Ο Δημήτρης είναι το πρωί λογιστής και το βράδυ Superman

Ο Δημήτρης είναι το πρωί λογιστής και το βράδυ Superman

Ο Δημήτρης είναι το πρωί λογιστής και το βράδυ Superman
«Η στολή του Σούπερμαν είναι πολύ άνετη για να χορέψεις», μας είπε

Ο Δημήτρης Αγγελίδης είναι στα 34 και εργάζεται ως λογιστής. Λάτρης της μουσικής, στον ελεύθερό του χρόνο ακολουθεί τους ήχους που αγαπά σε συναυλίες, φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Αυτό, ίσως, που τον κάνει να διαφέρει απ' τους παρευρισκόμενους στους εν λόγω χώρους είναι πως, κάθε που έχει κέφι και διάθεση, ντύνεται κάπως... διαφορετικά. Στην AVANT GARDE μάς τον σύστησαν ως τον Δημήτρη τον Σούπερμαν.

Φωτογραφίες: Προσωπικό αρχείο


Σούπερμαν; Σούπερμαν και όχι μόνο. Στο dress up δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Θα έλεγες ότι είναι το πάθος σου; Το φετίχ σου; Ναι αλλά παράλληλα με την μουσική που είναι το μεγάλο μου πάθος.

Παίζεις μουσική ή ακούς μουσική; Ακούω μουσική και η μέταλ είναι η μεγάλη μου αγάπη. Αλλά γενικότερα αγαπώ την μουσική, ως σύνολο, αν εξαιρέσεις τα τσιφτετέλια και τα λοιπά.

Τη μουσική και το dress up πως τα έχεις συνδυάσει; Όλα άρχισαν όταν βρέθηκα σε συναυλία των Twisted Sister στην Ελλάδα. Είχα μόλις τελειώσει τον στρατό και ήταν το πρώτο μου φεστιβαλικό ταξίδι στο εξωτερικό. Είχα ενθουσιαστεί με τις περούκες, τις βαφές και όλο τον σαματά επί σκηνής. Σκέφτηκα "Τι ωραία που περνά αυτός ο άνθρωπος. Γιατί να μην το δοκιμάσω;".

Κεραυνοβόλα η απόφαση δηλαδή. Ε, ναι, έτσι ξεκινάς. Βάζεις μια περούκα, αρχίζεις να βάφεσαι, λες να βγεις έξω να δεις αντιδράσεις. Το κάνω εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Και γουστάρω.

Όταν εισέπραξα θετική ενέργεια ως Σουπερμαν τα καρναβάλια, αποφάσισα να ντύνομαι ολόχρονα

Κυκλοφορείς ντυμένος και πας πού; Παντου. Clubbing, φεστιβάλ, συναυλίες, djs, μουσικές σκηνές. Απ’ όλα και σε όλη την Κύπρο, δεν κολλάω. Χαίρομαι όταν στα καρναβάλια ή στο Comic Con βλέπω κόσμο ντυμένο και θα ήθελα να τους βλέπω ντυμένους και χαρούμενους και τον υπόλοιπο χρόνο. Εγώ για παράδειγμα ξεκίνησα, τότε, απ’ τον Σούπερμαν.

Γιατί τον Σούπερμαν; Βόλεψε. Έψαχνα τι να ντυθώ, βρήκα μια παλιά στολή του αδελφού μου και είπα "Σε όλους αρέσει ο Σούπερμαν". Ήταν καρναβάλια τότε, πριν αρχίσω να ντύνομαι ολόχρονα, και πήγα σε ένα street parade στη Λευκωσία. Πέρασα υπέροχα.

Είχε απήχηση ο Σούπερμαν δηλαδή. Ναι, ο κόσμος ενθουσιαζόταν και γελούσε και χόρευε μαζί μου. Μου αρέσει να απορροφώ τη θετική ενέργεια του κόσμου, να τον νιώθω πιο σικκιμετζή. Όταν εισέπραξα όλη αυτή τη θετική ενέργεια ως Σουπερμαν εκείνα τα καρναβάλια αποφάσισα να ντύνομαι ολόχρονα. Έτσι άρχισε το τριπάκι με τις στολές.

Και μετά τι πήρες; Διάφορους σουπερήρωες, δράκους, περούκες, φωτάκια.

Φωτάκια; Ναι, αυτά που αναβοσβήνουν και τα τυλίγεσαι σε ρούχα και παπούτσια. Μάζεψα πολλή πράμα στη ντουλάπα μου και τώρα κάνω συνδυασμούς.

Ποιο ήταν το πιο πρόσφατο πάρτι που πήγες; Στο Nostalgia στην Παλιά Ηλεκτρική.

Και το τελευταίο φεστιβάλ; Στο September Fest, πήγα για τους (link. Πήγα και στο Flying Away, τυλιγμένος με τα λαμπάκια που λέγαμε.

Εδώ στο cafe που είμαστε τώρα θα ερχόσουν ντυμένος; Χμ, αν είχα όρεξη να ντυθώ μπορεί, το έχω κάνει, αλλά δεν το συνηθίζω όμως. Μου αρέσει να ντύνομαι τα βράδια όταν έχει μουσική. Τα cafe δεν με εμπνέουν.

Τι σε εξιτάρει σε όλο αυτό; Γουστάρω. Γουστάρω την μουσική, γουστάρω τα ρούχα. Η στολή του Σούπερμαν, για παράδειγμα, είναι πολύ άνετη για να χορέψεις.

Έχει κι άλλους που ντύνονται αντίστοιχα και έρχονται για χορό; Μέχρι σήμερα δεν έχω δει άλλους στην Λευκωσία. Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό το culture.

Πες μου μία αμφίεσή σου σε πρόσφατη νυχτερινή έξοδο; Πλέον είμαι πολύ fusion. Πρόσφατα βγήκα με το παντελόνι του καράτε του αδελφού μου, μία ράστα περούκα και παπούτσια με φωτάκια. Κάτι σαν καποέιρα καρατίστας. Πέρασα κι εγώ κι ο κόσμος πολύ ωραία.

Σκέφτηκες πως θα μπορούσες να βγάζεις λεφτά απ’ όλο αυτό; Δεν με ενδιαφέρει. Δουλειά έχω να βγάζω λεφτά. Δεν θέλω να χαλάσω το χόμπι μου. Δεν θέλω να μου λένε "ντύσου έτσι". Θέλω να ντύνομαι όπως και όποτε γουστάρω.

Ανέκαθεν ήθελες να γίνεις λογιστής; Όχι, απλά δεν ήξερα τι να σπουδάσω και η μάνα μου μού έλεγε να πάω εκεί όπου είναι τα λεφτά. Σπούδασα λογιστική, εργάζομαι απ’ τα 20 μου και σήμερα στα 34 μπορώ να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά μου.

Έτυχε να σε πετύχει το αφεντικό σου σε έξοδο όπου εμφανίστηκες ντυμένος; Όχι γιατί μάλλον κυκλοφορούμε σε διαφορετικούς χώρους αλλά και να τύχει να με δει κάπου, τι να κάνουμε; Την δουλειά μου την κάνω καλά, όταν σχολάω είναι δική μου δουλειά τι κάνω. Έχω αυτό το φετίχ, τι έγινε;

Είμαι ακομπλεξάριστος και βρίσκω λογική στα πάντα. Δεν ντρέπομαι για ό,τι κάνω

Είσαι Λευκωσιάτης; Μένω Λυκαβητό, ζω και αναπνέω στη Λευκωσία.

Μεγάλωσες σε μεγάλη οικογένεια; Είμαστε τέσσερα αδέλφια, είμαι ο δεύτερος.

Υπήρξες καλός μαθητής; Του 17, καλός υποθέτω.

Οι γονείς σου ήξεραν εξ αρχής πως ντύνεσαι τα βράδια; Στην αρχή αγχώθηκε η μάνα μου γιατί όλο αυτό άρχισε ενόσω έμενα ακόμα στο πατρικό μου. Με έβλεπε να βγαίνω με το δερμάτινο, τις σπόντες και βαμμένο το πρόσωπο και είχε ανησυχήσει τότε.

Σήμερα; Σήμερα βλέπει τι κάνω κι απ’ το Facebook, δεν έχει πρόβλημα. Ξέρει πως δεν ενοχλώ κανένα, ναρκωτικά και ποτά δεν παίρνω, φίλους και σχέση έχω, μια χαρά είμαι. Της αρκεί.

Κι η σχέση σου happy; Ναι και στηρίζει τα dress up μου αφού ντύνεται κι αυτή. Έχουμε παρόμοιο culture, αγαπά κι αυτή τη μουσική και πάμε μαζί στα φεστιβάλ.

Θα αυτοπροσδιοριζόσουν ως ακομπλεξάριστος; Είμαι. Είμαι άνθρωπος χωρίς θέματα, βρίσκω λογική στα πάντα και δεν ντρέπομαι για ό,τι κάνω. Εκτονώνομαι και βρίσκω την ηρεμία. Είμαι ευχαριστημένος με τη ζωή μου.

Loader