Σε συνοικιακό μαγαζί στην Παλλουριώτισσα με αθεράπευτους car dudes [ΒΙΝΤΕΟ]

Το βελτιωμένο αυτοκίνητο δεν είναι έγκλημα, τονίζουν

Γράφει ο Πάρις Δημητριάδης • 22 Jun 2018

«Ακούμε τη λέξη εγκληματίες, ακούμε τη λέξη θάνατος. Για πολλούς θεωρούμαστε παλιόπαιδα και αληταριά του δρόμου. Αυτό όμως δεν ισχύει … Παρεμπιπτόντως, τα τροχαία θανατηφόρα δεν είναι από βελτιωμένα αυτοκίνητα που προέρχονται» εξομολογούνται στην AVANT GARDE κάμερα, ανάμεσα σ’ άλλα, λογικά και ενδιαφέροντα, ο Αυγουστής και ο Χάρης. Δύο παλιόφιλοι που γνωρίστηκαν στον δρόμο. Νύχτα. Όπως οι περισσότεροι dudes της κοινότητάς τους.

Τους συναντάμε σε συνοικιακό μαγαζί στην Παλλουριώτισσα, το οποίο εξειδικεύεται σε πράγματα που, όσοι τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε το αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης και μόνο, πρώτη φορά τ’ ακούμε στη ζωή μας!

Τακκούθκια του στόπερ, στόπερ πιο μεγάλα, φλάντζες, σωλήνες του ίντερκούλερ ...Καρπουλατέρ, ραδιατέρ, δίσκος του κλατς … πέκκα, πουσh, κετσές…το καππάτζι του φίλτρου, του αέρα ...

Κάρμπον λιπς!

Οι dudes της κοινότητας του βελτιωμένου αυτοκινήτου μπορούν να συντάξουν προτάσεις ολόκληρες στη δική τους γλώσσα. Τους ζητάμε να το πράξουν και κάπως έτσι αρχίζει το σημερινό μας βίντεο. Μέσω αυτου, διευρύνουμε γνώσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το γιατί πχ η Κύπρος θεωρείται δεύτερη Ιαπωνία ή με το κόλλημα που έχουν οι περισσότεροι τέτοιοι τυπάδες με τον ήχο του βελτιωμένου αυτοκινήτου, το οποίο «μπορεί να σου τρυπά τ' αυτί, μπορεί και να κελαηδά σαν αηδόνι».

«Εμείς οι λάτρεις του αυτοκινήτου ζούμε για τα αυτοκίνητα μας. Το αυτοκίνητο είναι η γυναίκα μου, είναι η ζωή μου, είναι τα όλα μου» μας λέει προς το τέλος του βίντεο ο Τζορτζ, ιδιοκτήτης του μαγαζιού όπως επίσης και του αυτοκινήτου που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες σβήνει κεράκια. Κυριολεκτικά. Το αυτοκίνητο. Κεράκια.

Ευχαριστούμε και τους τρεις θερμότατα.

Θυμίσου στο μεταξύ πως, αύριο, Σάββατο, 23 Ιουνίου, στο νέο λιμάνι της Λεμεσού θα πραγματοποιηθεί το Petrolheads Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ που έγινε ποτέ για τους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Σχετικά με τον συντάκτη

Πάρις Δημητριάδης

Πέρα απ' το να είσαι πάντα ο εαυτός σου, ο Κέρμιτ ο Βάτραχος και ο Πάρις σε θέλουν επίσης και να μην παίρνεις ποτέ πολύ σοβαρά τον εαυτό σου.

Πρόσωπα