Το Lost+Found Drinkery είναι-ξανά-ένα από τα καλύτερα bars του κόσμου!

Το Lost+Found Drinkery είναι-ξανά-ένα από τα καλύτερα bars του κόσμου!

Μόλις ανακοινώθηκε η extended list των 50 Best Bars και συγκεκριμένα τα top 51-100. To δικό μας Lost + Found βρίσκεται ανάμεσά τους στη θέση 96!

Πώς είναι να συνειδητοποιείς ότι το αγαπημένο σου στέκι στην καρδιά της πρωτεύουσας, το δημοφιλές Lost+Found Drinkery δεν είναι ίσως το καλύτερο της Λευκωσίας αλλά ένα από τα καλύτερα μπάρ στον κόσμο; Κι όμως, είναι αλήθεια και δεν είναι η πρώτη φορά που το γνωστό μπαρ της Λευκωσίας στα δέκα χρόνια ζωής του μπαίνει σε μία τέτοια λίστα και σε άλλες παρόμοιες διεθνώς αλλά η όγδοη!

Το Lost + Found Drinkery έκανε την εμφάνισή του στη Λευκωσία πριν από ακριβώς δέκα χρόνια φέροντας μία πραγματική επανάσταση στον συγκεκριμένο τομέα της νυχτερινής διασκέδασης και των κοκτέιλ. 

Ένας χώρος παρείστικος, ατμοσφαιρικός που αποπνέει τον αέρα των λονδέζικων και νεοϋρκέζικων μπαρ που κατάφερε να αλλάξει το συγκεκριμένο τοπίο στο νησί.  

Η τάση των κοκτέιλ έγινε μόδα και η μόδα συνήθεια με τον τομέα να ανθίζει, να αναπτύσσεται με ανθρώπους γνώστες πλέον του αντικειμένου με το Lost + Found να γίνεται ένα φυτώριο για bartenders, χώρος έμπνευσης και πρότυπο για πολλά πλέον μαγαζιά σε όλη την Κύπρο.  

Γι' αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο που ένα μπαρ μόλις δέκα ετών βρέθηκε φέτος στην λίστα των The World's 50 Best Bars στην extended list στη θέση 96 και σε άλλες παρόμοιες οκτώ φορές κάνοντας γνωστή την Κύπρο διεθνώς με ανθρώπους να φτάνουν στη χώρα μας αναζητώντας το συγκεκριμένο μαγαζί για να δοκιμάσουν τα φημισμένα του κοκτέιλ αλλά και τη φιλοξενία.  

Μάθε για τα World’s 50 Best Bars 

Το World’s 50 Best Bars είναι μια ετήσια λίστα που αναδεικνύει τα καλύτερα μπαρ από τη διεθνή βιομηχανία ποτών. 

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2009 και παρέχει μια ετήσια κατάταξη των μπαρ όπως ψηφίζεται από 650 ειδικούς στα ποτά από όλο τον κόσμο. Η λίστα αντιπροσωπεύει τον απόλυτο διεθνή οδηγό για τα κορυφαία μπαρ και τους προορισμούς ποτών στον κόσμο. Η λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου δημιουργείται από τις ψήφους του The World's 50 Best Bars Academy, το οποίο περιλαμβάνει διάσημους μπάρμαν και συμβούλους, συγγραφείς ποτών και ειδικούς σε κοκτέιλ. Από το 2017, τα ονόματα των ψηφοφόρων στο πάνελ είναι εμπιστευτικά για την αποφυγή λόμπι. Για να εξασφαλιστεί περαιτέρω δίκαιη εκπροσώπηση σε όλους τους τομείς, η Ακαδημία είναι ισορροπημένη ως προς το φύλο και έχει 28 Πρόεδρους Ακαδημιών που διευθύνουν τις γεωγραφικές της περιοχές. Η πρώτη λίστα ανακοινώθηκε το 2009, με τις ετήσιες τελετές απονομής βραβείων να πραγματοποιούνται στο Λονδίνο από την εναρκτήρια εκδήλωση το 2012, έως το 2022, όταν πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία. 

Η τελετή απονομής των βραβείων World's 50 Best Bars μία πολυαναμενόμενη βραδιά του χρόνου στη βιομηχανία ποτών και είναι μια βραδιά διεθνούς γιορτής. Συγκεντρώνει τα καλύτερα ταλέντα bartending από όλο τον κόσμο, με μια ζωντανή αντίστροφη μέτρηση της λίστας, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του The World’s Best Bar.

9

Ντίνος Κωνσταντινίδης: "Μπράβο σε όλη την ομάδα του Lost+Found"

Ο Ντίνος Κωνσταντινίδης, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το Lost+Found όλα αυτά τα χρόνια μοιράζεται μαζί μας την χαρά και τον ενθουσιασμό του για αυτή την τόσο μεγάλη-ξανά-επιτυχία του δημοφιλούς μπαρ της Κύπρου.

"Το Lost + Found συμπληρώνει 10 χρόνια φέτος και εμφανίζεται σε τέτοιες λίστες εδώ και 8 χρόνια.  Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Αυτές οι λίστες/βραβεία βοηθούν παράλληλα και στον τουρισμό - όπως κάνουν τα Michelin. Χώρες όπως η Δανία έκτισε ολόκληρο culture τουρισμού πάνω στα διάσημα εστιατόρια. Φέτος το Board of tourism του San Miguel de Allende στο Μεξικό όπως και της Σιγκαπούρης επένδυσαν τεράστια ποσά για να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους happenings.  Μια χώρα όπως η Κύπρος που το GDP της βασίζεται κυρίως στον τουρισμό θα πρέπει να επικεντρωθεί να υποστηρίξει και να επενδύσει σε τέτοιου είδους προσπάθειες. 

Φέτος η Ελλάδα επένδυσε πολλά εκατομμύρια για τα Michelin για να εξαπλωθούν πανελλήνια και όχι μόνο στην Αθήνα.  Για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας πρέπει να πούμε πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα του Lost + Found όπου με την ενέργεια, την αφοσίωση και τη φιλοξενία της κρατά τον πήχη ψηλά. Ο κόπος που καταβάλλατε, η προσπάθεια, η εξέλιξη και/ή το adoptation μέσα στα χρόνια επιβραβεύονται. 

Η συνέπεια, το focus, το quality των πρώτων υλών, οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο και συνεχίζουμε σταθερά βλέπωντας την κάθε μέρα σαν την πρώτη και μοναδική ευκαιρία να σας προσφέρουμε μια ευχάριστη εμπειρία".

1

 

Loader