροφίες.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες, απευθύνονται μόνο σε κύπριους πολίτες, είτε αυτοί έχουν εξασφαλίσει κρατική φοιτητική χορηγία, είτε όχι. Τα πτυχία των υποτροφιών, αφορούν σε 4αετή φοίτηση στον κλάδο της Διοίκηση Επιχειρήσεων, για τα ακαδημαϊκά έτη 2019-20 και 2020-21.

Μετά το τέλος των δύο πρώτων χρόνων φοίτησης, οι σπουδαστές θα μπορούν να συνεχίσουν για επιπλέον δύο έτη στο John Moores University του Ην. Βασιλείου, λαμβάνοντας ένα από τα ακόλουθα πτυχία:

-BA Business with Finance -BA Business with Marketing -BA Business with International Business Management

Παράλληλα, οι σπουδαστές, μπορούν εάν προτιμούν, να επιλέξουν όπως συνεχίσουν τη φοίτηση τους στο Grandall University του Καναδά, λαμβάνοντας το πτυχίο International Bachelor of Commerce.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απόκτηση του πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, οι απόφοιτοι του κολλεγίου, αποκτούν ταυτοχρόνως και το πιστοποιητικό Γενικής Τραπεζικής (General Banking) από τον Αμερικάνικο Σύνδεσμο Τραπεζών, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από όλες τις Τράπεζες στην Κύπρο αλλά και διεθνώς.

Πέραν των δύο χιλιάδων υπαλλήλων των Τραπεζών στην Κύπρο, κατέχουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες μπορεί να αποκτηθεί έπειτα από φοίτηση με κόστος διδάκτρων ύψους 7000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων του CBS .

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αποφοίτους Λυκείου (Δημόσιου ή Ιδιωτικού) με βαθμό στο μάθημα Αγγλικών 16/20 (80/100) ή IGCSE με βαθμό C ή IELTS με βαθμό 6 και αφορούν μόνο στο τετραετές πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (BSc in Business Administration) στο παρόν στάδιο και όχι τα υπόλοιπα πτυχία ή μεταπτυχιακά του Κολλεγίου CBS – College of Business Studies.

Περισσότερες πληροφορίες: 22 459090.

Loader