Μαθητές και μαθήτριες παρατηρούν, εντοπίζουν και προτείνουν βιώσιμες καινοτόμες λύσεις

Μαθητές και μαθήτριες παρατηρούν, εντοπίζουν και προτείνουν βιώσιμες καινοτόμες λύσεις

Το πρόγραμμα «Mind REset» είναι ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό πρόγραμμα, που προσφέρει μια σειρά 5 μαθημάτων

O οργανισμός Junior Achievement Κύπρου, σε συνεργασία με την εταιρεία Lidl Κύπρου και με θεσμικό συνεργάτη το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας θα προσφέρει για τέταρτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Mind REset σε μαθητές/τριες Ε’ και ΣΤ’ τάξη Δημοτικού και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα «Mind REset» είναι ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό πρόγραμμα, που προσφέρει μια σειρά 5 μαθημάτων. Οι ενότητες του προγράμματος έχουν ως στόχο να φέρουν τους/τις μαθητές/τριες σε επαφή με τον τομέα της περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας και να τους/τις βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες που θα συμβάλουν στην προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Συνδυαστικά, θα ζητηθεί από τους/τις μαθητές/τριες να εντοπίσουν τις συνέπειες της χρήσης του πλαστικού στη ζωή μας και να προτείνουν πρακτικές και βιώσιμες λύσεις, που θα συμβάλουν στην προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος. 

Ταυτόχρονα, θα εισαχθούν στον πολύ ενδιαφέρον τομέα της επιχειρηματικότητας και θα προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες. Οι μαθητές/τριες, θα περάσουν από το στάδιο της ιδέας, στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση. Το πρόγραμμα προσφέρθηκε κατά τα τελευταία τρία σχολικά έτη σε περισσοτέρους από 9000 μαθητές και μαθήτριες με μεγάλη επιτυχία.

 

junior achievement

Οι δυο ομάδες που θα αναδειχθούν  Mind Resetters της χρονιάς 2025 (μια ομάδα από την Δημοτική και μια ομάδα από την Μέση) θα κερδίσουν από μια επιχειρηματική εκπαιδευτική εμπειρία στην Αυστρία!

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος σηματοδοτείται με τις επιμορφωτικές ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2024, σε Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα. Οι ημερίδες θα φιλοξενηθούν στη Lidl Food Academy και στην αίθουσα «ΠΛΕΥΣΙΣ», και θα παρέχουν σε εκπαιδευτικούς από όλη την Κύπρο την απαραίτητη καθοδήγηση και εκπαιδευτικό υλικό για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στα σχολεία τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να δικτυωθούν με συναδέλφους τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://jacyprus.org/el/mind-reset/ καθώς και στην Εγκύκλιο που αναρτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στον παρακάτω κάτω σύνδεσμο:  https://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp17459a.

Ο Οργανισμός Junior Achievement Κύπρου είναι μέλος του παγκόσμιου Μη-Κερδοσκοπικού Οργανισμού JA Worldwide και ειδικεύεται σε θέματα εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα, τον οικονομικό εγγραμματισμό και την αγορά εργασίας.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.jacyprus.org 

 

Loader