Τα apps και οι υπηρεσίες που θα θέλαμε να υπήρχαν στην Κύπρο

Τα apps και οι υπηρεσίες που θα θέλαμε να υπήρχαν στην Κύπρο

Τα apps και οι υπηρεσίες που θα θέλαμε να υπήρχαν στην Κύπρο

Με αυστηρή υποκειμενικότητα, κάνουμε μια λίστα με εφαρμογές και υπηρεσίες που για τον ένα ή τον άλλο λόγο, θα θέλαμε να είχαμε και στην Κύπρο για να κάνουμε τη ζωή μας στο εξωτικό νησί, λίγο ευκολότερη.

Uber

Δεν είναι η προφανής επιλογή σε μια χώρα στην οποία η μέση οικογένεια διαθέτει για λόγους που μας ξεπερνούν, τουλάχιστον 3 αυτοκίνητα. Ωστόσο, η παρουσία του Uber στην Κύπρο θα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς θα ήταν η δυνατότητα έξτρα εισοδήματος για όσους από έμας έχουν ευέλικτα ωράρια ή τους αρέσει πολύ η οδήγηση και το να γνωρίζουν νέο κόσμο. Οι τουρίστες κατακλύζουν το νησί και οι περισσότεροι από αυτούς, ξεροσταλιάζουν στις στάσεις λεωφορείων, κυρίως γιατί οι τιμές των ταξί είναι στα ύψη. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την κοινωνική και οδική μας συνείδηση σε σχέση με τις εξόδους μας όταν έχουμε πιει. Δεν νομίζετε ότι με την ευκολία του Uber, ίσως κάποιοι από εμάς να ήταν πιο δεκτικοί στο να μην οδηγήσουν αφου έχουν καταναλώσει αλκοόλ; Oι ταξιτζήδες θα διαφωνούσαν πλήρως μαζί μας, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

**Soothe **

Μια εφαρμογή που θα την χαρακτήριζε κανείς, το Uber των μασάζ. Είσαι στο σπίτι ή το ξενοδοχείο σου και θα ήθελες απεγνωσμένα ένα μασαζ. Με το Soothe, προσδιορίζεις την τοποθεσία σου και επιλέγεις το είδος του μασαζ που θα ήθελες καθώς και το φύλο προτίμησης (άνδρας μασέρ ή γυναίκα μασέζ). Κάνεις μια εξακρίβωση στοιχείων για να επιβεβαιώσει το app την ασφάλεια και των δύο, και επιλέγεις την ώρα του μασαζ σου. Στην Κύπρο, οι επιλογές είναι ελάχιστες και κατα κύριο λόγο άβολες οπότε, να μια ιδέα για τους επαγγελματίες στο industry του μασάζ.

**Venmo**

Μια εφαρμογή που προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ αλλά θα θέλαμε πολύ να είχαμε την επιλογή χρήσης της. Το Venmo έγινε γρήγορα το νέο must app ψηφιακής αποστολής χρημάτων. Έτσι, το να ξεπληρώσεις ένα φίλο σου για κάτι ή να μοιραστείς ένα λογαριασμό σε εστιατόριο, ποτέ δεν υπήρξε ευκολότερο.

Amazon Prime

Ναι, το Prime Video της Amazon - ο αντίποδας στο Netflix - είναι πια ευρέως διαθέσιμο και στον υπόλοιπο κόσμο με εξαιρετικές επιλογές. Ωστόσο, αυτό που εξασφαλίζει σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ το Amazon μέσω της συνδρομής του Prime είναι το άμεσο delivery στις online αγορές. Μερικά αντικείμενα παραδίδονται σε μερικές ώρες ενώ τα περισσότερα έρχονται την επόμενη ακριβώς μέρα. Για την Κύπρο αυτό ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό αλλά θα το θέλαμε πολύ.

Nannuka

Οι απαιτήσεις μιας οικογένειας με παιδιά είναι πολλές και οι περισσότεροι γονείς, προσπαθώντας να ισορροπήσουν μεταξύ προσωπικού και επαγγελματικού χρόνου, νιώθουν την ανάγκη βοήθειας κάποιου ειδικού που θα απασχολεί δημιουργικά ή θα φροντίζει τα παιδιά τους με ασφάλεια και επαγγελματισμό. Την ανάγκη αυτή μοιράστηκαν τρεις νέες μητέρες, επαγγελματίες και bloggers που οραματίστηκαν, σχεδίασαν κι δημιούργησαν μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία, τη Νannuka.gr, την πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα αναζήτησης, εύρεσης και αξιολόγησης ειδικών για παιδιά ηλικίας 0-16. Ένας γονιός μπορεί έτσι εύκολα και γρήγορα να βρει τη μαία και την βοηθό μητρότητας που θα διευκολύνει τη νέα μητέρα, τη βρεφονηπιοκόμο που θα φροντίσει το μωρό μέχρι την νηπιακή ηλικία, την νταντά που θα γίνει μέλος της οικογένειας, την babysitter που θα δώσει τη λύση σε ώρα έκτακτης ανάγκης, τον παιδαγωγό που θα συμβάλλει δημιουργικά και τον εκπαιδευτικό που θα μεταδώσει τη γνώση. Και το καλύτερο; Η εγγραφή και η αναζήτηση του ειδικού γίνεται χωρίς καμία χρέωση.

Loader