Ο Ντίνος και η Αγγέλα ζουν τη δική τους ουτοπία

«Η ζωή στη Φλάσου είναι πράσινη, ήσυχη και λουλουδάτη»

Γράφει ο Πάρις Δημητριάδης • 25 Mar 2018

Ας μιλήσουμε ξανά «την πρώτη εβδομάδα της άνοιξης», είχαμε συμφωνήσει ένα παγωμένο βράδυ του Φλεβάρη που συμπτωματικά συναντηθήκαμε στην πόλη. Ένιωθα πως ως προτεινόμενη μορφή οριοθέτησης του χρόνου, η «πρώτη εβδομάδα της άνοιξης» ήταν ένα σίγουρο και ασφαλές μονοπάτι για να ειδωθούμε ξανά με τον φίλο Ντίνο, ο οποίος τα τελευταία λίγα χρόνια διαμένει μόνιμα με την Αγγέλα και τα δύο τους παιδάκια, τον Γαία και τον Ακάμα, στην καταπράσινη τούτη την περίοδο ημιορεινή περιοχή της Σολέας.

Ο Ντίνος και η Αγγέλα προτίμησαν λοιπόν να ζήσουν λίγο διαφορετικά από τα περισσότερα νεαρά ζευγάρια της εποχής και της ηλικίας τους. Το σπιτικό τους βρίσκεται αρκετά μακριά από τα βουητά αλλά και τις διευκολύνσεις της πόλης.

«Μπορεί να ακούγεται πολύ ρομαντικό να βγει κάποιος από την πόρτα του με ένα καλαθάκι και να πάει να μαζέψει πορτοκάλια, μανταρίνια, νεκταρίνια και διάφορα άλλα φρούτα και λουλούδια. Μπορεί να ακούγεται σαν σκηνή από ρομαντική ταινιούλα. Για εμάς όμως είναι η πραγματικότητα» μοιράζεται μαζί μας στο βίντεο η Αγγέλα.

Δεν μιλάμε όμως για δύο νέους που απλώς ζουν σε χωριό. «Βρισκόμαστε βασικά στον πυρήνα της Ουτοπίας», τονίζει ο Ντίνος, που όσοι τον γνωρίζουν θυμούνται πως στο παρελθόν υπήρξε μαζί με λίγα ακόμα άτομα μπροστάρης στη δημιουργία και μακροχρόνια δράση της μοναδικής στο είδος της κολλεκτίβας που λειτούργησε ποτέ στο νησί, της Ουτοπίας στην εντός των τειχών Λευκωσία. Μιας Κολλεκτίβας που μπορεί να έχει προσωρινά παύσει τις δράσεις της μέσα στην πόλη, τώρα όμως βρίσκεται σε φάση μετεξέλιξης και ανασύνταξης στην ειδυλλιακή περιοχή της Φλάσου. Με πανοραμική, εκπληκτική θέα στον κόλπο της Μόρφου και τα γύρω χωριά.

Όσοι περισσότεροι άνθρωποι με παρόμοιες οικολογικές και καλλιτεχνικές ευαισθησίες και ενδιαφέροντα έρθουν για να ενταχθούν μαζί μας στην κοινότητα, τόσο το καλύτερο, νιώθουν δυο νέοι που με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο κάνουν πράξη μια ζωή αν μη τι άλλο διαφορετική απ’ αυτή που έχουμε συνηθίσει.

Περάσαμε μαζί τους μια υπέροχη μέρα στη φύση και τους ευχαριστούμε πολύ.

Σχετικά με τον συντάκτη

Πάρις Δημητριάδης

Πέρα απ' το να είσαι πάντα ο εαυτός σου, ο Κέρμιτ ο Βάτραχος και ο Πάρις σε θέλουν επίσης και να μην παίρνεις ποτέ πολύ σοβαρά τον εαυτό σου.

Πρόσωπα