Ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της Κύπρου χρησιμοποιείται από 90.000 οχήματα το 24ωρο και βρίσκεται.. στη Λεμεσό

Ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της Κύπρου χρησιμοποιείται από 90.000 οχήματα το 24ωρο και βρίσκεται.. στη Λεμεσό

Όχι, δεν είναι στην πρωτεύουσα

Με την επαναλειτουργία των σχολείων, των φροντιστηρίων αλλά και των απογευματινών δραστηριοτήτων των παιδιών μεγιστοποιήθηκε -εκ νέου- το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Αν και μέχρι πρότινος τα πρωτεία τα είχε η πρωτεύουσα, η υλοποίηση δράσεων του Υπουργείου Μεταφορών για άμβλυνση του κυκλοφοριακού έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

«Το πρόβλημα δεν λύθηκε, η συμφόρηση συνεχίζεται στη Λευκωσία, ωστόσο εκτιμώ ότι στη Λεμεσό το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο», ανέφερε σε δηλώσεις του στη Cyprus Times ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του Τμήματος Δημοσίων Έργων, τα οποία επικαλείται η Τροχαία, κατατάσσοντας τον παρακαμπτήριο δρόμο στη Λεμεσό, ως τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας Γιώργο Μιλή, ο αυτοκινητόδρομος από το σημείο της Γερμασόγειας μέχρι το Νοσοκομείο Λεμεσού, και από τις δύο πλευρές, χρησιμοποιείται από 90.000 οχήματα το 24ωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της Λευκωσίας θεωρείται, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο αστικός αυτοκινητόδρομος από τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού προς Τρόοδος. Στον δρόμο αυτό διακινούνται καθημερινά και από τις δύο κατευθύνσεις 48.000 οχήματα, με καταγραφές που έγιναν τον Μάιο του 2024.

Πηγή κειμένου

Πηγή φωτογραφίας 

Loader