Μίμης Πλέσσας: Η προσωπική του ζωή και οι αμέτρητες επιτυχίες της καριέρας του

Μίμης Πλέσσας: Η προσωπική του ζωή και οι αμέτρητες επιτυχίες της καριέρας του

Υπήρξε από τους σπουδαιότερους μουσικοσυνθέτες

Θλίψη έχει σκορπίσει από το πρωί του Σαββάτου η είδηση θανάτου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Οι επιτυχίες του: 

 

Ο Μίμης Πλέσσας υπήρξε από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής του. Τη δεκαετία του 50’ βρεθηκε στις ΗΠΑ όπου  διακρίθηκε για τις μουσικές του επιδόσεις παίζοντας με σπουδαίους τζαζίστες, όπως ο Ντίζι Γκιλέσπι, ο Κόλμαν Χόκινς, ο Λέστερ Γιανγκ και ο Χάρι Τζέιμς.

Φ

Φ

 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποφάσισε ν’ αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη μουσική. Στα τέλη της δεκαετίας του 60 ο Μίμης Πλέσσας στράφηκε προς το έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Ο δίσκος του «Ο Δρόμος», που κυκλοφόρησε το 1969 σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, σημείωσε μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Με τραγούδια, όπως τα «Ξημερώνει Κυριακή», «Έπεφτε βαθιά σιωπή», «Γέλαγε η Μαρία» και «Το Άγαλμα», κατέχει περίοπτη θέση στην ελληνική δισκογραφία. Με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 50.000 αντίτυπα ήταν ο πρώτος εγχώριος χρυσός δίσκος. Στη μακρόχρονη διαδρομή του ανακάλυψε ή καθιέρωσε με τα τραγούδια του πολλούς γνωστούς τραγουδιστές και ηθοποιούς, όπως τη Ζωή Κουρούκλη, τη Νανά Μούσχουρη, την Τζένη Βάνου, τη Γιοβάννα, τη Μαρινέλλα.

Δ

Η προσωπική του ζωή:

Στην προσωπική του ζωή, ο Μίμης Πλέσσας είχε κάνει τρεις γάμους. Ο πρώτος με την Κλειώ Μουζίνα ενώ ήταν ακόμα φαντάρος, ο δεύτερος με την Τζέλλα Πλέσσα με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον μουσικοσυνθέτη Αντώνη Πλέσσα, και ο τρίτος με την δημοσιογράφο Λουκίλα Καρρέρ με την οποία απέκτησε μια κόρη την Ελεάνα.

Loader