Η Αγάθη και ο Θέο ήρθαν και μας μίλησαν για αγάπη

Η Αγάθη και ο Θέο ήρθαν και μας μίλησαν για αγάπη

Η Αγάθη και ο Θέο ήρθαν και μας μίλησαν για αγάπη
«Μπορεί εκατό άτομα να μας στηρίζουν και δέκα να μας διαλύσουν»

«Η νέα γενιά είναι πιο ανοιχτόμυαλη, υπάρχουν όμως εξαιρέσεις. Μπορεί εκατό άτομα να μας στηρίξουν και δέκα να μας διαλύσουν» μας λέει χαρακτηριστικά ο 17χρονος Θέο, που ήρθε τις προάλλες στο CAM AS YOU ARE στούντιο και μας μίλησε για αποδοχή και αγάπη.

Μαζί του ήρθε κι η υπέροχη μητέρα του, Αγάθη.

Αφορμή της συνέντευξής τους στο σάιτ μας ήταν η πρόσφατη παρουσία της Αγάθης σε συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κυπριακής βουλής, καθότι ο Θέο, αν και γεννήθηκε κορίτσι, αισθάνεται (και είναι) αγόρι. Η νομοθεσία μας όμως στο ζήτημα δεν έχει προοδεύσει και ο επαναπροσδιορισμός του φύλου εξακολουθεί να μην είναι κατοχυρωμένος.

«Όταν αναλογιστείς τον στόχο και τη χρησιμότητα του να βγεις προς τα έξω και να μιλήσεις, σε αυτούς που τουλάχιστον θέλουν να ακούσουν, δεν χωρεί ντροπή» μας λέει με θαυμαστή σεμνότητα και αξιοπρέπεια η Αγάθη, η οποία το θάρρος της το παίρνει από το παιδί της. «Είχα μεγάλη ανασφάλεια να μιλήσω δημόσια όμως η τόλμη, το θάρρος και η δύναμη του παιδιού μου με βοήθησε κι εμένα στο να θεωρήσω τις αναστολές μου ασήμαντες».

η τόλμη, το θάρρος και η δύναμη του παιδιού μου με βοήθησε κι εμένα στο να θεωρήσω τις αναστολές μου ασήμαντες

Αναφορικά με συντηρικούς βουλευτές μας, οι οποίοι ενδεχομένως να κομπιάζουν στο να ψηφίσουν θετικά σε σχετικό νομοσχέδιο, η Αγάθη πιστεύει πως το πρώτο και το σημαντικότερο είναι να απαλλαγούν σε προσωπικό επίπεδο από τις προκαταλήψεις τους. «Δεν μπορείς να απαιτείς και να ζητάς κάτι, προτού προηγηθεί κατανόηση. Θα τους ζητούσα λοιπόν να προσπαθήσουν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τι σημαίνει διεμφυλικότητα και μετά να πάρουν θέση» επισημαίνει.

«Οι βουλευτές έχουν στο χέρι τους τις ζωές μας ολόκληρες. Ας μην κρίνουν με βάση τις δικές του απόψεις» συμπληρώνει ο Θέο.

Δείτε αυτούς τους πανέμορφους ανθρώπους στα μάτια και βοηθήστε κι εσείς, με τον δικό σας τρόπο, στο να πάψει να υφίσταται ο κοινωνικός και νομοθετικός αυτός παραλογισμός:


Περιττό να σας πούμε, τέλος, πως η Εκκλησία μας, αυτοί οι αποπροσανατολισμένοι από οτιδήποτε πνευματικό άνθρωποι, αυτοί οι άνθρωποι που διατείνονται πως κηρύσσουν και καλά την αγάπη, πιέζουν την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βουλή όπως σταματήσει τη διαδικασία και διακόψει τη σχετική συζήτηση!


CAM AS YOU ARE: Με την κάμερα του smartphone και μ ' ένα stabilizer, σε ζωντανή σύνδεση και χωρίς μοντάζ


Loader