Agenda: Πού να πας σήμερα – Δευτέρα 25 Μαΐου
Θέατρο, κινηματογράφος και σημαντικές εκθέσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό
ΠΡΟΒΟΛΗ
Λευκωσία, Πάνθεον, 8.30μ.μ. Την ταινία «Η τούρτα του προέδρου» σε σκηνοθεσία Χασάν Χαντίτ προβάλλει ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου. Τον Απρίλιο του 1990 η εννιάχρονη Ιρακινή Λαμία αναλαμβάνει, ως η τυχερή της σχολικής τάξης της, να φτιάξει την τούρτα γενεθλίων του προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν. Με την αγορά να υποφέρει από ελλείψεις βασικών αγαθών, η αποστολή της φαντάζει ακατόρθωτη. Διάλογοι: Αραβικοί, Υπότιτλοι: Ελληνικοί. (2025, 105’)
Λευκωσία, Πάνθεον, 8.30μ.μ. Συνεχίζεται η προβολή της ταινίας «Ανάμεσα σε τρεις ζωές» σε σκηνοθεσία Σόφης Χάϊντ, από τις 23 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου.
ΘΕΑΤΡΟ
Λευκωσία, Πλουτάρχου 11 (Παλιά Λευκωσία). Η Open Arts παρουσιάζει το έργο της Κάριλ Τσέρτσιλ «Glass. Kill. Bluebeard. Imp.» σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου, μετατρέποντας ένα κτήριο στην Παλιά Λευκωσία σε έναν πολυεπίπεδο θεατρικό χώρο αφήγησης και εμπειρίας. Παραστάσεις: 25/5, 30/5 και 31/5 στις 8μ.μ. Εισιτήρια: more.com, 9653522.
Λεμεσός, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 8.30μ.μ. Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει την κωμωδία «Εκτός Ελέγχου» του Ρέι Κούνι, σε μετάφραση και διασκευή Χάρη Αριστείδου και Μαριάννας Καυκαρίδου. Εισιτήρια: SoldOut Tickets.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Συνεχίζονται σημαντικές εκθέσεις σε όλη την Κύπρο, ανάμεσά τους οι «Can’t Trap the Eyes / Μάτια Απαγίδευτα» της Άλιας Βουρβοπούλου στο ARTSLab – Corridor, η έκθεση φωτογραφίας του Ολλανδού πολεμικού φωτογράφου Έντι φαν Βέσελ στη Λεμεσό, η «Women in Focus» στο XeniArtSpace, καθώς και η έκθεση «Νίνα Ιακώβου: μάτια να βλέπουν και χέρια να αγγίζουν» στο Μουσείο Πιερίδη στη Λάρνακα.
ΣΙΝΕΜΑ
Στα RIO προβάλλονται οι νέες ταινίες «Star Wars: The Mandalorian and Grogu» του Jon Favreau, το θρίλερ «Passenger» του André Øvredal και το animation «The Pout-Pout Fish».