«Είμαι μια νέα γυναίκα από ένα μικρό χωριό της Κύπρου»

«Είμαι μια νέα γυναίκα από ένα μικρό χωριό της Κύπρου»

«Είμαι μια νέα γυναίκα από ένα μικρό χωριό της Κύπρου»
Η Louvana Records ανακοινώνουν την κυκλοφορία δίσκου από την αιθέρια Eleni Era

«Πιστεύω ότι ακόμα βρίσκομαι σε μια διαδικασία αναζήτησης του εαυτού και της προσωπικότητάς μου. Είμαι μία νέα γυναίκα από ένα μικρό χωριό της Κύπρου που τώρα ζει στο Βερολίνο. Και είμαι ένας άνθρωπος ονειροπόλος που βρίσκει τα όνειρά του πολύ πιο συναρπαστικά από την πραγματικότητα. Από αυτόν τον ονειρικό κόσμο πηγάζει και η μουσική μου».

Και είμαι ένας άνθρωπος ονειροπόλος που βρίσκει τα όνειρά του πολύ πιο συναρπαστικά από την πραγματικότητα. Από αυτόν τον ονειρικό κόσμο πηγάζει και η μουσική μου

Η Eleni Era είναι μια κλασική πιανίστρια και μαέστρος παιδικής χορωδίας, που ζει στο Βερολίνο τα τελευταία 11 χρόνια.

Την 1η Μαρτίου πρόκειται να κυκλοφορήσει τα τραγούδια της στο ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο Rise Love, από τη δισκογραφική εταιρεία Louvana Records. Μαζί με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του νέου δίσκου έρχεται και η κυκλοφορία ενός μουσικού βίντεο για το single Νot Her.

Το βίντεο καταγράφει την αγωνιώδη διαδικασία της δημιουργού προς την αναζήτηση του εαυτού της και την ταυτόχρονη αμφισβήτηση των δικών της ορμών και αποφάσεων. Το νέο video-clip της τραγουδοποιού έρχεται μετά από τις προηγούμενες εμφανίσεις της ίδιας στη σειρά live videos eleven63 Sessions, όπου μοιράστηκε με το κοινό τα κομμάτια της “No One’s Near”, “How” και “Beautiful Moon”.

Αναφερόμενη η ίδια στο τραγούδι “Νot Her” σημειώνει: «Είναι ένα από τα πιο προσωπικά μου κομμάτια στο άλμπουμ, αφού περιγράφει ένα ζωντανό βίωμά μου, το δίλημμα αναζήτησης της προσωπικής ταυτότητας. Περιγράφει τη δυσφορία που σου προκαλεί ο ίδιος σου ο εαυτός όταν χάνεις αυτό που ήσουν κάποτε και το παράδοξο του να σου λείπει αυτό το 'κάτι' που πλέον έχει φύγει. Έστω και αν το κομμάτι έχει ήδη ηχογραφηθεί νιώθω ότι παραμένει ατελές και ανολοκλήρωτο, αφού αυτή η διαδικασία αναζήτησης μοιάζει να μην σταματάει ποτέ».

Φωτογραφία Κωνσταντίνος Χρίστου

Το επερχόμενο άλμπουμ της, Rise Love θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου. Ο δίσκος αυτός είναι ιδιαίτερα εξομολογητικός - μερικές φορές παρουσιάζει δύσκολες καταστάσεις απελπισίας, αντιμετωπίζει τη μοναξιά και το πέρασμα του χρόνου καθώς και την ανάγκη να αγαπάμε τον εαυτό μας - αλλά βλέπει και την στιχουργό και τραγουδίστρια όπου μιλάει για παιδικές περιπέτειες και αθώες συνθέσεις τραγουδιών που η ίδια μοιράστηκε με τους κοντινούς της ανθρώπους.

Τα κομμάτα μοιάζουν ιστορίες μιας νέας γυναίκας, που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της αλλαγής και της ενηλικίωσης. Η αφοσίωση της Eleni Era σε αυτές τις εμπειρίες, όπως και η προσωπική της ταυτότητα, καθρεφτίζονται σε όλη την έκταση του άλμπουμ. Η κρυστάλλινη και διαυγής φωνή της αναπαύεται αβίαστα πάνω σε ένα φόντο πλούσιων πιανιστικών ηχοχρωμάτων, συγκρατημένου και ήρεμου ρυθμού, χωρίς να λείπουν οι εξάρσεις.

«Βρίσκω τη σωτηρία καταφεύγοντας στο πιάνο, μέσα από τον ήχο μιας αγέννητης μελωδίας που δημιουργείται στις 3 τα ξημερώματα και περιμένει να ανακαλύψει τους στίχους που μόνοι τους αναδύονται και έρχονται κάτι να μου πουν. Πολλά από αυτά τα τραγούδια έχουν γραφτεί σε ξάγρυπνες νύχτες. Όλη αυτή η διαδικασία με βοηθά να καταλάβω τον εαυτό μου και με θεραπεύει και προϊόν αυτής της εσωτερικής διαδικασίας είναι αυτό το άλμπουμ».

Το cover art του Not her

ΔΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΙ ΑΥΤΟ: CAM AS YOU ARE Eleni Era, Από το δημοσιογραφικό χωριό στα Περβόλια, με αφορμή το περσινό φεστιβάλ Φέγγαρος

Στo Rise Love, τα τραγούδια της Eleni Era προσκαλούν τους ακροατές να προβληματιστούν για τις δικές τους εμπειρίες αντιμετώπισης των προκλήσεων και των δυσκολιών της ζωής. Τα κομμάτια του δίσκου μας ταξιδεύουν σε εσωστρεφείς εμπειρίες και σε στιγμές της ζωής που αφήσαμε τον εαυτό μας να είναι αρκετά ευάλωτος· στις στιγμές εκείνες που κρατήσαμε για τον εαυτό μας και δε μοιραστήκαμε ποτέ με κανένα.

Η Eleni Era ερμηνεύει τα κομμάτια της με ίση χάρη και πεποίθηση, τόσο στα αγγλικά όσο και στη μητρική της γλώσσα, τα ελληνικά. Τα τραγούδια αναδεικνύουν το ταλέντο της μουσικού στα φωνητικά και το πιάνο. Οι μακροχρόνιοι φίλοι, συνάδελφοι και καλλιτέχνες Λευτέρης Μουμτζής και Αντρέας Τραχωνίτης ήταν δίπλα της σε αυτό το δισκογραφικό εγχείρημα, αναλαμβάνοντας καθήκοντα παραγωγής του δίσκου. Επιπλέον ο Λευτέρης Μουμτζής τη συνοδεύει στα κομμάτα παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και τύμπανα.

Η Eleni Era κατάγεται από ένα μικρό χωριό της Κύπρου και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το κλασικό πιάνο που της χάρισε πολλές διακρίσεις. Ήδη από τα εφηβικά της χρόνια εργάστηκε ως μουσικός σε τοπικά ξενοδοχεία και bars. Από ηλικία 18 ετών ζει στη Γερμανία, όπου έλαβε μέρος σε συναυλίες μεταξύ άλλων σε χώρους όπως το Konzerthaus Berlin και το Kammersaal der Philharmonie. Επιπλέον υπήρξε μαέστρος της κρατικής χορωδίας κοριτσιών του Βερολίνου. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο μουσικό τοπίο της Κύπρου και ο πειραματισμός των μουσικών του νησιού με την παράδοση και τη σύγχρονη μουσική, είναι στοιχεία που ολοφάνερα σκιαγραφούνται στο δίσκο της Eleni Era “Rise Love”.

Rise Love tracklist:

  1. Fly
  2. Big Star
  3. How
  4. Rise Love
  5. No One's Near
  6. Not Her
  7. Rain
  8. Wondering
  9. Beautiful Moon
  10. Nocturne

https://www.louvanarecords.com/EleniEra

Follow Eleni Era:

Facebook Instagram

Περισσότερες πληροφορίες: Louvana Records

Loader