Είναι ωραίο να είσαι πράσινος: Το νέο βιβλίο της Έλενας Χριστοφίδη εμπνέει τη νέα γενιά

Είναι ωραίο να είσαι πράσινος: Το νέο βιβλίο της Έλενας Χριστοφίδη εμπνέει τη νέα γενιά

Πώς ένα παιδικό βιβλίο μπορεί να καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση στα παιδιά

Το νέο βιβλίο της Έλενας Χριστοφίδη, It’s Good to be Green (Είναι ωραίο να είσαι πράσινος), έρχεται να εμπνεύσει τους μικρούς αναγνώστες να αναλάβουν δράση για το περιβάλλον μέσα από απλές καθημερινές πράξεις. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται η Σοφία, ένα ευσυνείδητο κορίτσι που πιστεύει στη σημασία της προστασίας της φύσης και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη φροντίδα της γης.

Στην ιστορία, η Σοφία διοργανώνει μια εκδρομή καθαρισμού σε μια τοπική παραλία μαζί με την τάξη της. Οι προσπάθειές τους δεν μένουν απαρατήρητες, καθώς οι φωτογραφίες της δράσης δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο και γίνονται η αφορμή για παιδιά από όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Έτσι, μέσα από μια απλή κίνηση, δημιουργείται ένα κύμα οικολογικής ευαισθητοποίησης που ταξιδεύει πέρα από τα σύνορα της χώρας της.

Η Έλενα Χριστοφίδη, συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου, είναι καλλιτέχνης, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, και δασκάλα τέχνης και γιόγκα. Ζώντας στην Κύπρο με την οικογένειά της και τα αγαπημένα της ζώα, η Έλενα αντλεί έμπνευση από τη δική της καθημερινότητα και τον ακτιβισμό της για την προστασία του περιβάλλοντος. Μετά την επιτυχία του πρώτου της βιβλίου It’s Cool to Be Kind, το οποίο επικεντρωνόταν στην καλοσύνη, το It’s Good to be Green στοχεύει να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική συνείδηση στα παιδιά και να τα ενθαρρύνει να κάνουν θετικές αλλαγές για τον πλανήτη μας.

Μέσα από τα μάτια της Σοφίας, οι μικροί αναγνώστες ανακαλύπτουν ότι κάθε μικρή πράξη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η αφήγηση της Χριστοφίδη δεν περιορίζεται μόνο σε ένα μήνυμα προστασίας της φύσης, αλλά δείχνει πόσο σημαντικό είναι να εμπνέουμε και να εμπνεόμαστε από τους γύρω μας. Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει σοβαρές περιβαλλοντικές προκλήσεις, η ιστορία της Σοφίας αποτελεί μια αναγκαία υπενθύμιση ότι ο καθένας μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορεί να συμβάλει στη φροντίδα του πλανήτη.

Με τις εκπληκτικές εικονογραφήσεις της Χριστοφίδη, το βιβλίο αυτό είναι ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να συζητήσουν με τα παιδιά τους για το περιβάλλον και τη σημασία της οικολογικής υπευθυνότητας. Στο τέλος, το μήνυμα είναι σαφές: είναι ωραίο να είσαι πράσινος και κάθε μικρή δράση μετράει.

 

Πότε: Σάββατο 16 Νοεμβρίου (15:00-17:00)

Πού: Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου (εκθεσιακός χώρος) Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

15:00: Έναρξη

15:15: Ανάγνωση από την Μαρία Πασαρδή / Μουσική από την Αγνή Σακκά

Θα ακολουθήσουν δημιουργικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την ιστορία

Πληροφορίες: 99434353

Facebook: It's Cool to be Green / joyfuleverafter

Loader