Κάνε μας τη χάρη, Χάρη

Κάνε μας τη χάρη, Χάρη

Κάνε μας τη χάρη, Χάρη
Χάρη, Go Home

Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε για το success story που χτίστηκε πάνω στα ερείπια της Λαϊκής και εσχάτως, του Συνεργατισμού. Μιας και στον πλανήτη Κυβέρνηση - εδώ που χτυπάει η καρδιά του καρναβαλιού- υπήρξε σίγουρα μια σχετικά ξεκάθαρη εικόνα για τα πορίσματα της ερευνητικής επιτροπής πολύ πριν σκάσει η βόμβα της είδησης, εικάζω πως επιστρατεύτηκε άμεσα το βαρύ πυροβολικό για τον επικοινωνιακό χειρισμό της κατάστασης, προτού προκύψουν τα διάφορα χαριτωμένα και ολοσδιόλου ακατανόητα sound bites από τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών:

  1. “Δεν μπορώ ασφαλώς να σχολιάσω μια έκθεση την οποία δεν έχω δει. Ασφαλώς θα μελετηθεί”. Η παλιά δοκιμασμένη συνταγή του ‘αφήστε να το δούμε και θα σας πάρουμε τηλέφωνο”. Όπου θα μελετηθεί = ελληνικές καλένδες. Nice try.

  2. Στην περίπτωση του Συνεργατισμού κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια χρόνια τοξική κατάσταση. Πιθανώς κάποιοι να έχουν διαφορετική άποψη. Πιθανώς κάποιοι να επιθυμούσαν την διατήρηση αυτής της κατάστασης”. Do it like Trump. Αποπροσανατολισμός, αόρατοι εχθροί, σκοτεινές δολοπλοκίες. Δεν ξεχνώ Χάρη. Ούτε εσένα, ούτε τους κουμπάρους σου στις λάθος θέσεις.

  3. “Είναι σεβαστή η όποια διαφορετική πολιτική άποψη” Η αγαπημένη μου στιγμή της δήλωσης. Ο Χάρης επικαλείται τον σεβασμό στην ‘άποψη’ γιατί βεβαίως όλα είναι πια απόψεις και ο καθένας έχει τη δική του και είμαστε όλοι ευτυχείς στο πλουραλιστικό μας σύμπαν. You love blow and I love puff Χάρη. Μόνο που το πόρισμα μιας ερευνητικής επιτροπής δεν είναι ‘άποψη’ κι αν μας βολεύει την κρατάμε, αν όχι, απλά της αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να υπάρχει γιατί είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι. Οι ερευνητικές επιτροπές είναι μια πολιτική διαδικασία που καταδεικνύει ευθύνες τις οποίες καλείσαι να αναγνωρίσεις και να αποδεκτείς - όχι από σεβασμό στην άποψη αλλά γιατί αυτό απαιτούν από εσένα οι θεσμοί.

  4. “...η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης ήταν ξεκάθαροι όπως εξίσου ξεκάθαρος είναι και ο διαχωρισμός, η διάκριση μεταξύ της πολιτικής ευθύνης και της πολιτικής υπευθυνότητας που θεωρώ πως έχει χαρακτηρίσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης”. Όλοι το ξέρουν. Όσο πιο πολύ επαναλαμβάνεις τη λέξη ‘ξεκάθαρος/η/ο, τόσο πιο ξεκάθαρος καταφέρνεις ν’ακουστείς. Και για να μας αποτελειώσεις, αναφέρεσαι σ’ένα ‘ξεκάθαρο’ διαχωρισμό μεταξύ πολιτικής ευθύνης και πολιτικής υπευθυνότητας.Τί ακριβώς είναι ξεκάθαρο σ’ένα γλωσσικό ελιγμό που αναμφίβολα σου ακούστηκε τρομερός όταν τον έκανες πρόβα στο γραφείο χωρίς να ζοριστείς που είναι τόσο απόλυτα κενός νοήματος; Κάνε μας τη χάρη, Χάρη. Ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη ανοησία που έχεις εκστομίσει ποτέ. Το αστείο βέβαια είναι ότι η αλαζονία που σε διέπει είναι τέτοια που σε έσπρωξε να μας το επαναλάβεις και δεύτερη φορά για να πειστεί και η τελευταία γιαγιούλα ότι εσύ δεν φταις σε τίποτα γιατί έχεις υπευθυνότητα εσύ Χάρη.

  5. "Την πολιτική ευθύνη για την οικονομία της χώρας μας την αναλαμβάνω καθημερινά, εδώ και 6 χρόνια, με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας. Και όπως συμβαίνει πάντοτε και για όλους, εκ των αποτελεσμάτων κρινόμαστε". Ακουμπάω εδώ ταπεινά αυτό το τελευταίο σου μαργαριτάρι στο twitter επιλέγοντας να το αφήσω ασχολίαστο. Μου αρκεί που από επαγγελματική διαστροφή, διάβασα όλα τα tweets στο thread της βαρυσήμαντης δήλωσης σου. Εσύ τα διάβασες Χάρη;

Για κάνε μας τη χάρη, Χάρη. Πήγαινε σπίτι, διάβασε ένα βιβλίο, κάνε ένα ταξίδι με την οικογένεια σου. Δεύτερη ζωή δεν έχει. Ούτε για μας, ούτε για το νεκρό κουφάρι του Συνεργατισμού. Αυτό μας είναι πια, απολύτως ξεκάθαρο.


POLL


Loader