Το τελευταίο τους πρωινό στην Ακτή Ολυμπίων πέρασαν σήμερα οι μαύροι κύκνοι

Το τελευταίο τους πρωινό στην Ακτή Ολυμπίων πέρασαν σήμερα οι μαύροι κύκνοι

Το τελευταίο τους πρωινό στην Ακτή Ολυμπίων πέρασαν σήμερα οι μαύροι κύκνοι
Με ανάμεικτα συναισθήματα ξύπνησαν σήμερα οι πολίτες της Λεμεσού

Σήμερα με την εφημερίδα Λεμεσός, η πόλη σήμερα ξύπνησε με μια είδηση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και εκατοντάδες σχόλια από αναγνώστες.

Μετά από ανθρώπινη παρέμβαση, οι περίφημοι κύκνοι που για περισσότερο από μήνα τώρα ερωτοτροπούσαν στην κεντρική ακτή και φωτογραφίζονταν με τους περαστικούς, μεταφέρθηκαν στον Ζωολογικό Κήπο της πόλης.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με την υποστήριξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου και Terra Cypria ολοκλήρωσαν σήμερα με επιτυχία αυτό που έχουν αποκαλέσει ως επιχείρηση διάσωσης των Μαύρων Κύκνων που εμφανίστηκαν πριν ενάμιση μήνα στη Λεμεσό.

Αναφέρεται πως τα μυθικά αυτά πουλιά είτε ξέφυγαν από κάποια ιδιωτική συλλογή είτε κάποιος τα εγκατέλειψε στην παραλία της Λεμεσού. Αφού εξαντλήθηκαν οι προσπάθειες να βρεθεί ο ιδιοκτήτης τα πουλιά μεταφέρθηκαν με επιτυχία στον Ζωολογικό Κήπο, όπου θα λάβουν την κατάλληλη φροντίδα για να επιβιώσουν μαζί με άλλους κύκνους που φιλοξενεί ο χώρος. Υπογραμμίζεται πως με την επικείμενη αύξηση της θερμοκρασίας και την μη κατάλληλη τροφή που παρεχόταν από περαστικούς η επιβίωση αυτών των πουλιών βρισκόταν σε κίνδυνο.

Είναι σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι οι μαύροι κύκνοι δεν ανήκουν στο φυσικό περιβάλλον της Κύπρου (είναι Αυστραλέζικο είδος) και είτε δραπέτευσαν από ιδιωτική συλλογή ή παράνομα απελευθερώθηκαν (η απελευθέρωση ξενικών ή άλλων ειδών χωρίς άδεια είναι παράνομη). Συχνά τέτοια πουλιά που προέρχονται από αιχμαλωσία μεταφέρουν ασθένειες τις οποίες μπορεί να μεταφέρουν σε άγρια πουλιά οπότε ήταν σημαντικό τα πουλιά αυτά να μεταφερθούν στο κατάλληλο περιβάλλον.

Loader