Η Μαριάννα ανέβηκε στον τέταρτο όροφο και μας μίλησε για πολιτισμό

Η Μαριάννα ανέβηκε στον τέταρτο όροφο και μας μίλησε για πολιτισμό

Η Μαριάννα ανέβηκε στον τέταρτο όροφο και μας μίλησε για πολιτισμό
Με αφορμή την πρόσφατη ίδρυση της οργάνωσης «Νεόφυτος»

Την κ. Μαριάννα Παφίτη τη γνωρίζαμε μέσω συνεντεύξεων που κατά καιρούς έχει δώσει ως ακτιβίστρια σε θέματα πολιτισμού.

Μια ακτιβιστική δράση που, δυστυχώς, δεν είναι άσχετη με προσωπικές, κινητικές της δυσκολίες. Από την ηλικία των 23, έχει διαγνωστεί με κατά πλάκα σκλήρυνση και ο «τέταρτος όροφος», στον τίτλο της ανάρτησής μας, δεν μπήκε τυχαία.

Ήθελε λίγη προσπάθεια να τον ανέβει. «Τι θέλω και γυρίζω, δεν μένω καλύτερα σπίτι μου να κλειστώ και φτάνει», μας είπε με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, την ώρα που έβγαινε απ’ το αυτοκίνητο της Αγάπης. Το πεζοδρόμιο, βλέπετε, στο κέντρο της Λευκωσίας όπου βρίσκονται τα γραφεία μας, δεν είναι κι ό,τι πιο φιλικό σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Το δε ανσανσέρ, που είναι παλιό, στενό και κλειστοφοβικό, είναι εντελώς απαγορευτικό για όλους όσοι διακινούνται με αναπηρικό.

Αυτά τα λίγα τα βιώσαμε μαζί της τη μία μόνο ώρα που περάσαμε μαζί της χθες. Τι να βιώνει άραγε μια ολόκληρη ζωή ένας (απ’ τους χιλιάδες) συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζει παρόμοια και σοβαρότερα θέματα; Αυτός είναι όμως κι ο βασικός στόχος της Νεόφυτος. Η καταπολέμηση του εγκλεισμού που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία.


CAM AS YOU ARE: Με την κάμερα του smartphone και μ' ένα stabilizer, σε ζωντανή σύνδεση και χωρίς μοντάζ


Loader