Η πανέμορφη Nama ήρθε και μας έπαιξε μουσική αιθέρια

Η πανέμορφη Nama ήρθε και μας έπαιξε μουσική αιθέρια

Η πανέμορφη Nama ήρθε και μας έπαιξε μουσική αιθέρια
Με αφορμή επικείμενη εμφάνισή της στον φετινό Φέγγαρο

Η 23χρονη Αναστασία από τη Λευκωσία [stage name Nama] ήρθε στο στούντιο της AVANT GARDE και μας τραγούδησε on camera δύο κομμάτια της, που έγραψε και μελοποίησε η ίδια.

Αφού μας άφησε έκθαμβους με το ταλέντο, τη φωνάρα και τον επαγγελματισμό της, μας είπε πως με τη μουσική ... ερασιτεχνικά είναι που ασχολείται! «Δεν σπούδασα μουσική, ούτε το κάνω βιοποριστικά. Συγκριτικά με άλλα άτομα που γράφουν μουσική, θα μπορούσα κιόλας να πω πως άργησα να αρχίσω να γράφω».

Το πρώτο τραγούδι (της) που μας έπαιξε ονομάζεται Salty Forest. Δυνάμωσε ένταση ηχείου και απόλαυσε:

«Άρχισα να γράφω μουσική περίπου στα 18 μου, όταν είχα έρθει αντιμέτωπη με κάποια προβλήματα στην υγεία μου. Η μουσική είναι η θεραπεία μου, η ενασχόλησή μου μαζί της είναι ο τρόπος να βγάζω εσώψυχα. Θέματα που κάποιος άλλος άνθρωπος θα τα έλεγε στον ψυχολόγο, εγώ τα βάζω σ’ ένα τραγούδι».

Για να γράψεις κάτι, πρέπει να είσαι στην τσίτα, πιστεύει. «Αν βγει τραγούδι ή όχι δεν ξέρεις, η έμπνευση είναι πράμα πολύπλοκο». Έμπνευση πάντως υπήρξε σίγουρα και στο δεύτερο κομμάτι που μας έπαιξε, το Gone By Dawn:

«Το Νama ως stage name προέκυψε εντελώς τυχαία. Δεν μου αρέσει να δίνω μεγάλη σημασία στις ονομασίες, δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Ακούγεται ωραίο, είναι εύηχο, μπορεί να τυπωθεί σε φανέλες κλπ!»

Πέρα από τα προσωπικά της πρότζεκτ, η Nama παίζει σε διάφορα gigs, όπως πιχι οι Dark Side of the Moon.

Στο φετινό Φέγγαρο θα εμφανιστεί την Παρασκευή, 2 Αυγούστου με τους Dark Side of The Moon και το Σάββατο, 3 Αυγούστου, σόλο.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για 9η χρονιά, η ομάδα του Φεστιβάλ Φέγγαρος κάνει το θαύμα της


Loader