Σαγανάκι: Το Ελληνικό πιάτο που κατακτά τον κόσμο!

Σαγανάκι: Το Ελληνικό πιάτο που κατακτά τον κόσμο!

Το διάσημο ελληνικό ορεκτικό ανακηρύχθηκε από το Taste Atlas ως το καλύτερο πιάτο με τυρί στον κόσμο, με εντυπωσιακή βαθμολογία 4,6 στα 5

Το Taste Atlas, γνωστός διαδικτυακός οδηγός για το φαγητό, μόλις ανανέωσε τη λίστα του με τα καλύτερα πιάτα με τυρί στον κόσμο, χαρίζοντας την πρώτη θέση σε μια ελληνική λιχουδιά: το σαγανάκι.

Το λαχταριστό αυτό ορεκτικό, βαθμολογημένο με 4,6 στα 5 από τους χρήστες, βρίσκεται πλέον στην κορυφή της παγκόσμιας γαστρονομίας τυριού.

Το σαγανάκι είναι ένα δημοφιλές ελληνικό πιάτο, στο οποίο διάφορα είδη τυριών όπως η γραβιέρα, το κεφαλοτύρι ή η φέτα, τηγανίζονται μέχρι να αποκτήσουν τη χαρακτηριστική χρυσαφένια κρούστα τους. Μπορεί να σερβιριστεί σκέτο ή με συνοδεία λαχανικών, κρέατος ή θαλασσινών, όπως γαρίδες ή μύδια. Ψήνεται στο τηγάνι και σερβίρεται στο «σαγκάνι», ένα μικρό τηγάνι με λαβές που προσθέτει στο παραδοσιακό άρωμα του πιάτου.

Παραδοσιακά, η λέξη "σαγανάκι" αναφέρεται στη μέθοδο τηγανίσματος τοπικών τυριών από Έλληνες αγρότες, ενώ ανά περιοχή οι συνταγές διαφέρουν. Στην Αράχωβα, το τυρί φορμαέλα είναι συνηθισμένο, ενώ στην Κύπρο προτιμάται το χαλούμι. Ωστόσο, το τυπικό σαγανάκι παρασκευάζεται με τυριά που λιώνουν εύκολα, διατηρώντας παράλληλα τη μορφή τους.

Σύμφωνα με το Taste Atlas, η δημοφιλία του σαγανάκι σε διεθνές επίπεδο το ανέδειξε ως τον βασιλιά των πιάτων με τυρί.

Η δεκάδα με τα καλύτερα πιάτα με τυρί στον κόσμο συμπληρώνεται από τα εξής:

2. Προβολέτα, Αργεντινή

3. Σβρλίσκι Μπελμούζ, Σερβία

4. Κάτσιο ε πέπε, Ιταλία

5. Καχαπούρι, Γεωργία

6. Μπανίτσα με σιρένε, Βουλγαρία

7. Φοκάτσια κον φορμάτζιο, Ιταλία

8. Αζαρούλι καχαπούρι, Γεωργία

9. Φοντί, Γαλλία

10. Κεσαντίγια, Μεξικό

Το Taste Atlas, με την εξειδίκευσή του στη διερεύνηση γεύσεων και παραδόσεων από όλον τον κόσμο, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ψηφίζουν τα αγαπημένα τους πιάτα και να γνωρίσουν τις μοναδικές γαστρονομικές κουλτούρες διαφορετικών χωρών. Με το σαγανάκι στην κορυφή της λίστας, η ελληνική κουζίνα αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη διαχρονική της αξία και γοητεία!

Loader