Ένα “κρυφό διαμάντι” στην Πάφο προσφέρει ανεπανάληπτες καλοκαιρινές εμπειρίες

Ένα “κρυφό διαμάντι” στην Πάφο προσφέρει ανεπανάληπτες καλοκαιρινές εμπειρίες

Απολαύστε γλυκά του κουταλιού, δροσερά ποτά σε μια καταπράσινη αυλή παρέα με τα ζωάκια του χώρου

Αν βρεθείτε στην Πάφο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιβάλλεται να επισκεφθείτε μια μοναδική αυλή που θα σας μείνει αξέχαστη.

Στην καρδιά της πόλης της Πάφου, φωλιασμένο ανάμεσα σε πολύχρωμα λουλούδια και πλούσια βλάστηση, βρίσκεται ένα παραδοσιακό καφενείο με την ονομασία «Αυλή της Νεφέλης». Αυτό το γοητευτικό καφενείο είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για να απολαύσει κανείς ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ.  Είναι ένας φόρος τιμής στην αγαπημένη γιαγιά που κάποτε ζούσε στο μικρό σπιτάκι ανάμεσα σε αυτήν την μαγευτική αυλή. 

Η αγάπη της για τη φύση και οι απλές χαρές της ζωής ενέπνευσαν τη δημιουργία του καφενείου που πλέον φέρει το όνομά της”, αναφέρουν οι διαχειριστές. 

αυλη νεφελης

Το Πετρόχτιστο πλακόστρωτο, τα ξύλινα τραπεζάκια με τις αταίριαστες καρέκλες, το ανθισμένο γιασεμί, η μυρωδιά από τις φρεσκοψημένες λιχουδιές, το σπιτικό ρυζόγαλο με την μπόλικη κανέλα, το δροσερό μαχαλεπί με το τριαντάφυλλο, το γλυκό του κουταλιού που συνόδευε τον μυρωδάτο κυπριακό καφέ, τα φρέσκα φρούτα από το περιβόλι και η γνήσια γεύση της σπιτικής λεμονάδας αποτελούν εικόνες που ξυπνούν την νοσταλγία των καλοκαιρινών απογευμάτων στο σπίτι της γιαγιάς. 

Κάθε γωνιά του καφενείου έχει μια ιστορία, ένα μέρος όπου η αγάπη, η απλότητα και η παράδοση συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα ζεστό, φιλόξενο και ήσυχο χώρο όπου ο χρόνος φαίνεται να σταματά. 

Τα ζώα της αυλής, τα λουλούδια και η “ζεστασιά” του χώρου θα σας αφήσουν τόσο εντυπωσιασμένους που θα θέλετε να επιστρέψετε με την πρώτη ευκαιρία. 

νεφελη

Πηγή φωτογραφιών

Loader