Έρχεται στη Σωτήρα το 45ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού - Ένα γαστρονομικό ταξίδι με πρωταγωνιστή το κολοκάσι

Έρχεται στη Σωτήρα το 45ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού - Ένα γαστρονομικό ταξίδι με πρωταγωνιστή το κολοκάσι

Γεύσεις και Παραδόσεις στην Καρδιά της Κύπρου στις 6 Σεπτεμβρίου

Η μεγάλη γιορτή του κολοκασιού επιστρέφει για 45η χρονιά, φέρνοντας μαζί της την παράδοση και τη γαστρονομική κληρονομιά της Σωτήρας. Στις 6 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Γήπεδο Σωτήρας του Δήμου Αγίας Νάπας θα φιλοξενήσει το πολυαναμενόμενο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού, προσφέροντας ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και φυσικά, άφθονο κολοκάσι.

Το κολοκάσι, γνωστό επιστημονικά ως Colocasia Esculenta, είναι ένα λαχανικό με ρίζα που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη Σωτήρα, μια μικρή πόλη στην περιοχή των Κοκκινοχωρίων. Οι αναφορές στην κολοκασία χρονολογούνται από το 1191, όταν σερβιρίστηκε στο γαμήλιο δείπνο του βασιλιά Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου της Αγγλίας με τη Βερεγγάρια στο κάστρο της Λεμεσού. Σήμερα, η Σωτήρα παράγει πάνω από το 85% του κυπριακού κολοκασιού, που από το 2016 έχει καταχωρηθεί ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη.

 

φεστιβαλ

 

Το φεστιβάλ δεν είναι απλά μια γαστρονομική εμπειρία, αλλά μια γιορτή της τοπικής πολιτιστικής ζωής. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αγρότες και να μάθουν από πρώτο χέρι για την καλλιέργεια και την ιστορία του κολοκασιού. Παράλληλα, εξαιρετικοί σεφ θα παρουσιάσουν τόσο παραδοσιακές συνταγές, όπως ο καπαμάς κολοκάσι και το γιαχνί κολοκάσι, όσο και νέες, καινοτόμες δημιουργίες.

Ελάτε να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις και να ζήσετε από κοντά την αυθεντική κυπριακή παράδοση στο 45ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού στη Σωτήρα. Ανακαλύψτε τα μυστικά του κολοκασιού και απολαύστε ένα βράδυ γεμάτο γεύσεις, μουσική και παράδοση.

Πληροφορίες Εκδήλωσης:

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου
  • Τοποθεσία: Δημοτικό Γήπεδο Σωτήρας, Δήμος Αγίας Νάπας
  • Είσοδος: Ελεύθερη
Loader