2 Dec 2018

Πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν μίσος και μοίρασαν αγάπη

Η εκστρατεία της Absolut για τη νέα συλλεκτική της συσκευασία

Η εκστρατεία της Absolut για τη νέα συλλεκτική της συσκευασία, βρίσκει ευκαιρία κάθε χρόνο να αναδείξει έμπρακτα τον πυρήνα των «πιστεύω» της, για έναν πιο ανοιχτό κόσμο προωθώντας την ισότητα, την ελεύθερη έκφραση και την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων να αγαπούν και να αγαπιούνται χωρίς φόβο.

Αποφασισμένη να αποδείξει πως η αγάπη είναι πολύ πιο ουσιαστική από το μίσος, τη ξενοφοβία, την ομοφοβία, το ρατσισμό και την απαξίωση, η Absolut χρησιμοποίησε ειδική τεχνολογία για να εξάγει το μελάνι από διάφορα μισαλλόδοξα πλακάτ απ’ όλο τον κόσμο, με μηνύματα μίσους, φανατισμού, διακρίσεων και ρατσισμού.

Ακολούθως, επεξεργάστηκε το συγκεκριμένο μελάνι στο Absolut Lab στη Σουηδία και το επαναχρησιμοποίησε στην εκτύπωση της νέας συλλεκτικής της φιάλης, μετατρέποντας το μίσος σε αγάπη.

Με τη λέξη «αγάπη» μεταφρασμένη σε 16 γλώσσες και τυπωμένη στο μπουκάλι, το οποίο είναι φτιαγμένο από 70% ανακυκλωμένο γυαλί, η Absolut μας προτρέπει να συμβάλουμε με μια μόνο σταγόνα αγάπης στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Η Absolut Cyprus, εμπνευσμένη από αυτή την παγκόσμια δράση μετατροπής των μηνυμάτων μίσους σ’ ένα κύμα αγάπης, δημιούργησε μια δική της υποστηρικτική ενέργεια υποκίνησης, ετοιμάζοντας σειρά από βίντεο που έχουν στόχο να ρίξουν φως στο πρόβλημα της κοινωνικής βίας και να υποκινήσουν ενεργά το κοινό στη διάδοση της αγάπης.

Δες το πρώτο βίντεο εδώ:

Στα συγκεκριμένα βίντεο ο Αντώνης Γεωργαλίδης, Τερματοφύλακας της Εθνικής Κύπρου με διεθνείς συμμετοχές και εντυπωσιακή καριέρα, μίλησε για το πως η ιδιαιτερότητά του στην ομιλία, επηρέασε την εξέλιξή του και πως τον ενδυνάμωσε όταν αποφάσισε να αποδεχτεί τη διαφορετικότητά του. Σήμερα ο Αντώνης Γεωργαλίδης, εκτός από μια αξιοθαύμαστη καριέρα, έχει έντονη δράση, μιλώντας και προτρέποντας παιδιά και εφήβους να δεχτούν τον εαυτό τους και να τον εξελίξουν, αποδεχόμενοι αυτό που είναι.

Ο Τζων Τζακ Θεοφάνους, προασπίζεται τα Δικαιωμάτων των Ομοφυλοφίλων και περιγράφει τη δική του εμπειρία ως αποδέκτης βίας και μίσους. Το πιο σημαντικό στην ιστορία του κυρίου Θεοφάνους είναι το σθένος, η αξιοπρέπεια και η συνέπεια με την οποία μάχεται και αντιμετωπίζει κάθε σκόπελο.

Η Ιωάννα Θεοδώρου (ioanna.myway) είναι μια επιδραστική προσωπικότητα ένεκα της ενασχόλησής της με τα κοινωνικά μέσα. Ο φθόνος και τα ανείπωτα κακεντρεχή σχόλια στο Instagram, δεν την πτοούν, τουναντίον τη δυναμώνουν.

Ο κύριος Robavine Azangu, είναι μετανάστης. Ένεκα της καταγωγής και του χρώματός του, υπήρξε δέκτης ξενοφοβικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς. Η συμπεριφορά αυτή επηρέασε αρχικά την επαγγελματική του αποκατάσταση, την οικονομική του ανεξαρτησία, την αυτοπεποίθηση και τον ενθουσιασμό του για ζωή και δημιουργία αλλά τον έκανε τελικά πιο δυνατό, αποφασιστικό, δυναμικό και υπερήφανο για όσα εκπροσωπεί, είναι και έζησε.

Δες το δεύτερο βίντεο εδώ

Η Αγάθη Χαραλάμπους έχει τέσσερα παιδιά, ένα εκ των οποίων έχει δεχτεί εκφοβισμό για την διαφορετικότητα του. Είναι μια αξιοπρεπής μητέρα, γεμάτη κατανόηση, φροντίδα και αγάπη. Πολύ αγάπη για ένα παιδί που την χρειάζεται, τη δικαιούται και τη διεκδικεί.

Ο Άγγελος Καραντζιάς ως πλαστικός χειρουργός, επισημαίνει πως η διορθωτική πλαστική σε μια μύτη διαφορετική, σε αυτιά πιο πεταχτά ή σε στήθος μεγαλύτερο, μπορεί να γίνει, μόνο εάν και εφόσον αποτελεί επιλογή που θα μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, θα μας δώσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και όχι γιατί σε κάποιον άλλον δεν αρέσουμε.

Η Γεωργία Χαραλάμπους στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας που έκανε για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μίλησε με πολλούς ανθρώπους για την ομοφοβία και την trans φοβία. Επιβεβαιώνει πως υπάρχει και επισημαίνει την ανάγκη να ShareADropOfLove προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική αντιμετώπιση των συμπεριφορών αυτών, ιδιαίτερα εναντίων εφήβων.

Πρόσωπα