Λουκούλλεια δείπνα στην καρδιά της Λευκωσίας

Λουκούλλεια δείπνα στην καρδιά της Λευκωσίας

Το Μεζεδοπωλείο Λούκουλλος, του ξενοδοχείου Κλεοπάτρα, στο κέντρο της πόλης, προσφέρει μοναδικές βραδιές, με εξαιρετικά πιάτα ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον δίπλα στην πισίνα

Για πάνω από έξι δεκαετίες, το φημισμένο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οδό Φλωρίνης, αποτελεί σήμερα, σήμα κατατεθέν πλέον της Λευκωσίας και κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της πόλης. Ο άνθρωπος που πρωτοδημιούργησε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει τη δική του ιστορία που ξεκινά από την οδό Λήδρας τον περασμένο αιώνα.

Τότε, που ο δημιουργός του ξενοδοχείου είχε καταφέρει με μόχθο και κόπο να αγοράσει στην φημισμένη οδό Λήδρας, το μικρό ξενοδοχείο της εποχής, με το όνομα Κλεοπάτρα μόλις 15 δωματίων. Βρισκόταν εκεί που σήμερα υπάρχει ο πύργος Σιακόλα (H&M). Σταδιακά, αυτή η μικρή επιχείρηση μεγάλωσε και μεταφέρθηκε στον σημερινό της χώρο, όπου μετακόμισε αργότερα και το κέντρο της πρωτεύουσας.

7 

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ιδιοκτήτη του Κλεοπάτρα εκείνη την εποχή ήταν η αγάπη του για το καλό φαγητό και φημιζόταν για τα εξαιρετικά γεύματα που διοργάνωνε. Έχοντας, λοιπόν, την φήμη των λουκούλλειων γευμάτων που έφτιαχνε, δεν θα μπορούσε παρά στο εστιατόριο του να δώσει το όνομα «Λούκουλλος» από τον φημισμένο Ρωμαίο στρατηγό που ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τα πλουσιοπάροχα δείπνα και συμπόσια που διοργάνωνε στην έπαυλή του έξω από την Αρχαία Ρώμη τον 1ο αιώνα π.Χ. 

7

Σήμερα, 65 χρόνια μετά, το Μεζεδοπωλείο Λούκουλλος, κουβαλάει την κληρονομιά και την φήμη ενός εστιατορίου που σερβίρει πλουσιοπάροχα δείπνα. Ένας απόλυτα ατμοσφαιρικός χώρος, πλάι στην πισίνα του ξενοδοχείου, κάτω από τον έναστρο ουρανό, στην όμορφη εσωτερική αυλή με πολλά φωτάκια, που προσδίδουν μία νότα ρομαντισμού. 

Το Μεζεδοπωλείο ο Λούκουλλος θα σε εκπλήξει τόσο για τα πεντανόστιμα πιάτα του, τον χώρο όσο και για την εξυπηρέτησή του. Το μενού είναι εμπνευσμένο από την ελληνική γαστρονομία με δημιουργικές πινελιές και στοιχεία της κυπριακής κουζίνας. 

7

Το εστιατόριο ακολουθεί την φιλοσοφία των πιάτων to share με έμφαση στο κρέας. Μπορείς να κάνεις αρχή με μία από τις τέσσερις δροσερές του σαλάτες: ελληνική, χωριάτικη, με ρόκα και την ντάκος ενώ από τα ορεκτικά μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε σπιτικές αλοιφές όπως τυροκαυτερή, ταχίνι, μελιντζανοσαλάτα και τζατζίκι. Παράλληλα, από τα ζεστά ορεκτικά δεν πρέπει να παραλείψεις μεταξύ άλλων να δοκιμάσεις το εξαιρετικό μπουρέκι τυριού, τα πιτάκια με κιμά αλλά και τους καλοφτιαγμένους κολοκυθοκεφτέδες. Το μενού σου προσφέρει τέσσερις διαφορετικές επιλογές από σαγανάκι που είναι με γαρίδες και ντομάτα, με γαρίδες και ούζο, με χαλλούμι, μέλι, σισάμι και τέλος το σαγανάκι με μελιντζάνα.  

9

9

Τα κυρίως πιάτα χωρίζονται στα μαγειρευτά και σχάρας. Εμείς, από τα κυρίως δοκιμάσαμε εξαιρετικό χοιρινό κότσι με μέλι και κρητικό μακαρονάκι που είναι ίσως και το ωραιότερο πιάτο του μενού, ζουμερό κοντοσούβλι, σουβλάκι κοτόπουλο, χοιρινά φιλετάκια με δαμάσκηνα και σπετσοφάι Πηλίου. Οι επιλογές είναι αρκετά δελεαστικές αφού υπάρχει ακόμη το οχταποδάκι καθιστό με ταλιατέλες σουπιάς, διάφορα λουκάνικα, σεφταλιές, πολίτικος μεζές, χοιρινή μπριζόλα αλλά και ποικιλία κρεατικών. 

9

7

 

9

Τέλος, εκείνο που ξεχωρίζει στον Λούκουλλο είναι τα επιδόρπιά του και συγκεκριμένα ένα γλυκό που δεν θα το βρεις πουθενά αλλού. Πρόκειται, για ένα signature γλυκό του εστιατορίου που ονομάζεται «Το γλυκό της πεθεράς». Πρόκειται για μία εξαιρετική κρέμα της οποίας η συνταγή είναι μυστική, με κανταϊφι που σερβίρεται με ζεστό σιρόπι. Κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις! Επιπλέον, θα βρεις τηγανητό παγωτό, σουφλέ σοκολάτας με παγωτό, λουκουμάδες με μήλο, γιαούρτι με άγρια βατόμουρα και αμύγδαλα αλλά και φρούτα εποχής. 

7

Ο Λούκουλλος, αποτελεί αναμφίβολα μία από τις καλύτερες, ίσως, επιλογές για ένα χαλαρό δείπνο πλαϊ στην πισίνα στην καρδιά της Λευκωσίας, όπου θα φας πραγματικά πολύ καλό φαγητό με ποιοτικά προϊόντα, φτιαγμένα με μεράκι. Ο Λούκουλλος θα μας σερβίρει τα βράδια στον εξωτερικό χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου, για όσο ακόμα το επιτρέπει ο καιρός. 

Info 

Δευτέρα-Σάββατο 19:00-23:00 (Κυριακή κλειστό), ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, Φλωρίνης 8, Λευκωσία. Τηλ: 22844000. Τα πρωινά και τις Κυριακές η πισίνα είναι ανοικτή για το κοινό. 

 

Loader