Γιατί γέμισε με κόκκινους κάδους η Αθήνα;

Γιατί γέμισε με κόκκινους κάδους η Αθήνα;

Για ανακύκλωση και δημιουργία ενός καθαρότερου περιβάλλοντος

Γεμίζει με «κόκκινα» σημεία η Αθήνα για να μπορούν όσοι επιθυμούν να αφήνουν:

- Καθαρά Ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)

- Ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)

- Λευκά είδη (όπως μαξιλάρια, σεντόνια κλπ)

- Αξεσουάρ (όπως ζώνες, τσάντες κλπ)

Ο λόγος για το δίκτυο των κόκκινων κάδων ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών του δήμου Αθηναίων που αυξάνονται κατά 30%. Τοποθέτηση 50 ακόμα κάδων που προστίθενται στους 165 οι οποίοι υπάρχαν ήδη, και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πόλης με τελικό στόχο ο συνολικός αριθμός τους να φτάσει τους 250.

Πρόκειται για μια οργανωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης που προωθεί ο δήμος Αθηναίων, συμβάλλοντας, όπως λέει, «στην ευαισθητοποίηση των δημοτών για την ανακύκλωση και στη δημιουργία ενός καθαρότερου και πιο υγιειούς περιβάλλοντος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης».

78o98

Που προσφέρονται τα ρούχα

Τα ρούχα που συγκεντρώνονται και βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με τις δημοτικές Κοινότητες και τις κοινωνικές δομές του δήμου. Ρουχισμός διατίθεται επίσης για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές. Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. 

Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων. 

Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται με την συνεργασία της εταιρείας RECYCOM και το αποτέλεσμα είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων, η εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας αλλά κυρίως, η δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης και η προστασία του περιβάλλοντος.

«Η Αθήνα, βήμα βήμα, αλλάζει την κουλτούρα την καθημερινότητάς της. Ο δήμος μπαίνει μπροστά και ανοίγει το δρόμο για να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής όλων μας. Να κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος συνήθεια. Όχι στα λόγια αλλά με πρωτοβουλίες και δράσεις. Στην πράξη.» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή

Loader