Φεστιβάλ Ζιβανίας στην Άλωνα: Το φεστιβάλ που όλοι περιμέναμε πλησιάζει

Φεστιβάλ Ζιβανίας στην Άλωνα: Το φεστιβάλ που όλοι περιμέναμε πλησιάζει

Πάμε να τιμήσουμε το εθνικό απόσταγμα της Κύπρου!

Η Άλωνα γιορτάζει και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την μεγάλη γιορτή της ζιβανίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, στην πλατεία του χωριού και περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Η ζιβανία, το παραδοσιακό απόσταγμα της Κύπρου έχει την τιμητική του στα μέσα του φθινοπώρου αρχές του χειμώνα αφού παράγεται από τα το υπόλειμμα σταφυλιών που πιέστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οινοποίησης (συμπεριλαμβανομένων των μίσχων και των σπόρων) που αναμείχθηκε με τα υψηλής ποιότητας ξηρά κρασιά που παρήχθησαν από τις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών της Κύπρου.

Το ορεινό και γραφικό χωριό της Άλωνας θα πραγματοποιήσει φέτος την ξεχωριστή Γιορτή της Ζιβανίας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά την απόσταξή της και φυσικά να την δοκιμάσουμε. Θα παρακολουθήσουμε επίσης παραδοσιακό πάτημα σταφυλιού! 

Στο χώρο θα βρείτε επίσης παραδοσιακά φαγητά και τοπικά προϊόντα, ενώ εννοείται πως θα προσφερθεί δωρεάν ζιβανία και ππαλουζές! 

Θα υπάρχει επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς που τιμούν την κυπριακή κουλτούρα και τον τόπο μας. 

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 |10:30 | Πλατεία του χωριού 

alona

alona2

Πηγή φωτογραφιών

Loader