14 Feb 2019

Φυσικά και θα ψήφιζα Άννα Βίσση στις εκλογές

Μεθυσμένη πολιτεία με σημάδεψες βαθιά

Γράφει η Miley Cyprus.

Πριν από μερικούς μήνες και κατα την προσφιλή μου πρακτική να απαντώ σε κάθε πολιτική τηλεφωνική έρευνα για την οποία με καλούν, κατέγραψα την εξής σουρεάλ συνομιλία, την οποία και παραθέτω σχεδόν αυτούσια:

Έρευνα: Παρακαλώ αξιολογήστε την άποψη που έχετε για τα πιο κάτω δημόσια πρόσωπα, χαρκτηρίζοντας την είτε ως θετική ή αρνητική.

Miley: Μάλιστα.

Έρευνα: Ελένη Σταύρου.

Miley: Αρνητική.

Έρευνα: Άννα Βίσση.

Απορημένη Miley έτοιμη να κάνει διευκρινιστική ερώτηση αφου απαντήσει: Θετική

Έρευνα: Συγγνώμη, να σε ρωτήσω κάτι εκτός έρευνας;

Μiley: Nαι…;

Έρευνα: Σοβαρά τώρα, είπες θετική για Βίσση;

Miley: Μα με ρώτησες αν την βλέπω θετικά ως δημόσιο πρόσωπο, όχι αν την θέλω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και ούτως ή άλλως, δεν νομίζω η Άννα να δεχόταν να κατέβει ποτέ υποψήφια.

Έρευνα: Μεν το πεις αγάπη μου γιατί συζητιέται πολύ σοβαρά, ακου με που σου λέω.


ΔΙΑΒΑΣΕ: Πήραμε συνέντευξη από την almost υποψηφία ευρωβουλευτίνα Άννα Βίσση


Πίστευε και μη ερεύνα; Και να που έσκασε χτες η είδηση για την υποψηφιότητα Αννούλας και έμεινε να αναρωτιόμαστε αν τελικά ευσταθεί. Για να κυκλοφορήσουν σήμερα και πάλι φήμες πως αναμένεται διάψευση και πως κύκλοι της τραγουδίστριας απορρίπτουν τα δημοσιεύματα.

Αν ωστόσο υποθέσουμε ότι ισχύει, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να την ψηφίσω.

«Μα η Βίσση είναι μια τραγουδίστρια, αν είναι δυνατόν να γίνει και ευρωβουλευτής, ντροπή στο ΔΗΣΥ για την κατάντια του». Απ’ όλες τις ντροπές που έχει μαζέψει η σκούφια του κυβερνώντος κόμματος, μας πειράζει στ’ αλήθεια η πρόταση να κατέβει στις εκλογές η Άννα;

Δεν φαντάζομαι να διαφωνεί κανείς ότι το επίπεδο των πολιτικών μας αντιπροσώπων απ’ όλες τις μεριές και παρατάξεις έχει αγγίξει τον πάτο, χρόνια τώρα. Πλην ορισμένων φωτεινών εξαιρέσεων - Χρήστο Στυλιανίδη, be my valentine - η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων δεν είναι παρά μια ωδή στην ανικανότητα που εκφράζεται μέσω ακραίων θέσεων ή ακόμα και καθόλου θέσεων λόγω κυρίαρχης ασχετοσύνης.

Απ’ όλες τις ντροπές που έχει μαζέψει η σκούφια του κυβερνώντος κόμματος, μας πειράζει στ’ αλήθεια η πρόταση να κατέβει στις εκλογές η Άννα;

Να με συγχωρείτε λοιπόν που δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σας για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας Βίσση. Φτάνει πια με τους επαγγελματίες πολιτικούς που δεν έχουν διαβάσει μισό βιβλίο στη ζωή τους. Και ναι, χίλιες φορές να ψηφίσω μια καλλιτέχνη που:

  • Δεν είναι προϊόν κομματικού σωλήνα για να την φτύσει το σύστημα αν δεν πάει με τα νερά του
  • Έχει κτίσει μια εντυπωσιακή καριέρα που είτε σ’ αρέσει είτε όχι, καταδεικνύει όχι μόνο εξυπνάδα αλλά και σκληρή δουλειά - εν αντιθέσει με πολλούς από τους κηφήνες που συντηρούμε για να πηγαινοέρχονται βόλτες στις Βρυξέλλες
  • Είναι μια γυναίκα της εποχής της, με απόψεις που όχι μόνο δεν είναι συντηρητικές αλλά και στηρίζουν ανοιχτά και με θάρρος κοινωνικά αιτήματα που οι δικοί μας συνήθεις ύποπτοι προτιμούν να κρύβουν κάτω από το χαλί για να μην χάσουν ψηφοφόρους.
  • Είναι συμπαθής, cool και ξέρει τι της γίνεται.

Μάλλον γι’ αυτό το τελευταίο δεν νομίζω τελικά να τους κάνει τέτοια χάρη και να μπει στο ψηφοδέλτιο.

Σχετικά με την συντάκτρια

Miley Cyprus

H Miley Cyprus είναι ο pop οδοστρωτήρας της καρδιάς σου. Ζει και εργάζεται στο Πισσούρι.

Δες κι αυτά

Πρόσωπα