«Τρεις ελιές τζιαι μιαν τομάταν»: Ο Γάλλος street artist “Seth” μιλά για τα απεικονίσεις των παιδιών χωρίς πρόσωπα που ζωγραφίζει

«Τρεις ελιές τζιαι μιαν τομάταν»: Ο Γάλλος street artist “Seth” μιλά για τα απεικονίσεις των παιδιών χωρίς πρόσωπα που ζωγραφίζει

Όλα όσα είπε στο vodcast της Avant Garde με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνου Κυπριανού

Στο νέο επεισόδιο του vodcast “Τρεις ελιές τζαι μιαν τομάταν” ο Κώτσιος ο Πικατίλλης, φιλοξενεί τον παγκοσμίου φήμης street artist, Seth, με αφορμή τη τελευταία του δημιουργία στον τοίχο του Δημαρχείου Στροβόλου.

Στο καινούριο επεισόδιο ο Κωνσταντίνος Κυπριανού φιλοξενεί τον Γάλλο street artist “Seth” και οι δυο τους συζητούν για τους “πρωταγωνιστές” της τέχνης του, τα παιδιά χωρίς πρόσωπα. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρεται σε ένα περιστατικό στην Ινδονησία, όπου είχε ζωγραφίσει σ’ ένα τοίχο, ένα κοριτσι χωρις προσωπο να κάθεται στο πάτωμα μέσα στα συντρίμμια μετά από μια έκρηξη ηφαιστείου. Την ίδια στιγμή ένα κορίτσι που βρισκόταν μαζί του στο χώρο έπλασε μια ιστορία για το πώς το ζωγραφισμένο κορίτσι χωρίς το πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο καλλιτέχνης να συνειδητοποιήσει ότι είναι πιο εύκολο για το θεατή, να ταυτιστεί ή να δημιουργήσει εκδοχές για τα έργα του, όταν οι πρωταγωνιστές δεν έχουν πρόσωπο. 

Ο Julien Malland, γεννημένος στο Παρίσι το 1972, έγινε γνωστός ως Seth τη δεκαετία του '90, όταν άρχισε να ζωγραφίζει στους δρόμους του Παρισιού. Απόφοιτος της National School of Decorative Arts in Paris, είναι πολυτάλαντος καλλιτέχνης και συγγραφέας, με έργα που έχουν εκτεθεί παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης του Μουσείου URBAN NATION το 2017. Μέσα από τα έργα του, που συχνά εστιάζουν στην παιδική ηλικία, ο Seth ταξιδεύει τον κόσμο, συνεργάζεται με τοπικούς καλλιτέχνες και αναδεικνύει τις παραδοσιακές τους πρακτικές, ενσωματώνοντας πολιτιστικά στοιχεία και θέτοντας τα παιδιά ως αγγελιοφόρους των κοινωνικών, πολιτικών και γεωγραφικών του ερευνών.

Η πρόσκληση στο διάσημο καλλιτέχνη SETH είναι μια πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου και της Πρεσβείας της Γαλλίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Στροβόλου και της ABR (Alternative Brains Rule).

@francechypre

@institutfrancaischypre

@strovolos_municipalitycy

@alternativebrainsrule

@seth_globepainter

 

Δες όσα είπε στο πιο κάτω απόσπασμα: 

 

Δες ολόκληρο το επεισόδιο εδώ:  

 

Loader