Η σημασία του να είσαι ο Μάρκος Παγδατής

Η σημασία του να είσαι ο Μάρκος Παγδατής

Η σημασία του να είσαι ο Μάρκος Παγδατής
Mια σπουδαία καριέρα πρωταθλητισμού

Τον παρακολούθησα να ρουφάει συγκινημένος - μ’ αυτό το χαρακτηριστικό παιδικό του βλέμμα - τις τελευταίες του στιγμές στο court, να φιλάει το γρασίδι αποχαιρετώντας το tennis για πάντα μετά τον τελευταίο του αγώνα στο Wimbledon. Nα φεύγει επευφημούμενος από ένα θερμό κοινό που τον καταχειροκροτεί όρθιο, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο σε μια σπουδαία καριέρα πρωταθλητισμού.

Κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Australian Open το 2006, στα ημιτελικά του Wimbledon την ίδια χρονιά αλλά και να αγγίξει την κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Κατάφερε να βάλει την Κύπρο στο χάρτη του παγκόσμιου tennis και να μας χαρίσει στιγμές σπάνιας συλλογικής ευφορίας. Θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες γι’ αυτό και γι’ άλλα τόσα.

το πόσο ψηλά θα φτάσεις, δεν περιορίζεται ευτυχώς στα στενά σύνορα του τόπου στον οποίο γεννήθηκες - κι ας είναι η στήριξη που παίρνεις ανύπαρκτη

Όσοι και όσες από εμάς καμωθήκαμε τα παιδιά μας ν’ αρχίσουν να ονειρεύονται τα σύνορα του αθλητισμού, ως νοητές γραμμές που δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν στον πλανήτη Ποδόσφαιρο. Όσοι και όσες από εμάς πιστέψαμε ότι το πόσο ψηλά θα φτάσεις, δεν περιορίζεται ευτυχώς πάντα στα στενά σύνορα του τόπου στον οποίο γεννήθηκες - κι ας είναι η στήριξη που παίρνεις από αυτόν ανύπαρκτη. Όσοι και όσες από εμάς αισθανθήκαμε υπερήφανοι για την πορεία του Μάρκου Παγδατή χωρίς ποτέ να έχουμε οικειοποιηθεί τις νίκες του. Γιατί αυτές είναι μόνο δικές του.

Loader