Κυπριακό μπούκωμα μέσα στο δάσος, σε ένα νέο μαγευτικό χώρο στο χωριό

Κυπριακό μπούκωμα μέσα στο δάσος, σε ένα νέο μαγευτικό χώρο στο χωριό

Ένας πανέμορφος βοτανικός κήπος, ιδανικός για βόλτα με τα παιδιά λίγο έξω από την Λευκωσία

Μερικά χιλιόμετρα έξω από την Λευκωσία, στην δασική περιοχή του χωριού Κόρνος, κάτω από το βουνό Ξυλιά, μέσα στα πεύκα, με αμφιθεατρική θέα, στα σύνορα με την Σια θα συναντήσεις τον Lumina botanical gardens.

Lumina που στα λατινικά σημαίνει φως είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο χώρο, το άπλετο, καθάριο φως της φύσης. Το όνομα αυτό εμπνεύστηκε η δημιουργός και ιδιοκτήτρια του βοτανικού κήπου Βαρβάρα Μιχαήλ, αφού ένα τέτοιο φως συνοδεύει τις μνήμες της από μικρό παιδί που έβλεπε μέσα από τις φυλλωσιές των ελιών του παππού της. 

7

Το Lumina botanical gardens άνοιξε μόλις πριν από ένα μήνα στις 2 Αυγούστου. Ένα όνειρο της Βαρβάρας που έγινε σιγά σιγά πραγματικότητα και αποτελεί σήμερα μία όαση δροσιάς, χαλάρωσης και ευεξίας μέσα στο πράσινο. Η ίδια το 2012 έμεινε άνεργη και άρχισε να ψάχνεται. Έτσι, ξεκίνησε μετά από ψάξιμο κάποια μαθήματα βοτανολογίας, ξεκίνησε την καλλιέργεια μίας ειδικής ποικιλίας δυόσμου που φτιάχνεται το μοχίτο για να το εξάγει στην Ρωσία όμως η επιχείρηση αυτή δεν κράτησε για πολύ. Έτσι, στράφηκε στην καλλιέργεια και μεταποίησε βοτάνων σε αυτό τον συγκεριμένο χώρο όπου σήμερα λειτουργεί ως βοτανικός κήπος, δέχεται επισκέψεις και κάθε σαββατοκύριακο σερβίρει κυπριακό brunch με φρέσκα, ντόπια προϊόντων Κυπρίων παραγωγών.

7

 

Εκεί, μπορείς να βρεις πολλά και διαφορετικά είδη από βιολογικά τσάγια, βότανα, μείγματα καρυκευμάτων και βοτάνων για το φαγητό, κεραλοιφές, αιθέρια έλαια που είναι θεαραπευτικά και όλα φτιαγμένα με τον παραδοσιακό τρόπο και πρακτικές χωρίς μηχανές. 

7

Ο επισκέπτης εκεί μπορείς να λάβει μέρος σε μαθήματα βοτανολογίας, να κάνει μία βόλτα και να παρακολουθήσει την διαδικασία απόσταξης των βοτάνων, να λάβει μέρος σε εργαστήρια παρασκευής φυσικών καλλυντικών ενώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να έρθουν σε επαφή με την φύση, το χώμα και να μάθουν τα πάντα για τα βότανα μέσα από παιχνίδια και χειροτεχνίες.

9

 

Κυπριακό brunch 

Μέσα σε αυτό το ειδυλλιακό περιβάλλον με τις καλλιέργειες βοτάνων και τα πεύκα υπάρχει και ένα όμορφος χώρος που κάθε σαββατοκύριακο σερβίρει κυπριακό μπούκωμα, καφέδες και φυσικά τσάγια δικής τους παραγωγής, ζεστά αλλά και παγωμένα. 

Το κυπριακό brunch περιλαμβάνει φρέσκα αβγά, χαλλούμι, αναρή από τον Δελίκηπο, λουκάνικα χωριάτικα και μπέικον κρασάτο από ντόπιους παραγωγούς, πάστα ελιάς, σπιτική σως ντομάτας, βούτυρο με σκόρδο και ένα μείγμα από δικά τους βότανα, καπήρες με ρίγανη και ελαιόλαδο, σπιτική μαρμελάδα, προζυμένιο ψωμία και καφέ ή τσάι. 

7

Στον χώρο μπορείς να βρεις ένα istagrammable σημείο, μια μεγάλη φωλιά για να ανεβάσεις τα stories και τα posts σου ενώ σύντομα θα προστεθούν και άλλα σημεία φωτογράφισης. Ένας μικρός πνεύμονας, μερικά χιλιόμετρα εκτός Λευκωσίας, ιδανικός για μικρές εξορμήσεις τώρα που αλλάζει σιγά σιγά και ο καιρός. 

7

Info

Κυπριακό πρωινό κάθε Σάββατο-Κυριακή, 09:30-12:30, Κόρνος. Τηλ: 99 973631. 

Loader