Ευρωεκλογές 2019-Who is who: Ελένη Σταύρου (ΔΗΣΥ)

Ευρωεκλογές 2019-Who is who: Ελένη Σταύρου (ΔΗΣΥ)

Είναι βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού- Λεμεσού από το 2016

Ευρωεκλογές 2019-Who is who: Ελένη Σταύρου (ΔΗΣΥ)

Αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακού Τίτλου M.A. του Πανεπιστημίου KING’S COLLEGE του Λονδίνου στον τομέα των «Μεσογειακών Σπουδών και Πολεμολογίας- (War Studies), Διδακτορικού Τίτλου PhD (Άριστα) του KING’S COLLEGE, στο θέμα των «Σχέσεων Κύπρου και Ελλάδος με το Ισραήλ και τις Αραβικές Χώρες, στους τομείς της Γεωστρατηγικής, Τρομοκρατίας και Ενεργειακής Ασφάλειας». Ακολούθως, η Κυβέρνηση του Ισραήλ χορήγησε στη Δρ. Σταύρου Υποτροφία Μεταδιδακτορικού Επιπέδου, με την οποία σπούδασε και δίδαξε στο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών του Τελ Αβίβ.

Το 2012 έσπευσε στο Ισραήλ και μελέτησε επί τόπου τον Πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς.

Στη συνέχεια και για τέσσερα χρόνια δίδαξε θέματα της ειδικότητάς της σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

Διετέλεσε Σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη, των Υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας και Δημοσίας Τάξεως και ως Μέλος του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών.

Είναι βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού- Λεμεσού από το 2016 και συμμετέχει στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εξωτερικών, Άμυνας, Θεσμών και Περιβάλλοντος. Στα πλαίσια των καθηκόντων της, συμμετέχει σε συνέδρια που έχουν άμεση σχέση με την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, τη γνωστή ΚΕΠΠΑ και τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Στρατιωτική Συνεργασία της ΕΕ, την PESCO.

Loader