Έτσι θα λύσουμε το κυκλοφοριακό στη Λευκωσία, λέει η Υπουργός

Έτσι θα λύσουμε το κυκλοφοριακό στη Λευκωσία, λέει η Υπουργός

Έτσι θα λύσουμε το κυκλοφοριακό στη Λευκωσία, λέει η Υπουργός
«Υπάρχει η πολιτική βούληση για τραμ»

Το πρώτο βήμα είναι να βελτιώσουμε και να προσφέρουμε σωστές Δημόσιες Μεταφορές με ανεπτυγμένη ποιότητα υπηρεσιών, ούτως ώστε οι Δημόσιες Μεταφορές να προσελκύουν τους πολίτες προκειμένου να αφήσουν το αυτοκίνητο και να πάρουν το λεωφορείο.

Μέσα στα σχέδια μας είναι και το Park and ride, με την δημιουργία χώρων στάθμευσης σε σημεία όπου ο πολίτης θα μπορεί να σταθμεύσει και στην συνέχεια να συνεχίσει στο κέντρο της πόλης με ένα ποδήλατο ή λεωφορείο.

Τροχοδρομούνται και επιπλέον ποδηλατοδρόμοι που θα ενώνουν τα πανεπιστήμια της Λευκωσίας με το κέντρο της πόλης καθώς επίσης και η κατασκευή παραμετρικών δρόμων στις εισόδους της πόλης.

Μέσα στους στόχος μας είναι επίσης μία πόλη φιλική προς τους πεζούς, με την δημιουργία πεζόδρομων, και διαβάσεων.

ΤΡΑΜ

Υπάρχει πολιτική βούληση για την δημιουργία τραμ και είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας, νοουμένου ότι προχωρήσουμε με τις υπόλοιπες υποδομές που πρέπει να κατασκευαστούν.

Συναντήσαμε τον εκπρόσωπο του οργανισμού Jaspers, ο οποίος μας παρέδωσε την καθοδηγητική μελέτη που υλοποίησε με μερικές διαφοροποιήσεις από την αρχική προκειμένου το έργο να καταστεί βιώσιμο και χρησιμότερο για τους πολίτες.

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου στην Offsite

Loader