“Anora”: Η ταινία του Σον Μπέικερ που κέρδισε φέτος τον Χρυσό Φοίνικα στους κυπριακούς κινηματογράφους

“Anora”: Η ταινία του Σον Μπέικερ που κέρδισε φέτος τον Χρυσό Φοίνικα στους κυπριακούς κινηματογράφους

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Ανόρα, μια νεαρή σεξεργάτρια από το Μπρούκλιν, αρπάζει την ευκαιρία να ζήσει το παραμύθι της Σταχτοπούτας όταν συναντά και παντρεύεται αυθόρμητα τον γιο ενός Ρώσου ολιγάρχη.

Τα νέα μαθαίνονται στη Ρωσία και το παραμύθι της απειλείται καθώς οι γονείς του καταφθάνουν στη Νέα Υόρκη για να ακυρώσουν τον γάμο.

Πρωταγωνιστούν: Mikey Madison, Mark Eidelshtein, Yura Borisov, Karren Karagulian, Vache Tovmasyan, Aleksey Serebryakov, Darya Ekamasova

Σκηνοθέτης: Sean Baker

Προβάλλεται από τις 5 Νοεμβρίου 2024, στους κινηματογράφους K. CINEPLEX, RIO PREMIER THE MALL OF NICOSIA Λευκωσίας, K. CINEPLEX & RIO Λεμεσού, K. CINEPLEX Λάρνακας.

ανορα

Τι δεν ξέρατε για την ταινία

Αποτελεί η πρώτη αμερικανική ταινία για τον Ρώσο Mark Eidelshtein και είναι επίσης η πρώτη αμερικανική ταινία που κερδίζει την ανώτερη τιμή στο φεστιβάλ Κανών από το 2011 και το Δέντρο της Ζωής.

Η ηθοποιός Mikey Madison δήλωσε πως ο σκηνοθέτης και η σύζυγος του, η παραγωγός Samantha Quan, εξασκούσαν σεξουαλικές στάσεις μπροστά στο καστ, ώστε να τους υποδείξουν το τι ακριβώς ήθελαν από αυτούς. Η νεαρή μάλιστα αρνήθηκε κάποιον ειδικό που θα διεύθυνε τις σεξουαλικές σκηνές -κάτι συνηθισμένο στο Χόλιγουντ- έχοντας αποκτήσει την άνεση που χρειάζονταν.

Loader