Μαριάννα Γαλίδη, πώς είναι να κάνεις 30 χρόνια ραδιόφωνο;

Μαριάννα Γαλίδη, πώς είναι να κάνεις 30 χρόνια ραδιόφωνο;

Μαριάννα Γαλίδη, πώς είναι να κάνεις 30 χρόνια ραδιόφωνο;
Η Μαριάννα Γαλίδη ήρθε και μιλήσαμε για το ραδιόφωνο, τον φίλο της τον Μαχαιρίτσα και τις γάτες

Μερικές φορές, η απίθανη Μαριάννα Γαλίδη απορεί πώς γίνεται 30 χρόνια μετά να την αντέχουν ακόμα οι ακροατές της! Υπάρχουν άνθρωποι που μου λένε πως έχουν μεγαλώσει μαζί μου και πως τώρα μ’ ακούνε πια με τα παιδιά τους, αυτοσαρκάζεται.

Την πρώτη της εκπομπή την ανακαλεί πάντως στη μνήμη της με πολλή λεπτομέρεια. Ήταν στις αρχές του 90' και εντελώς out of the blue, ο Χατζηκωστής του Δία της είχε προτείνει να βγει στο Ράδιο Πρώτο να παίξει κλασική μουσική. Η πρώτη μου εκπομπή ήταν ένα δράμα, θυμάται.

Στην κλισέ μου ερώτηση για τη μαγεία του ραδιοφώνου, αντιτάσσει τη μαγεία της μουσικής. Αυτό άλλωστε σπούδασε κι αυτό είναι το προσωπικό της niche. Το ραδιοφωνικό στούντιο είναι το ησυχαστήριο και η ψυχοθεραπεία της: Aπ' τη στιγμή που μπαίνει μέσα, δίνεται αποκλειστικά. «Ψυχή τε και σώματι».

Η συνήθεια όμως μπορεί να σκοτώσει μιαν αγάπη, παραδέχεται. «Σίγουρα δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Υπάρχουν μέρες που είμαι χάλια και η πρώτη μου σκέψη το πρωί είναι ποια δικαιολογία να βρω για να μην πάω. Παρ’ όλ’ αυτά, είμαι πειθαρχημένη και πάω. Με το που αρχίζω την εκπομπή, τα ξεχνάω όλα και γίνομαι καλύτερα».

Στο παρελθόν είχε κάνει κι ένα σύντομο πέρασμα από τηλεόραση, δεν της άρεσε όμως. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι φτιαγμένοι για το ραδιόφωνο και άλλοι για την τηλεόραση, πιστεύει. Σε ιντερνετικό στούντιο, που για πρώτη φορά στη ζωή της ήρθε χθες, μιλήσαμε και για τον στενό φίλο που έχασε τις προάλλες, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τις γάτες και για τους σταρ. (Ή μάλλον καλύτερα, τη διαφορά του καλλιτέχνη με τον σταρ.

Δείτε την:


CAM AS YOU ARE: Με την κάμερα του smartphone και μ' ένα stabilizer, σε ζωντανή σύνδεση και χωρίς μοντάζ


Loader