Κρίσιμες ώρες για τον Μίκη

Κρίσιμες ώρες για τον Μίκη

Κρίσιμες ώρες για τον Μίκη
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για την υγεία του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη καθώς εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο 94χρονος Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στις 26 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο μετά από επεισόδιο δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας. Από τη στιγμή εκείνη, λαμβάνει ενδοφλέβια αγωγή, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν την «επιβαρυντική συνθήκη υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής».

Το μοναδικό ιατρικό ανακοινωθέν που έχει εκδοθεί από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του Μίκη Θεοδωράκη δόθηκε στην δημοσιότητα το μεσημέρι της Πέμπτης και αναφέρει: «Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Ετέθη σε ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή και συνεχίζει νοσηλευόμενος».

Αργότερα υπήρξαν πληροφορίες πως ο Μίκης Θεοδωράκης πρόκειται να χειρουργηθεί ώστε να τοποθετηθεί βηματοδότης, κάτι που όμως διαψεύσθηκε από το νοσοκομείο.

Σε επικοινωνία που είχε το ΚΥΠΕ με το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο Μίκης Θεοδωράκης διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε απόφαση για εισαγωγή του στο χειρουργείο και ότι ο ασθενής συνεχίζει να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση στο δωμάτιό του.

ΚΥΠΕ

Loader