Αυτές τις μέρες, η Μάρα υποδύεται την Ιφιγένεια από την Ουαλία

Αυτές τις μέρες, η Μάρα υποδύεται την Ιφιγένεια από την Ουαλία

Αυτές τις μέρες, η Μάρα υποδύεται την Ιφιγένεια από την Ουαλία
Για την ταινία «Βουράτε» η δημοφιλής ηθοποιός πιστεύει πως έχει γίνει κάτι αγνό και αληθινό

Η Μάρα Κωνσταντίνου ήταν 21 μόνο ετών όταν ξαφνικά και απότομα θα βίωνε τι σημαίνει να γίνεσαι τηλεοπτικό αστέρι μέσω ενός απ' τους διασημότερους ρόλους στην ιστορία της κυπριακής τιβί.

Με αφορμή το σεισμογενές comeback των περιβόητων Γειτόνων, που έγινε πρόσφατα μέσω της ταινίας που κατέρριψε όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας στα κυπριακά σινεμά αλλά και λόγω μιας πολύ δικής της παράστασης, η πρεμιέρα της οποίας ανέβηκε στο Flea Theatre μόλις ψες, η Μάρα ήρθε σήμερα στο CAM AS YOU ARE στούντιο και μας τα είπε*

Μας είπε καταρχάς πότε άρχισε να πραγματοποίεται το όνειρο με το Dream Theatre, που είναι η δική της θεατρική ομάδα μέσω της οποίας ανεβάζει αυτές τις μέρες παράσταση. Η Ιφιγένεια εν Ουαλία, μας λέει είναι «ένα έργο αληθινό και ανατρεπτικό, που αγγίζει πολύ το σήμερα, που είναι επαναστατικό και που καυτηριάζει το θέμα των αποκοπών και της κοινωνικής αναλγησίας».

Η θεαματική επιτυχία της φετινής ταινίας, πιστεύει, ήταν αναμενόμενη λόγω της τεράστιας οικειότητας του κοινού με το μπραντ ενώ σχετικά με τις επικρίσεις που διάφοροι έχουν διατυπώσει -απ' τον χώρο της τέχνης κυρίως- ότι εμπορικά δεν έχει ποτέ υπάρξει κάτι αντίστοιχο, η Μάρα θεωρεί πως ο καθένας έχει τη δική του άποψη και δικαιούται να την εκφράζει. «Εγώ απλά θεωρώ πως κάναμε κάτι αγνό και αληθινό και επικοινωνήσαμε με ειλικρίνεια κάτι που αγαπήθηκε πολύ», διευκρινίζει.

Σε ό,τι αφορά στην αρνητική πλευρά της τόσο μεγάλης ταύτισης με έναν ρόλο αυτή έχει να κάνει με «το όταν παίζει κάτι συνεχώς σε επανάληψη και δεν πληρώνεσαι κιόλας και οι θεατές σε βλέπουν διαρκώς σε ένα μόνο ρόλο και τους δημιουργείται η εντύπωση πως μόνο εκείνο κάνεις. Αυτό όμως είναι ένα τεράστιο λάθος, είμαστε ηθοποιοί που υποδυόμαστε ρόλους, δεν είμαστε οι ρόλοι οι ίδιοι». Δεν θα έλεγα πως ήμουν έτοιμη να το διαχειριστώ, ήμουν μωρό, δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω όλο αυτό, μας λέει με αυτοσαρκασμό.

Το Dream Theatre με πρωτοβουλία της ηθοποιού Μάρας Κωνσταντίνου παρουσιάζει το θεατρικό έργο Ιφιγένεια εν Ουαλία του Άγγλου συγγραφέα Γκάρι Όουεν, σε μετάφραση της Κωνσταντίνας Αγαθοκλέους. Το έργο ανεβαίνει στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο για πρώτη φορά. Μια νέα Ιφιγένεια, μόνη και ανυπεράσπιστη, έρμαιο στη σκληρότητα της κοινωνικής αναλγησίας. Την βλέπουμε να ακροβατεί ανάμεσα στο δικαίωμα της για ζωή και στη δολοφονία των ονείρων της. Πρόκειται για ένα έργο προκλητικό και μαστιγωτικό απέναντι στην κοινωνική αδικία.

Παραστάσεις Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ΩΡΑ 20:30 στο Flea Theatre στη Λευκωσία Mόνο για 6 παραστάσεις (περιορισμένος αριθμός θέσεων) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 99 744 227 / Γενική είσοδος 12 ευρώ (μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Κέντρο διάσωσης για ζώα Dog Resort Cyprus)

Περισσότερα για την παράσταση εδώ


CAM AS YOU ARE: Με την κάμερα του smartphone και μ' ένα stabilizer, σε ζωντανή σύνδεση και χωρίς μοντάζ


Loader