Η Αντρούλα ερμηνεύει live τις τελετουργίες της

Η Αντρούλα ερμηνεύει live τις τελετουργίες της

Η Αντρούλα ερμηνεύει live τις τελετουργίες της
Συνέβη πριν από λίγο στο γραφείο μας

Η Αντρούλα Καφά δεν πιστεύει στον «Θεό», πιστεύει όμως σε υπερβατικές εμπειρίες και μέσω της μουσικής της, επιδιώκει να τις δημιουργεί.

Υπερβατική ήταν δίχως αμφιβολία η εμπειρία που σήμερα ζήσαμε μαζί της στο στούντιο.

Δες:


Το αιθέριο και χαρισματικό αυτό πλάσμα πειραματίστηκε με το πρώτο της τραγούδι λίγους μόλις μήνες πριν. Η αρχική έμπνευση για το «τραγούδι της Χιονάτης» , για παράδειγμα, το κομμάτι που μας έπαιξε σήμερα live, προκλήθηκε «εντελώς αβίαστα και φυσικά», μια ρομαντική μέρα του Σεπτέμβρη.

«Ήμασταν μεγάλη παρέα στην εσωτερική πισίνα του Forest Park, μιλούσαμε, περνούσαμε ωραία και γελούσαμε. Είχε ωραία ηχώ και το περιβάλλον ήταν κάπως ‘εξωτικό’. Μια στιγμή κάποιος απ’ την παρέα θυμήθηκε ξαφνικά πως έχω καλή φωνή και μου ζήτησε να τραγουδήσω. Καθώς 'πλατσιούριζα' μέσα στην πισίνα, άρχισα να αυτοσχεδιάζω με τη φωνή μου επινοώντας ασυναίσθητα μια μελωδία. Λίγες μέρες μετά, και αφού είχα ήδη ξεχάσει τη μελωδία εκείνη, την άκουσα σε βίντεο σε κινητό και μου άρεσε! Πρόσθεσα λοιπόν στη συνέχεια περισσότερες φωνές και ηλεκτρονικούς ήχους από το συνθεσάιζερ και σιγά σιγά, το κομμάτι τελειοποιήθηκε».

Η ευρύτερη σχέση της με τη μουσική άρχισε από τα παιδικά της χρόνια, μέσω μαθημάτων πιάνου, κιθάρας και φωνητικής. Αν και σκεφτόταν να τη σπουδάσει, τελικά προτίμησε τη Φιλοσοφία, αφού πέρα απ' το καλλιτεχνικό, είχε ανάγκη να εμβριθήσει και σε κάτι θεωρητικό. «Είχα πολλές ερωτήσεις για τον κόσμο», μου λέει. «Το είχα ανάγκη».

Αν και δεν είμαι religious με την παραδοσιακή έννοια, μου αρέσει πολύ το τελετουργικό στοιχείο

Σε ό,τι αφορά στο ιδιάζον μουσικό της στυλ, μου λέει πως της αρέσει να ασχολείται με κάτι που να δημιουργεί εμπειρίες υπέρβασης.«Αν και δεν είμαι religious με την παραδοσιακή έννοια, μου αρέσει πολύ το τελετουργικό στοιχείο και αντλώ έμπνευση από τη χορωδιακή μουσική, στην οποία συχνά γίνεται χρήση εκκλησιαστικών κειμένων».

Ανάμεσα σε διάφορα, στους λίγους αυτούς μήνες που έχει αρχίσει να πειραματίζεται, η Αντρούλα Καφά έχει ήδη συμμετάσχει στο Buffer Fringe Performing Arts Festival στη Λευκωσία, στο Dance House της Λεμεσού καθώς και σε συναυλία της ηλεκτρονικής κολλεκτίβας ‘Έξαρση’.

Είμαστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν κι άλλα, πολλά.

Οι στίχοι στο τραγούδι της Χιονάτης είναι στη λατινική γλώσσα και προέρχονται από το Requiem Aeternam, που χρησιμοποιείται ως προσευχή σε μνημόσυνα. Το τραγούδι παρουσιάστηκε πρώτη φορά μια παγωμένη νύχτα του φετινού Δεκέμβρη, στο στούντιο μιας άλλης αιθέριας ψυχής, της Floricienta Iuvenalis. Της το αφιερώνουμε

CAM AS YOU ARE: Με την κάμερα του smartphone και μ' ένα stabilizer, χωρίς ιδιαίτερη σκηνοθεσία και χωρίς μοντάζ

Loader