Ελεάνα Αλεξάνδρου για την τέχνη: “Μπορεί να νιώσει κανείς πόσο μικρός είναι μέσα σε ολόκληρο το σύμπαν, αλλά την ίδια ώρα να νιώθει “κάτι” τεράστιο”

Ελεάνα Αλεξάνδρου για την τέχνη: “Μπορεί να νιώσει κανείς πόσο μικρός είναι μέσα σε ολόκληρο το σύμπαν, αλλά την ίδια ώρα να νιώθει “κάτι” τεράστιο”

Όλα όσα είπε στο vodcast της Avant Garde, με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Κυπριανού

“Υπάρχει πνευματικότητα στο χορό όταν παύει κανείς να σκέφτεται ότι πρέπει να επινοήσει “κάτι” ή να συνθέσει “κάτι”. Υπάρχει μία γείωση και μία απογείωση την ίδια ώρα, ενώ νιώθεις ενωμένος με το σύμπαν. Μπορεί να νιώσει κανείς πόσο μικρός είναι μέσα σε ολόκληρο το σύμπαν, αλλά την ίδια ώρα να νιώθει “κάτι” τεράστιο”, σημειώνει η καλλιτεχνική διευθύντρια της υποψηφιότητας της Λεμεσού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030.

Με την πλούσια εμπειρία στην performance, τη χορογραφία και τη σκηνογραφία, η Ελεάνα μάς μιλά για την διαδικασία να συντάξουν την πρόταση της υποψηφιότητας της Λεμεσού, με έμφαση στην συλλογική και ανοιχτή προσέγγιση που ακολούθησαν για να μαζέψουν πληροφορίες και ιδέες. Οι δυό τους συζητούν τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά την διαδικασία σύνταξης της πρότασης, το όραμα για το μέλλον της Λεμεσού και την βιωσιμότητα της ζωής των Κυπρίων στην πόλη. 

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, η Ελεάνα σχολιάζει το συναίσθημα που νιώθει ένας καλλιτέχνης την ώρα του performance, μέσα από την τέχνη του χορού. Κάνει λόγο για ένα “τεράστιο” συναίσθημα σε συνάρτηση της αντίληψης της ανθρώπινης περατότητας. 

Δείτε όσα είπε στο πιο κάτω απόσπασμα: 

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο εδώ: 

Loader