Τα 18 φεστιβάλ που θα απολαύσουμε τον Σεπτέμβριο στο χωριό

Τα 18 φεστιβάλ που θα απολαύσουμε τον Σεπτέμβριο στο χωριό

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου φέρνει μοναδικά παραδοσιακά φεστιβάλ στην κυπριακή ύπαιθρο

Πέραν από τα διάφορα φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις του νησιού μας, τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τέτοιες γιορτές στα πανέμορφα χωριά της Κύπρου και υπόσχονται πολλά. Ο Σεπτέμβριος λοιπόν, έρχεται και μαζί του θα φέρει γλέντι και διασκέδαση μέσα από τα ξεχωριστά και ιδιαίτερα φεστιβαλ που θα λάβουν χώρα από τις αρχές του μήνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις καλή διάθεση και θετική ενέργεια για να τα απολαύσεις.

5ο Φεστιβάλ Οφτού Κλέφτικου - 1 Σεπτεμβρίου

''

Οι διοργανωτές δηλώνουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που το φεστιβάλ τους επανέρχεται με την 5η του εκδοχή με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οι διοργανωτές φέτος είναι αρκετά συγκρατημένοι και αποφάσισαν να προσφέρουν μόνο 500 κιλά κρεάς και όχι 800 και 1000 κιλά όπως τις προηγούμενες χρονιές λόγω και της κατάστασης που επικρατεί ακόμη με την πανδημία. Ωστόσο, φέτος 500 κιλά κρέατος θα ψηθούν στους φούρνους του φεστιβάλ, μαζί με πατάτες που θα γίνουν λουκούμι. Το οφτό θα σερβίρεται με πουργούρι, σαλάτα και γιαούρτι και θα κοστίζει μαζί με την είσοδο €17 το άτομο. Στον χώρο θα υπάρχουν παγωμένα αναψυκτικά, μπίρες και άλλα αλκοολούχα ποτά.

Info

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο Δημοτικού Σχολείου Μενεού, Λάρνακα, 20:00. Είσοδος με φαγητό €17. Οι διοργανωτές παρακαλούν το κοινό λόγω αυξημένης ζήτησης να κάνουν κράτηση στο τηλέφωνο 99372362.

 

Ανάμεσα στα φεστιβάλ θα συναντήσουμε και το SeptemberFest

''

Το φεστιβάλ υπόσχεται να χαρίσει την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης και να ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη με το πρόγραμμα αλλά και τους τραγουδιστές που επέλεξε να φέρει.  Συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες με μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ροκ και ποπ βραδιές και πολλά άλλα καλύπτοντας όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα. Έρχονται επτά μοναδικές βραδιές.

Το πρόγραμμα των ημερών:

1 Σεπτεμβρίου Νίκος Μακρόπουλος

2 Σεπτεμβρίου Στέλιος Ρόκκος

3 Σεπτεμβρίου Πασχάλης και Κώστας Τουρνάς

4 Σεπτεμβρίου Μίλτος Πασχαλίδης

5 Σεπτεμβρίου «Μέλισσες»

6 Σεπτεμβρίου Διονύσης Σχοινάς

7 Σεπτεμβρίου Γιάννης Πλούταρχος

H προπώληση των εισιτηρίων εδώ

Γλέντι και μουσική στη Σκαρίνου - 1 Σεπτεμβρίου

''

To Κοινοτικό Συμβούλιο Σκαρίνου διοργανώνει ένα μεγάλο γλέντι αφιερωμένο στην παράδοση. Το γλέντι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κοινοτικού Συμβουλίου της Σκαρίνου, στην επαρχία Λάρνακας. Στο γλέντι θα υπάρχει φυσικά πρόγραμμα το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην παραδοσιακή μουσική από Κύπρο και Ελλάδα καθώς θα πωλείται και ποτό για να ανέβει το κέφι και η διασκέδαση στα ύψη. Έρχεται ένα βράδυ το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην παράδοση για να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν ξανά οι παλιοί.

Info:

1η Σεπτεμβρίου

Πλατεία Κοινοτικού Συμβουλίου της Σκαρίνου, στην επαρχία Λάρνακας. Η είσοδος είναι δωρεάν

Ώρα 20:00

Τηλέφωνο: 24 322600

Ο χορός της Γουρουνιάς - 2 Σεπτεμβρίου

''

Το Κέντρο Νεότητας Ορούντας διοργανώνει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στην Ορούντα που βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας, ένα μεγάλο γλέντι. Τραγούδι, φαγητό, λουκουμάδες ποτό και η διασκέδαση στα ύψη. Θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια για να χορέψουμε παρέα με φίλους και να απολαύσουμε αυτό το μοναδικό γλέντι που θα στηθεί στο χωριό. Φυσικά θα δούμε και πολλές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της βραδιάς αλλά και πλούσια δώρα.

Info:

2 Σεπτεμβρίου

Ώρα: 20.00

Κέντρο Νεότητας Ορούντα

Είσοδος: €10 (με φαγητό και 1 ποτό), €5 για παιδιά μέχρι 12 ετών. Πληροφορίες 99 760907/ 99 085043

1ο Φεστιβάλ Ντομάτας - 4 Σεπτεμβρίου

''

Το 1ο Φεστιβάλ Ντομάτας θα διεξαχθεί την Κυριακη, 4 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρεκκλησιάς στη Λεμεσό και εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε ντομάτες σε διάφορες παρασκευές που ίσως να μη γνωρίζαμε μέχρι τώρα . Τη ντομάτα όλοι την τρώμε, είτε βάζοντας τη σε σαλάτα είτε μαγειρευτεί και βρίσκεται φυσικά σε κάθε σπίτι. Όπως ανακοίνωσε στα social media του το ίδιο το χωριό, στο ιδιαίτερο αυτό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα, θα υπάρχει φαγητό, ποτό και θέατρο για όλους. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το φεστιβάλ.

Info:

4 Σεπτεμβρίου

Ώρα 18:00

Δημοτικό Σχολείο Παρεκκλησίας, στη Λεμεσό

Περισσότερα εδώ

«Του Ποταμού Το Στριτ Φουτ» - 8 Σεπτεμβρίου

''

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Ιδαλιού διοργανώνει για δεύτερη φορά, το επιτυχημένο «Του Ποταμού Το Στριτ Φουτ» στην ολοκαίνουρια πλατεία του Δήμου που βρίσκεται δίπλα από την πεζογέφυρα, εξού και το όνομα της εκδήλωσης. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 19:00 μέχρι αργά το βράδυ. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν λαχταριστά πιάτα και street food γεύσεις όπως: Burger από το Burger Time, pulled pork και hot dog από το γνωστό κι αγαπημένο Potbelly, noodles από Novel Yard, σουβλακι και γύρος από το Πάρκο, pancakes και κρέπες από Sonia's Petit World, λουκουμάδες από τους Δαλιτες, διάφορα άλλα γλυκά και δροσιστικά κοκτέιλ από το Eleven Drinkery. 

Info:

8 Σεπτεμβρίου

Πλατεία Δήμου Ιδαλίου, Λευκωσία

Δημοτικό Σχολείο Παρεκκλησίας, στη Λεμεσό

 

44ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού - 9 Σεπτεμβρίου

''

Το Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8:00μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας, μετρά πέραν του μισού αιώνα ζωής και αναμένεται και φέτος να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες. Το κοινό μεταξύ άλλων θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα αναλάβουν μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, ο Μάκης Δημάκης, η Βασιλική Νταντά και οι Droulias Brothers.

Info:

9 Σεπτεμβρίου

Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας

Ώρα 20:00

Street Food Festival της Λεμεσού -  9-11 Σεπτεμβρίου

''

H Λεμεσός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο Street Food Festival του νησιού το οποίο για ένα τριήμερο θα μας προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία με γεύσεις και πιάτα από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος του Street Food Festival Cyprus που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στην αγαπημένη μας Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Ποταμό Γερμασόγειας. Το Street Food Festival Λεμεσού θα διαθέτει για το κοινό μία μεγάλη ποικιλία από φαγητό του δρόμου με πάνω από 30 διαφορετικά περίπτερα που θα ψήνουν μπροστά σου εκείνη την ώρα ζουμερά μπέργκερ, σουβλάκι, hot dogs, κρέπες, βάφλες και και πολλές άλλες γαστρονομικές δημιουργίες τόσο από την τοπική όσο και από την ξένη κουζίνα. Θα περάσεις όμορφα με αγαπημένα μουσικά σχήματα, διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, μαθήματα μαγειρικής από τον σεφ Σταυρή Γεωργίου και δωρεάν παιδότοπος για τα μικρά παιδιά.

9, 10, 11 Σεπτέμβρη, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός

 

Είσοδος 5 ευρώ. Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών.  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του Street Food Festival Cyprus στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

4ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού - 10 Σεπτεμβρίου

''

Το Φεστιβάλ Πορτοκαλιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μηλιού της επαρχίας Πάφου.  Στο φεστιβάλ θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις προϊόντα με βασικό υλικό το πορτοκαλί, από φρέσκους χυμούς, γλυκά του κουταλιού, μέχρι και μαρμελάδες.

Info:

10 Σεπτεμβρίου

Πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μηλιού

Ώρα 19:00

Γιορτή του Παλουζέ - 10 Σεπτεμβρίου

''

Η κοινότητα της Δορά ανοίγει αυτό τον κύκλο διοργανωνώνοντας τη 2η Γιορτή Παλουζέ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία του χωριού όπου θα προσφέρεται δωρεάν ζεστός παλουζές για όλους.

Info:

10 Σεπτεμβρίου

Ώρα 17:00

Δορά, επαρχία Λεμεσού

3ο παραδοσιακό φεστιβαλ - 11 Σεπτεμβρίου

''

Ένα ακόμα παραδοσιακό φεστιβάλ στο χωριό έρχεται για να μας φέρει σε επαφή με γεύσεις και αρώματα της κυπριακής γαστρονομίας και ταυτόχρονα να μας διασκεδάσεις με τις μουσικές και τα τραγούδια που προγραμματίζουν οι διοργανωτές του. Τα Κοινοτικά Συμβούλια με τα οργανωμένα σύνολα των κοινοτήτων Φλάσου-Λινού διοργανώνουν το 3ο παραδοσιακό φεστιβαλ με τίτλο «Πίσω στα παλιά...».

Info

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Προαύλιος χώρος δημοτικού σχολείου Λινού-Φλάσου

Ώρα 14:00. Είσοδος δωρεάν.

Street Food Festival - στον Αστρομερίτη - 16-18 Σεπτεμβρίου

''

Η νεολαία του Αστρομερίτη διοργανώνει στις 16-18 Σεπτεμβρίου στο Συσκευαστήριο του Αστρομερίτη ενα τριήμερο φεστιβάλ με τίτλο «Οι νέοι επιστρέφουν στα χωριά τους» όπου εκεί θα υπάρχει μπόλικο φαγητό. Με κέφι, θετική ενέργεια και όρεξη για διασκέδαση, έρχεται ένα μοναδικό τριήμερο με street food και μουσική. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα συγκροτήματα μουσικής και τα brand φαγητού που θα συμμετέχουν.

Info:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου από τις 18:00

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου από τις 18:00

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου από τις 16:00

8ο Φεστιβάλ Ροδιού - 17 Σεπτεμβρίου

''

Το 8ο Φεστιβάλ Ροδιού στην Ορμήδεια της επαρχίας Λάρνακας  θα πραγματοποιηθεί φέτος έπειτα από δύο χρόνια απουσίας το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας. Το φεστιβάλ που θα τιμήσει το ρόδι θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει προϊόντα με βάση το τιμώμενο φρούτο όπως σουτζούκο, παλουζέ και άλλα πολλά πρϊόντα. Στο φεστιβάλ θα βρεθεί ο Πέτρος Ίμβριος και μαζί του θα έχει τον Γιάννη Σοφίλα και τη Σάσσυ για ένα ανεπανάληπτο μουσικό βράδυ.

Info:

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022

Στις 20:00

Στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας

Οι Δύμες φέρνουν το 4ο Φεστιβάλ Φρούτων και Αλλαντικών - 17&18 Σεπτεμβρίου

''

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, το Κοινοτικό Συμβούλιο Δυμών διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Φρούτων και Αλλαντικών που επιστρέφει δριμύτερα στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Κοινοτικό Πάρκο Δυμών στην επαρχία Λεμεσού. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικά προϊόντα, να μάθουμε και να περάσουμε δημιουργικές στιγμές όλοι μαζί σε ένα μοανδικό τοπίο στη φύση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αναλυτικά το πρόγραμμα ωστόσο λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.  

Info:

17 & 18 Σεπτεμβρίου

Κοινοτικό Πάρκο Δυμών

Περισσότερα εδώ

11ο Αγροτικό Φεστιβάλ Στατού-Αγίου Φωτίου - 18 Σεπτεμβρίου

''

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα στηθεί στο Στατό – Άγιο Φώτιο ένα γλέντι για την παράδοση. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί έκθεση παραδοσιακών εργαλείων, εξοπλισμού και επαγγελμάτων, φύτεμα αμπελιού, παρουσίαση τοπικών οινοποιών και βιοτεχνών. Παράλληλα, θα υπάρχει επίδειξη παρασκευής τοπικών προϊόντων όπως απόσταξη ζιβανίας, ρέσι, γλυκό του κουταλιού, καττιμέρκα και παρασκευή τραχανά, ψωμιού και ππαλουζέ. Στο φεστιβάλ θα υπάρχει και πλούσιο παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο φουσκωτό και άλλες πολλές δραστηριότητες. Αντιπροσωπίες από Πορτογαλία, Εσθονία, Κροατία, Φιλλανδία και Ισπανία θα παρουσιάσουν τοπικά προϊόντα των χωρών τους.

Info:

18 Σεπτεμβρίου

Στατό – Άγιο Φώτιο, Πάφος

Περισσότερα θα ανακοινωθούν σύντομα

Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων - 18 Σεπτεμβρίου

''

Η Αθηένου είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί για τέταρτη φορά στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων προϊόντων. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα μπορείτε να δοκιμάστε: το αυθεντικό παραδοσιακό αθηενίτικο ψωμί, αθηενίτικα λουκούμια, γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς, πουργούρι, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, αβγά, παξιμάδια, μακαρόνια φτιαγμένα στο χέρι, ζιβανία, λικέρ και άλλες αθηενίτικες παραγωγές.

Info

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, Αθηένου, 11:00-23:00

Είσοδος ελεύθερη.

To πανέμορφο Βουνί ετοιμάζεται για τη δική του γιορτή του παλουζέ - 18 Σεπτεμβρίου

''

Το γραφικό χωριουδάκι της επαρχίας Λεμεσού, το Βουνί, διοργανώνει τη δική του γιορτή του παλουζέ από τα νέα σταφύλια του τρύγου την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Η γιορτή αυτή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο χωριό διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Αποδήμων και τον Γυναικείο Σύλλογο Βουνίου. Η φετινή γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Κυριάκου Κούσιου.

Info

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Βουνί, επαρχία Λεμεσού

Ώρα 16:00

Φεστιβάλ Γλυκού του Κουταλιού - Κακοπετριά 25 Σεπτεμβρίου

''

Δύο χρόνια μετά την πανδημία το Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετριάς ανακοίνωσε την επιστροφή του φεστιβάλ για τέταρτη χρονιά. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Οι διοργανωτές προσκαλούν τους συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή στο φεστιβάλ και να την υποβάλουν ΕΔΩ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν  με την συντονίστρια του Φεστιβάλ Πρίντεζη Μαριάντζελα στο 97906393 και φυσικά στη τηλέφωνα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κακοπετριάς.

Info

24-25 Σεπτεμβρίου

Kακοπετριά, επαρχία Λεμεσού

Επικοινωνία 97906393

Loader