Τολμηρό «κυπριακό» βίντεο κλιπ εμφανίστηκε στην οθόνη μας

Το Αstral Body από τη νέα, σόλο δουλειά του Λευτέρη Μουμτζή είναι μια αξιέπαινη ντόπια παραγωγή με διεθνές εκτόπισμα

15 Dec 2018

Στη ντόπια μουσική βιομηχανία εξακολουθούν να συμβαίνουν πράγματα, με το Astral Body, για παράδειγμα, να αποτελεί το δεύτερο τραγούδι από το δίσκο Beaming Light του Freedom Candlemaker που κυκλοφορεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Freedom Candlemaker έχει ονομαστεί το νέο solo project του Λευτέρη Μουμτζή (μετάφραση του ονόματός του στα αγγλικά) και ο δίσκος Beaming Light σηματοδοτεί μια καινούρια εποχή για τον ελληνοκύπριο τραγουδοποιό καθώς επίσης και μια καινούρια προσέγγιση στον ήχο του. Ηχογραφήθηκε κυρίως στην Αθήνα, εν μέρει και στην Κύπρο, και αποτελεί συνεργασία με τον Αθηναίο παραγωγό Άλεξ Μπόλπαση.

Για το βίντεο κλιπ του Astral Body καθώς και για όλο το artwork και εικαστικό υλικό που συνοδεύει το album, o Freedom Candlemaker έχει συνεργαστεί με τον διεθνούς βεληνεκούς δημιουργό και καλλιτέχνη Filep Motwary.

Σύμφωνα μάλιστα με το δελτίο που συνοδεύει τη δημοσίευση, το βίντεο κλιπ έχει κάνει πρεμιέρα στο αμερικανικό site Earmilk. Τo cinematography και το μοντάζ έχει γίνει από τον επίσης κύπριο δημιουργό Αντρέα Δημητρίου (White Leaf Pictures).

Bio
Freedom Candlemaker είναι η ακριβής αγγλική μετάφραση του ονόματος του ελληνοκύπριου τραγουδοποιού και παραγωγού Λευτέρη Μουμτζή. Πέρα από τις κυκλοφορίες του ως J.Kriste, Master of Disguise και τις διάφορες συνεργασίες, ο Λευτέρης Μουμτζής είναι επίσης ο ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας Louvana Records όπως επίσης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του αγαπημένου καλοκαιρινού Φεστιβάλ Φέγγαρος.

Το μουσικό του ταξίδι ξεκίνησε στην ηλικία των έξι ετών όταν άρχισε να μαθαίνει πιάνο. Στα δεκατέσσερα ξεκίνησε μαθήματα σαξόφωνου και λίγο αργότερα άρχισε να παίζει στο ροκ συγκρότημα της αδελφής του πρώτα πιάνο και αργότερα ως τραγουδιστής. Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας του δίδαξε τον εαυτό του να παίζει κιθάρα, μπάσο και τύμπανα και αποφάσισε ότι η μουσική ήταν το μέλλον του.

Σπούδασε αρχικά στη Βοστώνη και στη συνέχεια στο Μπέρμινχαμ και έζησε για αρκετά χρόνια στο Λονδίνο όπου δημιούργησε μπάντες όπως οι Masters of Disguise και οι Trio Tekke (με τους οποίους συνεχίζει μέχρι σήμερα) και διοργάνωσε ανεξάρτητα μουσικά δρώμενα κυρίως στο Νότιο Λονδίνο. Με την επιστροφή του στην Κύπρο ίδρυσε την Louvana Records με τον Αντρέα Τραχωνίτη. Είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος Σωτήρες.

Το πρώτο του album με το όνομα Freedom Candlemaker θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2019 από την Inner Ear.

Αυτή είναι η προσωπική ιστοσελίδα του avant garde Κύπριου καλλιτέχνη και αυτή είναι η σελίδα του στο Facebook.

Δες και το προηγούμενο

Πρόσωπα