Άστατος καιρός με δυνατούς ανέμους και πτώση θερμοκρασίας
Πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά τις επόμενες μέρες
Σήμερα, μετά τη διάλυση της πρωινής ομίχλης, αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός, με διαστήματα όπου θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις σε ορισμένες περιοχές. Οι άνεμοι θα ξεκινήσουν μεταβλητοί ασθενείς, 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς, μέτριους 4 μποφόρ και στα νότια παράλια μέχρι ισχυρούς 4 με 5 μποφόρ. Αργότερα, στα νοτιοδυτικά, δεν αποκλείεται να ενισχυθούν τοπικά σε πολύ ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να γίνει τοπικά ταραγμένη προς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα ανατολικά και νότια παράλια, περίπου 31 στα δυτικά και νοτιοδυτικά και κοντά στους 31 στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο ουρανός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ τις αυγινές ώρες πιθανόν να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά, βόρεια και τοπικά στα νότια παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ αλλού θα επικρατεί ηρεμία ή μικρός κυματισμός. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, περίπου 23 στα παράλια και κοντά στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Πρόγνωση για τις επόμενες μέρες:
Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός θα ξεκινά κυρίως αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτύσσονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Τρίτη υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση έως την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας κοντά στις μέσες τιμές της εποχής.