Όριο τριών λεπτών στις αποχαιρετιστήριες αγκαλιές

Όριο τριών λεπτών στις αποχαιρετιστήριες αγκαλιές

Νέος κανονισμός στο αεροδρόμιο του Ντουνέντιν

Με έναν πρωτότυπο και ίσως αναπάντεχο κανονισμό, το αεροδρόμιο του Ντουνέντιν στη Νέα Ζηλανδία επιβάλλει από τον Σεπτέμβριο ένα όριο τριών λεπτών στις αποχαιρετιστήριες αγκαλιές.

Η διοίκηση του αεροδρομίου αποφάσισε να θέσει το χρονικό όριο στις αγκαλιές, με στόχο την ομαλή ροή της κίνησης, καθώς η παρατεταμένη παραμονή των επιβατών και των συγγενών τους στην είσοδο του αεροδρομίου προκαλεί προβλήματα και καθυστερήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Νταν Ντε Μπόνο, εξηγεί ότι το νέο μέτρο εισήχθη για να εξυπηρετήσει την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου και να εξασφαλίσει την ομαλή πρόσβαση για τους επιβάτες και τους επισκέπτες. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, «αυτός ο κανονισμός δεν αποσκοπεί να περιορίσει το συναίσθημα, αλλά να διασφαλίσει ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να κινούνται άνετα στον χώρο.»

Παρόλο που το μέτρο αντιμετωπίζεται με ανάμεικτα συναισθήματα από τους ταξιδιώτες και τους συγγενείς τους, η διοίκηση του αεροδρομίου θεωρεί ότι η επιβολή αυτού του κανονισμού θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, ειδικά σε περιόδους αυξημένης κίνησης.

 

Loader