«Σκακιστική Νουβέλα»: Μια πρωτότυπη διασκευή του εμβληματικού μυθιστορήματος του Στέφαν Τσβάιχ

«Σκακιστική Νουβέλα»: Μια πρωτότυπη διασκευή του εμβληματικού μυθιστορήματος του Στέφαν Τσβάιχ

Σε σκηνοθεσία της Άντρης Ηρακλέους και της Σοφίας Μαυρομιχάλη

Η νεοσύστατη εταιρεία AUDERE PRODUCTIONS παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά το πρώτο της καλλιτεχνικό εγχείρημα, το έργο «Σκακιστική Νουβέλα» του Στέφαν Τσβάιχ, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Άντρης Ηρακλέους και της Σοφίας Μαυρομιχάλη.

Επί σκηνής ο ηθοποιός Αντρέας Κουτσόφτας.

Η «Σκακιστική Νουβέλα», το εμβληματικό μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ, αποκτά νέα διάσταση μέσα από μια πρωτότυπη διασκευή. Παραμένοντας πιστή στην έντονη θεματολογία του Τσβάιχ, η παράσταση μεταμορφώνει το έργο με τους πολλαπλούς χαρακτήρες σε έναν ανατρεπτικό μονόλογο, γεμάτο φρεσκάδα, βαθιά νοήματα και φυσικά, αμέτρητες παρτίδες σκακιού.

Ο ηθοποιός, διεισδύει με ευρηματικότητα στα βάθη του μυαλού του κεντρικού χαρακτήρα επί σκηνής ανακαλύπτοντας αλλά και αποκαλύπτοντας τον ανεπανάληπτο και συναρπαστικό κόσμο του σκακιού.

Είναι όμως αυτό το ταξίδι ασφαλές; Τι είναι αυτό που τον ωθεί σε μια τόσο παράτολμη ενδοσκόπηση του μυαλού του; Ποιες εσωτερικές συγκρούσεις τον οδηγούν να βουτήξει τόσο βαθιά στα άδυτα του εαυτού του; Και ποιος είναι πραγματικά αυτός ο άγνωστος, που ρισκάρει να χαθεί στις ατέρμονες παρτίδες σκακιού, παίζοντας με τον κίνδυνο την απώλεια της ίδιας του της σωφροσύνης;

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Flea Theatre στη Λευκωσία τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 20:30. Επιπλέον παραστάσεις θα δοθούν στις 8, 14, 15, 21, 22, 28 και 29 Οκτωβρίου, καθώς και στις 4 και 5 Νοεμβρίου την ίδια ώρα.

Κρατήσεις: 99193793

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία - διασκευή: Άντρη Ηρακλέους και Σοφία Μαυρομιχάλη

Ηθοποιός επί σκηνής: Αντρέας Κουτσόφτας

Κινησιολογία: Παναγιώτης Τοφή

Μουσική σύνθεση - σχεδιασμός ήχου: Κωνσταντίνος Λεμέσιος

Φωτισμός: Παναγιώτης Μανούσης

Σκηνογραφία - ενδυματολογία: Σοφία Μαυρομιχάλη

Χειρισμός φωτισμού και ήχου: Στέλιος Μαρτάς

Φωτογραφίσεις: Στέφανος Στεφάνου

Αφίσα: Ιωάννα Μαυρομιχάλη

Loader